Hvis din iPhone, iPad eller iPod touch ikke kan tændes eller skærmen fryser

Hvis skærmen på din enhed fryser eller ikke reagerer, når du trykker på den, kan du læse mere her.

Hvis skærmen er sort eller fryser

Hvis skærmen er sort eller fryser, skal du muligvis tvinge enheden til at genstarte. Indholdet på enheden slettes ikke, når du tvinger den til at genstarte. Du kan godt tvinge enheden til at genstarte, også selvom skærmen er sort, eller knapperne ikke reagerer. Følg disse trin:

• iPad-modeller med Face ID: Tryk på knappen Lydstyrke op, og slip den hurtigt igen. Tryk på knappen Lydstyrke ned, og slip den hurtigt igen. Tryk og hold derefter på tænd/sluk-knappen, indtil enheden genstarter.
  • iPhone 8 eller en nyere model: Tryk på knappen Lydstyrke op, og slip den hurtigt igen. Tryk på knappen Lydstyrke ned, og slip den hurtigt igen. Hold derefter sideknappen nede, indtil Apple-logoet vises.
  • På iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod touch (7. generation): Tryk på den øverste knap (eller sideknappen) og knappen Lydstyrke ned samtidig, og hold dem inde, indtil Apple-logoet vises.
  • På iPad med knappen Hjem, iPhone 6s eller en tidligere model og iPod touch (6. generation) eller en tidligere model: Tryk på knappen Hjem og den øverste knap (eller sideknappen) samtidig, og hold dem inde, indtil Apple-logoet vises.

Hvis enheden stadig ikke tænder eller starter

Tilslut enhedens strømforsyning, og oplad den i op til en time.

Normalt vises opladningsskærmen efter få minutter.

Hvis opladningsskærmen ikke vises inden for en time, eller hvis skærmbilledet Tilslut strømforsyning vises, skal du kontrollere stikket, USB-kablet og strømforsyningen. Sørg for, at alt er tilsluttet korrekt, at alt er fri for snavs og er ubeskadiget. Prøv eventuelt med et andet USB-kabel eller en anden strømforsyning.

Hvis enheden stadig ikke kan tændes, skal du gå til Yderligere hjælp.

Hvis enheden tænder, men går i stå under start

Hvis Apple-logoet eller en rød eller blå skærm vises under start, kan du prøve at følge disse trin:

1. Slut enheden til en computer. På en Mac med macOS Catalina 10.15: Åbn Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller en tidligere version eller på en pc: Åbn iTunes.
  2. Find din enhed på din computer.
  3. Mens enheden er forbundet, skal du følge disse trin:
    • På iPad-modeller med Face ID: Tryk på knappen Lydstyrke op, og slip den hurtigt igen. Tryk på knappen Lydstyrke ned, og slip den hurtigt igen. Tryk på den øverste knap, og hold den inde, indtil enheden begynder at genstarte. Fortsæt med at holde den øverste knap inde, indtil enheden starter gendannelsesfunktionen.
    • iPhone 8 eller en nyere model: Tryk på knappen Lydstyrke op, og slip den hurtigt igen. Tryk på knappen Lydstyrke ned, og slip den hurtigt igen. Tryk derefter på sideknappen, og hold den inde, indtil skærmen for gendannelse vises.
    • På iPhone 7, iPhone 7 Plus eller iPod touch (7. generation): Tryk på den øverste knap (eller sideknappen) og knappen Lydstyrke ned samtidig, og hold dem inde. Bliv ved med at holde dem inde, indtil du får vist skærmen for gendannelse.
    • På iPad med knappen Hjem, iPhone 6s eller en tidligere model og iPod touch (6. generation) eller en tidligere model: Tryk på knappen Hjem og den øverste knap (eller sideknappen) samtidig, og hold dem inde. Bliv ved med at holde dem inde, indtil du får vist skærmen for gendannelse.
  4. Når du får valget mellem at gendanne eller opdatere, skal du vælge Opdater. Din computer forsøger at geninstallere iOS eller iPadOS uden at slette dine data.

Din computer downloader softwaren til enheden. Hvis det tager mere end 15 minutter, går enheden ud af gendannelsesfunktionen, og du skal så gentage trin 2 og 3.

Yderligere hjælp

Kontakt Apple-support for at lave en aftale om service, hvis du oplever et eller flere af følgende problemer:

• Du har opladet, genstartet eller fulgt trinnene i denne artikel, men skærmen er stadig sort.
  • Du kan høre advarsler, lyde og vibrationer, men skærmen er stadig sort.
  • Skærmen bliver ved med at være sort, men enheden siger en lyd, når du slår lyden til og slutter den til strømforsyning.
  • Skærmen er tændt, men den reagerer ikke på tryk, skub og bevægelser.
  • Du kan ikke tvinge enheden til at genstarte, fordi en knap er i stykker eller sidder fast.
  • Din enhed går i stå ved Apple-logoet, der vises en dækkende farve på skærmen, eller enheden genkendes ikke i iTunes.