Sådan overføres data fra en pc til en Mac

Her kan du se, hvordan du overfører data fra en Windows-pc til en Mac.

Der er mange måder at overføre data (filer) fra en pc til en Mac på – her nogle metoder:

• Overførselsassistent, der er indbygget i OS X Lion og nyere versioner
  • "PC-dataoverførselsservice" i Apple Store-butikker og hos Apple-specialister
  • Transportabel harddisk eller lagringsenhed
  • Cd- eller dvd-brænder
  • Andre bærbare medier
  • Delt filserver
  • E-mail
  • Direkte Ethernet-forbindelse
  • Installering af pc'ens harddisk i Mac-computeren, hvis den er kompatibel

Overførselsassistent

I OS X Lion og nyere versioner er der et program kaldet Overførselsassistent, som er beregnet til let at flytte filer, programmer og indstillinger fra din gamle Windows-baserede computer til en ny Mac. Yderligere oplysninger kan ses i artiklen Om Windows Overførselsassistent.

Pc-dataoverførsel i Apple Store-butikker og hos Apple-specialister (kun i USA)

I Apple Store-butikker er der mange muligheder for dataoverførsel. Kontakt den nærmeste Apple Store-butik for at høre mere om PC Data Transfer-servicen. Ud over Apple Store-butikker er der mange Apple-specialister, Apple-forhandlere og autoriserede Apple-serviceudbydere, der udbyder forskellige typer dataoverførsler fra pc til Mac. Hvis du vil finde en Apple-specialist i nærheden, kan du bruge webstedet med søgning efter serviceudbydere.

Eksterne harddiske og lagringsenheder

Eksterne harddiske kan bruges til at overføre data fra en pc til en Mac. Det kan f.eks. være en FireWire-disk (IEEE 1394, iLink) eller USB-baserede diske og lagringsenheder. Eksterne FireWire-diske giver den hurtigste overførselshastighed og fås mange steder. Det er dog kun muligt at bruge en ekstern FireWire-harddisk, hvis pc'en har en FireWire-port, hvilket ikke er så almindeligt på pc'er. Det er muligt at bruge en ekstern USB-harddisk, hvis der ikke er nogen FireWire-port på den gamle pc.

Cd- eller dvd-brænder

En af de letteste metoder til overførsel af data er at oprette en sikkerhedskopi af filerne på din pc. Metoden har samtidig den fordel, at du får taget en sikkerhedskopi af dine data.

Andre bærbare medier

En transportabel ZIP, Jaz, Magneto Optical (MO) og andre former for eksterne medier svarer til at brænde en cd. Hvis blot medieenheden kan bruges på både pc'en og Mac'en, er det en glimrende metode til overførsel af data uanset mængde.

Delt filserver

En server på et netværk, som der er adgang til fra både den gamle pc og den nye Mac, er et godt alternativ til at brænde cd'er eller flytte eksterne drev fra den ene computer til den anden. Det er dog vigtigt, at begge computere har adgang til serveren.

E-post

Ved mindre datamængder som tekstbehandlingsdokumenter, billeder og små programfiler er det en mulighed at bruge e-post til at sende dem til dig selv som en vedhæftet fil. Hvis det er store datafiler, eller hvis du ikke har en internetforbindelse med høj hastighed, er der andre metoder, der er bedre. Se Sådan overføres hentede e-mails.

Nogle internetudbydere har fastsat grænser for, hvor store e-mailbilag må være. Derfor kan du muligvis ikke bruge denne metode til store datafiler, selv om du har en hurtig internetforbindelse.

Direkte Ethernet-forbindelse

Hvis begge computere står samme sted, kan du muligvis bruge et Ethernet-kabel til at forbinde de to computere og kopiere filerne mellem dem. Det kan være nødvendigt at bruge et crossover-Ethernet-kabel afhængigt af Mac-modellen. Denne metode har den fordel, at det går hurtigt, og at der kan overføres ubegrænsede mængder data.

Flytning af pc'ens harddisk

Det kan lade sig gøre at flytte nogle pc-harddiske til nogle Mac-modeller, men det anbefales ikke at bruge denne metode til dataoverførsel, og i givet fald må det kun udføres af erfarne computerbrugere, som ved, hvordan man monterer og formaterer pc-harddiske. Mac OS X v10.3 og nyere versioner kan læse dataene på et NTFS-formateret drev, men der kan ikke gemmes filer på drevet eller laves ændringer af eksisterende filer, før drevet omformateres (hvilket medfører sletning af alle eksisterende data på drevet).

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.