Find den rette strømforsyning og det rette kabel til din bærbare Mac

Læs mere om, hvilke strømforsyninger, kabler og stik der fungerer sammen med din bærbare Mac.

Strømforsyninger til bærbare Mac-computere fås med 29 W, 30 W, 45 W, 60 W, 61 W, 85 W, 87 W og 96 W. Du skal bruge en strømforsyning med den rette watteffekt til din bærbare Mac. Det er muligt at bruge en kompatibel strømforsyning med højere watteffekt, men det får ikke computeren til at lade hurtigere op eller fungere anderledes. Hvis du bruger en strømforsyning med lavere watteffekt end den strømforsyning, der fulgte med din Mac, leverer den ikke nok strøm til din computer.

Bærbare Mac-computere, der oplades via USB-C, leveres med en Apple USB-C-strømforsyning med udtageligt mellemstik (tobenet stik) og et USB-C-opladerkabel.

Bærbare Mac-computere, der oplades via MagSafe, leveres med en strømforsyning med et MagSafe-stik og et udtageligt mellemstik og et strømkabel.

Billederne nedenfor viser, hvilken slags strømforsyning der følger med MacBook, MacBook Pro og MacBook Air. Brug disse artikler, hvis du er i tvivl om, hvilken Mac-model du har:

USB-C

Apple USB-C-strømforsyning på 29 W eller 30 W og USB-C-opladerkabel

• MacBook-modeller fra 2015 eller nyere

Apple USB-C-strømforsyning på 30 W og USB-C-opladerkabel

• MacBook Air-modeller fra 2018 eller nyere

Apple USB-C-strømforsyning på 61 W og USB-C-opladerkabel

• MacBook Pro-modeller på 13" fra 2016 eller nyere modeller

Apple USB-C-strømforsyning på 87 W og USB-C-opladerkabel

• MacBook Pro-modeller på 15" fra 2016 eller nyere

USB-C-strømforsyning på 96 W og USB-C-opladerkabel fra Apple

• MacBook Pro-modeller på 16" fra 2019

Sørg for at bruge det korrekte USB-C-opladerkabel

For at få den bedst mulige opladning bør du bruge det USB-C-ladekabel, der følger med din bærbare Mac. Hvis du bruger et USB-C-kabel med højere watteffekt, oplades din Mac som normalt, men den oplades ikke hurtigere. USB-C-kabler på 29 W eller 30 W virker med alle USB-C-strømforsyninger, men leverer ikke nok strøm, når de er tilsluttet en strømforsyning på mere end 30 W, som f.eks. USB-C-strømforsyningen på 61 W.

Du kan kontrollere, om du bruger det korrekte Apple USB-C-opladerkabel til din bærbare Mac og dens USB-C-strømforsyning. Kablets serienummer er trykt udvendigt på kabinettet ud for ordene "Designed by Apple in California. Assembled in China".

• Hvis de tre første tegn i serienummeret er C4M eller FL4, kan kablet bruges til en Apple USB-C-strømforsyning på 29 W eller 30 W.
  • Hvis de tre første tegn af serienummeret er DLC, CTC, FTL eller G0J, kan kablet bruges med USB-C-strømforsyninger med enhver watteffekt.
  • Hvis kablet er mærket med ordene "Designed by Apple in California. Assembled in China", men der ikke er noget serienummer, kan du være berettiget til at få udskiftet USB-C-opladerkablet.

MagSafe 2

85 W MagSafe-strømforsyning med MagSafe 2-stik

• MacBook Pro-modeller på 15" fra 2012 til 2015

60 W MagSafe-strømforsyning med MagSafe 2-stik

• MacBook Pro-modeller på 13" fra 2012 til 2015

45 W MagSafe-strømforsyning med MagSafe 2-stik

• MacBook Air-modeller fra 2012 til 2017

Om konverteringsenhed fra MagSafe til MagSafe 2

Hvis du har en ældre MagSafe-strømforsyning, kan du bruge den til nye Mac-computere med MagSafe 2-porte ved hjælp af en konverteringsenhed fra MagSafe til MagSafe 2 (se billedet).

MagSafe-strømforsyninger med L- og T-form

60 W MagSafe-strømforsyning med stiktype "T"

• MacBook Pro-modeller på 13" fra 2009
  • MacBook-modeller fra 2006 til medio 2009

60 W MagSafe-strømforsyning med stiktype "L"

• MacBook Pro-modeller på 13" fra 2010 til 2012
  • MacBook-modeller fra ultimo 2009 til 2010

85 W MagSafe-strømforsyning med stiktype "T"

• MacBook Pro-modeller på 15" fra 2006 til 2009
  • MacBook Pro-modeller på 17" fra 2006 til 2009

85 W MagSafe-strømforsyning med stiktype "L"

• MacBook Pro-modeller på 15" fra 2010 til 2012
  • MacBook Pro-modeller på 17" fra 2010 til 2011

45 W MagSafe-strømforsyning med stiktype "L"

• MacBook Air-modeller på 13" fra 2008 til 2011*
  • MacBook Air-modeller på 11" fra 2010 til 2011

*Strømforsyninger, der fulgte med MacBook Air (original), MacBook Air (ultimo 2008) og MacBook Air (medio 2009), anbefales ikke til brug sammen med MacBook Air-modeller (ultimo 2010). Brug så vidt muligt computerens originale strømforsyning eller en nyere strømforsyning.

Læs mere

Du kan finde ekstra strømforsyninger eller erstatningsstrømforsyninger med kabel og netstik i Apple Online Store, hos en Apple-forhandler eller i en Apple Store-butik.

En erstatningsstrømforsyning har muligvis ikke samme størrelse, farve, form eller watteffekt som den oprindelige strømforsyning, der fulgte med computeren. Den kan dog normalt forsyne Mac-computeren med strøm og lade den op på samme måde som den strømforsyning, der oprindeligt fulgte med computeren.

Hvis du har brug for hjælp til din MagSafe-strømforsyning, kan du se Bærbare Apple-computere: Fejlfinding af MagSafe-strømforsyninger.

Hvis du har brug for en PowerPC-baseret strømforsyning, kan du læse PowerPC-baserede bærbare Apple-computere: Oversigt over korrekte strømforsyninger og strømkabler.