Sådan bruger du en PIN-kode til SIM-kortet i din iPhone eller iPad

Lås dit SIM-kort med en PIN-kode (personligt identifikationsnummer) for at kræve en identifikationskode for at foretage opkald og bruge mobildata.

Du kan bruge en PIN-kode til SIM-kortet for at beskytte dit SIM-kort, så andre ikke kan bruge det til at foretage telefonopkald eller bruge mobildata. Hver gang du genstarter din enhed eller fjerner SIM-kortet, låses SIM-kortet automatisk, og "Låst SIM" vises i statuslinjen.

Forsøg ikke at gætte PIN-koden til SIM-kortet. Et forkert gæt kan låse SIM-kortet permanent, hvilket betyder, at du skal have et nyt SIM-kort.

Sådan slår du PIN-koden til SIM-kortet til eller fra

1. Hvis du har en iPhone, skal du gå til Indstillinger > Telefon > PIN-kode til SIM. Hvis du har en iPad, skal du gå til Indstillinger > Mobildata > PIN-kode til SIM.
  2. Slå PIN-kode til SIM til eller fra.
  3. Angiv din PIN-kode til SIM, hvis du bliver bedt om det. Hvis du aldrig har brugt en, skal du angive standard-PIN-koden til SIM-kortet fra din operatør. Hvis du ikke kender standard-PIN-koden til SIM-kortet, skal du ikke forsøge at gætte den. Kontrollér din operatørs kundeserviceside eller de dokumenter, der fulgte med til dit mobildataabonnement. Du kan også kontakte din operatør.
  4. Tryk på OK.

Sådan gør du, hvis du har glemt eller ikke kender PIN-koden til SIM-kortet

Forsøg aldrig at gætte PIN-koden til SIM eller PUK-koden.* Et forkert gæt kan låse SIM-kortet permanent, og så skal du have et nyt SIM-kort. Hvis enheden spørger om en PIN-kode eller anden kode, du ikke kender, skal du gøre følgende:

1. Kontakt den operatør, der gav dig SIM-kortet. Hvis du ikke er sikker på, hvilken operatør du skal kontakte, skal du fjerne SIM-kortet og finde operatørens navn eller logo på kortet.
  2. Bed din operatør om at hjælpe med at låse SIM-kortet op ved hjælp af standard-PIN-koden til SIM-kortet eller PUK-koden.
  3. Hvis du ikke kan låse SIM-kortet op ved hjælp af PIN-koden til SIM-kortet eller PUK-koden, eller hvis beskeden "PUK opbrugt" vises, skal du bede om at få et nyt SIM-kort.

* Hvis du angiver den forkerte PIN-kode til SIM-kortet for mange gange, kan din operatør muligvis give dig en PUK-kode (Personal Unlocking Key) til at låse det op.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.