Find modelnavnet og serienummeret på din Mac

Modelnavn, serienummer og andre oplysninger findes under Om denne Mac og i Oplysninger om system.

Du kan få brug for Mac-computerens modelnavn eller serienummer, når du vil kontrollere garantidækningen, finde specifikationer eller andre oplysninger om din model, lave en inventarliste osv. Det er også vigtigt at kunne identificere din Mac-model, når du sælger eller giver din Mac-computer væk eller vil finde ud af, om den er kompatibel med det nyeste operativsystem eller anden software eller hardware.

Sådan bruges Om denne Mac

Gå til Apple-menuen () i hjørnet af skærmen, og vælg Om denne Mac. Der vises en oversigt over din Mac, herunder modelnavn og serienummer.

Vinduet Om denne Mac

Hvis der vises et vindue som dette, skal du dobbeltklikke på versionsnummeret under "OS X" for at få vist serienummeret:

Vinduet Om denne Mac i OS X Mavericks

Brug Oplysninger om system

Programmet Oplysninger om system viser også Mac-model og serienummer. Åbn programmet, og vælg derefter Hardware i venstre side af vinduet Oplysninger om system. Modelnavn og serienummer vises til højre:

Vinduet Oplysninger om system

Hvis din Mac ikke starter ordentligt op

Hvis du ikke kan bruge løsningerne ovenfor, fordi din Mac ikke starter ordentligt op:

• Se efter et serienummer eller modelnavn uden på din Mac, eller find oplysningerne på den oprindelige emballage, kvittering eller faktura.
  • Eller log på appleid.apple.com, og se efter din Mac i afsnittet Enheder. Hvis din Mac vises her, skal du klikke på dens navn for at få vist modelnavn og serienummer.

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte en Apple Store eller Apple-autoriseret serviceudbyder.