Sådan opbevarer du bærbare Apple-computere og deres batterier

Læs mere om, hvordan du bedst opbevarer din bærbare Apple-computer baseret på batteritypen.

Det er vigtigt, at bærbare Apple-computere opbevares korrekt i længere tid for at undgå skader på batteriet. For eksempel bør skoler, der ikke bruger deres bærbare Mac-computere i sommerferien, opbevare dem korrekt i den tid.

Husk følgende, når du læser om computerens batteri nedenfor:

• Den omgivende temperatur har betydning for batteriets driftstid ved opbevaring. Kølige omgivelser giver de bedste resultater og er en forudsætning for nedenstående angivelser.

• Alle de nævnte opbevaringsperioder forudsætter, at batteriet er 50 % opladet ved periodens begyndelse.

• Hvis computerne har udskiftelige batterier, skal de afmonteres og opbevares et køligt sted.

• Hvis computerne ikke har udskiftelige batterier, skal batteriet oplades eller aflades, så batteriniveauet er på 50 %. Hvis du har planer om at opbevare computeren i mere end seks måneder, skal batteriet oplades til 50 % hvert halve år i opbevaringsperioden.

Se webstedet om batterier fra Apple for nærmere information.

MacBook, MacBook Pro og MacBook Air

Nyere bærbare Apple-computere bruger litiumionbatterier.

Opbevaring af litiumionbatterier

• 1 til 2 måneder – batteriet har normalt nok opladning til, at computeren kan køre

• 3 til 12 måneder – batteriet skifter muligvis til lavt strømforbrug og kræver 20 minutters opladning med den originale strømforsyning før brug

• 12 måneder eller mere – batteriet kan stadig oplades, men har muligvis mistet noget kapacitet

Det er bedst ikke at efterlade et litiumionbatteri i lav opladningstilstand (<20 %) i en bærbar computer på vågeblus i mere end 48 timer. Det kan dræne batteriet så meget, at det ikke kan oplades, eller computeren ikke kan genkende det.

Hvis batteriet i en MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro ikke genkendes efter at have været helt drænet, skal du se Om batterier i bærbare Mac-computere for at få flere oplysninger.

iBook og PowerBook

Ældre Mac-modeller bruger forskellige batterityper. Tjek mærkaten på batteriet for at finde ud af, hvilken batteritype computeren bruger.

Opbevaring af litiumionbatterier

• 1 til 2 måneder – batteriet har normalt nok opladning til, at computeren kan køre

• 3 til 12 måneder – batteriet skifter muligvis til lavt strømforbrug og kræver 20 minutters opladning med den originale strømforsyning før brug

• 12 måneder eller mere – batteriet kan stadig oplades, men har muligvis mistet noget kapacitet

Opbevaring af nikkel-metalhydrid-batterier (NiMH)

• 1 til 2 måneder – batteriet har normalt nok opladning til, at computeren kan køre

• 3 til 12 måneder – batteriet skifter muligvis til lavt strømforbrug og kræver 20 minutters opladning med den originale strømforsyning før brug

• Det intelligente batteri til bærbare (NiMH) har forbedret opladningsfunktion. Et helt opladet batteri kan holde i et halvt år. Hvis batteriet aflades så meget i vågeblus, at computeren lukkes ned, kan computeren være i denne tilstand i seks uger.

Opbevaring af Nikkel-cadmium-batterier (NiCad)

• 1 til 2 måneder – batteriet har normalt nok opladning til, at computeren kan køre

• 3 til 12 måneder – batteriet skifter muligvis til lavt strømforbrug og kræver 20 minutters opladning med den originale strømforsyning før brug

Forseglede blysyrebatterier (SLA)

• 1 til 2 måneder – batteriet har normalt nok opladning til, at computeren kan køre

• 3 til 12 måneder – batteriet skifter muligvis til lavt strømforbrug og kræver 20 minutters opladning med den originale strømforsyning før brug