Identificer din Mac-strømforsyning

Læs om, hvilken strømforsyning og hvilket kabel der følger med din bærbare Mac, og hvordan du tjekker watteffekten for en tilsluttet strømforsyning eller skærm.

Hvis din Mac oplades med USB-C, kan du oplade din bærbare Mac med en hvilken som helst USB-C-strømforsyning eller -skærm. For den bedste opladning bør du bruge en strømforsyning eller skærm, som giver mindst den samme minimumswatteffekt som den strømforsyning, der fulgte med din MacBook AirMacBook Pro eller MacBook. Læs mere om, hvordan du tjekker strømeffekten på en tilsluttet strømforsyning eller skærm.

MacBook Air

Billederne nedenfor viser den type strømforsyning, der leveres med de enkelte MacBook Air-enheder. Hvis du er i tvivl om din model, kan du læse denne artikel for at få hjælp til at identificere din MacBook Air.

USB-C til MagSafe og USB-C-strømforsyning på 30 W

Apple USB-C-strømforsyning på 30 W, strømforsyning på 35 W med to USB-C-porte eller USB-C-strømforsyning på 67 W og USB-C til MagSafe 3-kabel

• MacBook Air-modeller fra 2022

Disse modeller kan også oplades med et USB-C-opladerkabel. Læs mere om, hvordan du oplader din MacBook Air, og hvordan du oplader din Mac hurtigt.

USB-C-opladerkabel ved siden af en USB-C-strømforsyning på 30 W
Apple USB-C-strømforsyning på 30 W og USB-C-opladerkabel

• MacBook Air-modeller fra 2018 eller nyere

MagSafe-strømforsyning på 45 W med MagSafe 2-stik
MagSafe-strømforsyning på 45 W med MagSafe 2-stik

• MacBook Air-modeller fra 2012 til 2017

MagSafe-strømforsyning på 45 W med stiktype
MagSafe-strømforsyning på 45 W med stiktype "L"

• 13" MacBook Air-modeller fra 2008 til 2011*
  • 11" MacBook Air-modeller fra 2010 til 2011

* Strømforsyninger, der fulgte med MacBook Air (original), MacBook Air (ultimo 2008) og MacBook Air (medio 2009), anbefales ikke til brug med MacBook Air-modeller (ultimo 2010). Brug så vidt muligt computerens originale strømforsyning eller en nyere strømforsyning.

MacBook Pro

Billederne nedenfor viser den type strømforsyning, der leveres med de enkelte MacBook Pro-enheder. Hvis du er i tvivl om din model, kan du læse denne artikel for at få hjælp til at identificere din MacBook Pro.

USB-C-strømforsyning på 96 W og USB-C til MagSafe 3-kabel

USB-C-strømforsyning på 67 W eller 96 W fra Apple og USB-C til MagSafe 3-kabel

• 14" MacBook Pro-modeller fra 2021

Disse modeller kan også oplades med et USB-C-opladerkabel. Læs mere om, hvordan du oplader din MacBook Pro, og hvordan du oplader din Mac hurtigt.

USB-C-strømforsyning på 140 W og USB-C til MagSafe 3-kabel

USB-C-strømforsyning på 140 W fra Apple og USB-C til MagSafe 3-kabel

• 16" MacBook Pro-modeller fra 2021

Disse modeller kan også oplades med et USB-C-opladerkabel. Læs mere om, hvordan du oplader din MacBook Pro, og hvordan du oplader din Mac hurtigt.

USB-C-strømforsyning på 96 W og USB-C-opladerkabel
USB-C-strømforsyning på 96 W og USB-C-opladerkabel fra Apple

• 16" MacBook Pro-modeller fra 2019

USB-C-strømforsyning på 61 W og USB-C-opladerkabel
USB-C-strømforsyning på 61 W og USB-C-opladerkabel fra Apple

• MacBook Pro-modeller på 13" fra 2016 eller nyere modeller

USB-C-strømforsyning på 87 W og USB-C-opladerkabel
USB-C-strømforsyning på 87 W og USB-C-opladerkabel fra Apple

• 15" MacBook Pro-modeller fra 2016 eller nyere

MagSafe-strømforsyning på 85 W med MagSafe 2-stik
MagSafe-strømforsyning på 85 W med MagSafe 2-stik

• 15" MacBook Pro-modeller fra 2012 til 2015

MagSafe-strømforsyning på 60 W med MagSafe 2-stik
MagSafe-strømforsyning på 60 W med MagSafe 2-stik

• 13" MacBook Pro-modeller fra 2012 til 2015

MagSafe-strømforsyning på 60 W med stiktype
MagSafe-strømforsyning på 60 W med stiktype "L"

• 13" MacBook Pro-modeller fra 2010 til 2012

MagSafe-strømforsyning på 85 W med stiktype
MagSafe-strømforsyning på 85 W med stiktype "L"

• 15" MacBook Pro-modeller fra 2010 til 2012
  • 17" MacBook Pro-modeller fra 2010 til 2011

MagSafe-strømforsyning på 85 W med stiktype
MagSafe-strømforsyning på 85 W med stiktype "T"

• 15" MacBook Pro-modeller fra 2006 til 2009
  • 17" MacBook Pro-modeller fra 2006 til 2009

MagSafe-strømforsyning på 60 W med stiktype
MagSafe-strømforsyning på 60 W med stiktype "T"

• 13" MacBook Pro-modeller fra 2009

MacBook

Billederne nedenfor viser den type strømforsyning, der leveres med de enkelte MacBook-enheder. Hvis du er i tvivl om din model, kan du læse denne artikel for at få hjælp til at identificere din MacBook.

USB-C-strømforsyning på 30 W og USB-C-opladerkabel
Apple USB-C-strømforsyning på 29 W eller 30 W og USB-C-opladerkabel

• MacBook-modeller fra 2015 eller nyere

MagSafe-strømforsyning på 60 W med stiktype
MagSafe-strømforsyning på 60 W med stiktype "L"

• MacBook-modeller fra ultimo 2009 til 2010

MagSafe-strømforsyning på 60 W med stiktype
MagSafe-strømforsyning på 60 W med stiktype "T"

• MacBook-modeller fra 2006 til medio 2009

Tjek strømforsyningen

For at finde ud af, hvor stor strømeffekt en tilsluttet strømforsyning eller skærm giver, skal du kigge på certificeringsmærket på strømforsyningen eller tjekke Oplysninger om system på din Mac.

• Se certificeringsmærket på strømforsyningen, som angiver watteffekten (W):

• Hold Alternativtasten nede, og vælg Apple-menuen  > Oplysninger om system og derefter Strøm. Find watteffekten i afsnittet Oplader nede i bunden:

Hvis din Mac oplades med USB-C, kan du oplade din bærbare Mac med en hvilken som helst USB-C-strømforsyning eller -skærm. Du kan på sikker vis bruge en strømforsyning eller en skærm med højere eller lavere watteffekt end den strømforsyning, der fulgte med din Mac. For den bedste opladning bør du bruge den strømforsyning og det kabel, der fulgte med din MacBook AirMacBook Pro eller MacBook.

Læs mere

Hvis du har brug for hjælp til at bruge dit MagSafe-kabel eller din strømforsyning, kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis dit MagSafe-kabel eller din strømforsyning ikke virker.

Hvis du har en ældre MagSafe-strømforsyning, kan du bruge den til nye Mac-computere med MagSafe 2-porte ved hjælp af en Konverteringsenhed fra MagSafe til MagSafe 2.

Konverteringsenheden fra MagSafe til MagSafe 2 er ikke kompatibel med MagSafe 3.