Find modelnavnet og serienummeret på din Mac-computer

Disse og andre oplysninger findes i Om denne Mac og i Oplysninger om system.

Du kan få brug for Mac-computerens modelnavn eller serienummer, når du vil kontrollere garantidækningen, finde specifikationer eller andre oplysninger om din model, lave en inventarliste osv. Det er også vigtigt at kunne identificere din Mac-model, når du sælger eller giver din Mac-computer væk eller vil finde ud af, om den er kompatibel med det nyeste operativsystem eller anden software eller hardware.

Sådan bruges Om denne Mac

Gå til Apple-menuen () i øverste venstre hjørne af skærmen, og vælg Om denne Mac. Om denne Mac viser en oversigt over din Mac-computer, herunder operativsystemets navn og version, computerens modelnavn og serienummer:

Vinduet Om denne Mac

Hvis du får vist et Om denne Mac-vindue, der ligner vinduet nedenfor, skal du dobbeltklikke på versionsnummeret under "OS X" for at få vist serienummeret:

Vinduet Om denne Mac i OS X Mavericks

Brug Oplysninger om system

Åbn programmet Oplysninger om system (eller Systembeskrivelse) i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer, eller klik på knappen Systemoplysninger (eller Mere info) i Om denne Mac. Vælg Hardware i venstre side af vinduet for at få vist modelnavnet og serienummeret til højre:

Vinduet Oplysninger om system

Hvis du ikke kan bruge Om denne Mac eller Oplysninger om system, fordi din Mac-computer ikke kan gennemføre opstarten, kan du finde serienummeret eller modelnavnet uden på selve Mac-computeren eller på dens originale emballage, på kvitteringen eller fakturaen.

Du kan også logge på appleid.apple.com og finde din Mac under Enheder. Klik på din Mac for at se dens serienummer.

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du finde en Apple-serviceudbyder i nærheden af dig.