Mac OS X, AirPort: Kompatible trådløse kort fra andre producenter

I dette dokument beskrives det, hvordan forskellige typer trådløse netværkskort fra andre producenter kan anvendes til Mac OS X.

Trådløse kort til brug i et AirPort-miljø kan være enten 802.11b eller 802.11g. Vælg et kort, der passer til den Mac OS X-version, du bruger.

Hvis din computer har en AirPort- eller AirPort Extreme-kortplads, skal du overveje at bruge det tilsvarende Apple-kort, som er lettest at integrere. Men et pc-kort fra en anden producent kan være en fordel i situationer som disse:

• Du har installeret Mac OS X på en ældre PowerBook-model uden en AirPort-kortplads.
  • Du har en nyere PowerBook såsom PowerBook G4 (Gigabit Ethernet) med en original AirPort-kortplads. I dette tilfælde kan det være en fordel at opgradere til 802.11g. Da et AirPort Extreme-kort ikke kan anvendes på AirPort-kortpladser, er det en mulighed at opgradere med et pc-kort fra en anden producent.

Bemærk: Det er kun muligt at anvende et tilsvarende Apple-kort på en AirPort- eller AirPort Extreme-kortplads. De nævnte kort fra andre producenter må kun anvendes på PCMCIA-pladsen (eller "PC") på en PowerBook.

Brug af 802.11g-kort

Trådløse kort fra andre producenter bruger muligvis 802.11g-protokollen, som også anvendes af AirPort Extreme-kort og -baser. Denne protokol muliggør dataoverførsel på op til 54 Mbits/sek.

Et 802.11g-kort kan give de bedste resultater, hvis du har Mac OS X 10.2 eller en nyere version. Apple har ikke undersøgt de enkelte kort fra andre producenter, så du skal se kortproducentens websted for at få oplysninger om kompatibilitet.

Noter:

1. Brug funktionen Softwareopdatering under Systemindstillinger til at sikre, at du har de seneste versioner af Mac OS X- og AirPort-software.

2. Brug af et 802.11g-kort forudsætter muligvis Mac OS X 10.2 eller en nyere version. Mac OS X 10.2 kan købes i Apple Store (http://store.apple.com/dk).

3. Hvis der er installeret et AirPort-kort, skal det fjernes inden brug af et kort fra en anden producent.

Brug af tidligere 802.11b-kort

Mange tidligere trådløse kort bruger protokollen 802.11b, som muliggør dataoverførsler på op til 11 Mbits/sek. Denne protokol anvendes også af de oprindelige AirPort-kort og -baser.

Installation af driversoftware fra en anden producent er nødvendig for at bruge et 802.11b-kort fra en anden producent til Mac OS X. Se kortproducentens websted for at få oplysninger om tilgængeligheden af Mac OS X-drivere.

Bemærk: AirPort-software til Mac OS 9 inkluderede drivere til Lucent WaveLAN, Agere Orinoco og visse andre IEEE 802.11b-kompatible pc-kort fra andre producenter. Disse drivere medfølger ikke i AirPort-software til Mac OS X. Derfor kan det ske, at et 802.11b-kort fungerer, når der startes fra Mac OS 9, men ikke, når der startes fra Mac OS X.

Bemærk: Trådløs internetadgang kræver et AirPort-kort, en AirPort-base og en internetudbyder, som muligvis kræver betaling. Nogle internetudbydere er ikke kompatible med AirPort. America Online (AOL) understøtter AirPort-softwareversion 2.0 og nyere versioner. Du kan finde flere oplysninger om AOL-kompatibilitet i teknisk dokument 106591: "AirPort: Brug med AOL." Rækkevidden afhænger af forholdene på stedet.

Yderligere oplysninger

Den fysiske datahastighed er baseret på specifikationen IEEE 802.11g. De faktiske hastigheder er lavere. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen. Forudsætter et AirPort Express-/Extreme-netværk og en 802.11g-computer. Hastigheden og rækkevidden bliver lavere og kortere, hvis et 802.11b-produkt kobles til netværket. Adgang til det trådløse netværk kræver en computer med AirPort eller AirPort Extreme eller en anden Wi-Fi-certificeret 802.11a/b/g-computer.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.