Find modelnavnet og serienummeret på din Mac-computer

Disse og andre oplysninger findes i Om denne Mac og i Oplysninger om system.

Du kan få brug for Mac-computerens modelnavn eller serienummer, når du vil kontrollere garantidækningen, finde specifikationer eller andre oplysninger om din model, lave en inventarliste osv. Det er også vigtigt at kunne identificere din Mac-model, når du sælger eller giver din Mac-computer væk eller vil finde ud af, om den er kompatibel med det nyeste operativsystem eller anden software eller hardware.

Sådan bruges Om denne Mac

Gå til Apple-menuen () i øverste venstre hjørne af skærmen, og vælg Om denne Mac. Om denne Mac viser en oversigt over din Mac-computer, herunder operativsystemets navn og version, computerens modelnavn og serienummer:

Vinduet Om denne Mac

Hvis du får vist et Om denne Mac-vindue, der ligner vinduet nedenfor, skal du dobbeltklikke på versionsnummeret under "OS X" for at få vist serienummeret:

Vinduet Om denne Mac i Mavericks

Brug Oplysninger om system

Åbn programmet Oplysninger om system (eller Systembeskrivelse) i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer, eller klik på knappen Systemoplysninger (eller Mere info) i Om denne Mac. Vælg Hardware i venstre side af vinduet for at få vist modelnavnet og serienummeret til højre:

Vinduet Oplysninger om system

Hvis du ikke kan bruge Om denne Mac eller Oplysninger om system, fordi din Mac-computer ikke kan gennemføre opstarten, kan du finde serienummeret eller modelnavnet uden på selve Mac-computeren eller på dens originale emballage, på kvitteringen eller fakturaen. Du kan eventuelt få hjælp hos en lokal Apple-serviceudbyder.