Afhjælpning af Wi-Fi- og Bluetooth-problemer, der er forårsaget af trådløse forstyrrelser

Trådløse forstyrrelser kan få Wi-Fi- og Bluetooth-enheder til at afbryde forbindelsen eller gå ud over ydeevnen, men du kan iværksætte tiltag til at mindske eller afhjælpe problemerne.

Symptomer på trådløse forstyrrelser

Alle disse symptomer kan skyldes forstyrrelser, der påvirker Wi-Fi- eller Bluetooth-signalet:

Sådan reducerer man trådløse forstyrrelser

Disse generelle trin kan hjælpe med at opnå et renere, stærkere trådløst signal:

• Placer Wi-Fi-enheden og Wi-Fi-routeren tættere på hinanden. Placer Bluetooth-enhederne, der opretter forbindelse til hinanden, tættere på hinanden.
  • Undgå at bruge din trådløse enhed i nærheden kilder til forstyrrelser, eksempelvis strømkabler, mikrobølgeovne, lysstofrør, trådløse videokameraer og trådløse telefoner.
  • Reducer antallet af aktive enheder, der anvender det samme frekvensbånd. Både Bluetooth- og Wi-Fi-enheder bruger 2,4 GHz-båndet, men mange Wi-Fi-enheder kan anvende 5 GHz-båndet i stedet for. Hvis din Wi-Fi-router understøtter begge bånd, kan det være en fordel at tilslutte flere af dine Wi-Fi-enheder til 5 GHz-båndet. Nogle dual-band-routere administrerer dette helt automatisk.
  • Konfigurer din Wi-Fi-router til at bruge en anden Wi-Fi-kanal, eller få den til at scanne efter kanalen med de færreste forstyrrelser. De fleste routere udfører denne scanning automatisk ved opstart eller ved nulstilling.

Hvis du anvender USB 3-enheder sammen med din computer, kan du begrænse deres evne til at skabe forstyrrelser for trådløse enheder i nærheden:

• Brug et afskærmet USB-kabel sammen med din USB 3-enhed.
  • Flyt dine USB 3-enheder - herunder USB-hubs - længere væk fra dine trådløse enheder.
  • Slut USB 3-enheder til de porte, der er længst væk fra din computers Wi-Fi-antenne. Hvis din computer f.eks. er forsynet med porte på bagsiden, bør du vælge de USB-porte, der er tættest på midten. Hvis din computer har porte i siden, bør du vælge de USB-porte, der er tættest på forsiden.
  • Slå alle de USB 3-enheder fra, som ikke er i brug.

Undgå fysiske forhindringer, der blokerer for det trådløse signal. En metaloverflade mellem din Bluetooth-mus og din computer kan medføre, at musen ikke fungerer korrekt, og et armeret betongulv mellem din Wi-Fi-router og Wi-Fi-enheden kan medføre dårlig Wi-Fi-ydeevne.

• Lavt potentiale for forstyrrelser: træ, glas og mange syntetiske materialer
  • Middel potentiale for forstyrrelser: vand, mursten, marmor
  • Højt potentiale for forstyrrelser: gips, beton, skudsikkert glas
  • Meget højt potentiale for forstyrrelser: metal

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.