Sådan løses problemer med iTunes og sikkerhedssoftware fra andre producenter

Hvis du ikke kan åbne iTunes, downloade indhold, synkronisere din enhed eller bruge Deling i hjemmet, kan det skyldes din sikkerhedssoftware.

Sikkerhedssoftware fra andre producenter end Apple kan forhindre iTunes i at oprette forbindelse til Apples servere. Nogle gange vises der muligvis en fejlmeddelelse med en kode, når du synkroniserer, opdaterer, sikkerhedskopierer eller gendanner en enhed.

Følgende kan ske, hvis sikkerhedssoftwaren er årsagen til problemer i iTunes:

• iPhone, iPad og iPod touch genkendes ikke i iTunes, eller enheden kan ikke sikkerhedskopieres, gendannes, opdateres, synkroniseres eller aktiveres.
  • iTunes-fejl 4, 6, 1630 til 1641, 3000 til 3999 eller 9000 til 9999 vises.*
  • Der kan ikke oprettes forbindelse til iTunes Store, når du vil foretage køb og downloade indhold.
  • iTunes kan ikke åbnes.

* Hvis du ser fejl 9006, kan din computer muligvis ikke forbinde til Apples servere eller til din iPhone, iPad eller iPod touch. Kontroller, om der er kommunikationsproblemer mellem iTunes og Apples softwareopdateringsservere. Hvis du stadig ser fejlmeddelelsen, skal du læse videre for at finde ud af, hvordan du kontrollerer din forbindelse og sikkerhedssoftware.

Kom godt i gang

Inden du ændrer sikkerhedssoftwarens indstillinger, er følgende vigtigt:

• Sørg for, at dato, tid og tidszone er indstillet korrekt på computeren.
  • Log ind med en administratorkonto, ikke en gæstekonto.
  • Sørg for, at du har installeret den nyeste version af iTunes.
  • Opdater macOS eller Windows.
  • Opdater sikkerhedssoftwaren.

Hvis iPhone, iPad eller iPod ikke genkendes i iTunes, kan du se flere oplysninger om problemet i artiklerne om Mac og Windows.

Hvis problemet fortsætter, skal du gå videre til næste afsnit.

Test forbindelsen

Kontroller arkivet hosts for at sikre, at arkivet ikke forhindrer iTunes i at kommunikere med Apples servere.

Hvis du har problemer med AirPlay, Deling i hjemmet, iTunes eller Remote, skal du teste forbindelsen mellem computerne eller enhederne i hjemmet. De skal have forbindelse til det samme netværk og undernet for at virke korrekt.

Hvis problemet fortsætter, skal du gå videre til næste afsnit.

Test sikkerhedssoftwaren

Hvis du stadig oplever problemer, efter at du har testet forbindelsen, kan det være sikkerhedssoftwaren, der skaber problemer med computerens forbindelse til iTunes.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at afinstallere sikkerhedssoftwaren midlertidigt for at isolere problemet. Nogle webbaserede sikkerhedsprogrammer afinstalleres ikke helt, så du skal derfor muligvis downloade og køre et oprydningsværktøj for at fjerne sikkerhedssoftwaren helt.

Se eventuelt på sikkerhedssoftwareproducentens websted for at få hjælp til at åbne alle de porte og tjenester, som Apple-produkter anvender, eller kontakt producenten, hvis du har brug for hjælp til at afinstallere softwaren.

Sørg for, at der kun er installeret en enkelt type sikkerhedssoftware ad gangen. Hvis der er mere end én type sikkerhedssoftware installeret, kan du muligvis opleve andre problemer med ydeevnen.

Hvis problemet fortsætter, skal du gå videre til næste afsnit.

Kontroller Windows Firewall

Medmindre du tilføjer iTunes som en undtagelse, kan Windows Firewall forhindre iTunes i at oprette forbindelse til internettet. Du kan kontrollere, om en firewall på Windows-pc'en blokerer iTunes, med denne fremgangsmåde:

1. Tryk på Windows-tasten på tastaturet. Hvis tastaturet ikke har en Windows-tast, skal du trykke på tasterne Control (Ctrl) og Escape (Esc).
  2. Klik på forstørrelsesglasset eller i søgefeltet. Indtast firewall.cpl i søgefeltet.
  3. Klik på firewall.cpl blandt søgeresultaterne. Vinduet Windows Firewall åbnes.
  4. Klik på "Tillad, at en app eller en funktion passerer gennem Windows Firewall" (Windows 10 og 8) eller "Tillad, at et program eller en funktion passerer gennem Windows Firewall" (Windows 7), og klik derefter på "Rediger indstillinger."
  5. Sørg for, at iTunes er valgt for både private og offentlige netværk, og at Bonjour kun er valgt for private netværk.
  6. Hvis iTunes eller Bonjour ikke optræder på listen, skal du klikke på "Tillad en anden app" (Windows 10 og 8) eller "Tillad et andet program" (Windows 7).
    • Hvis iTunes ikke er med på listen, skal du klikke på Gennemse og derefter gå til iTunes-programmet på placeringen C:\Program Files\iTunes\.
    • Hvis Bonjour ikke er med på listen, skal du klikke på Gennemse og derefter gå til mDNSResponder på placeringen C:\Program Files\Bonjour\.
  7. Klik på Åbn, når du har valgt et af programmerne.
  8. Klik på Tilføj i vinduet Tilføj en app (Windows 10 og 8) eller Tilføj i vinduet Tilføj et program (Windows 7).
  9. Klik på OK i vinduet Tilladte apps (Windows 10 og 8) eller vinduet Tilladte programmer (Windows 7).
  10. Luk vinduet Windows Firewall.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.