iPhone, iPad eller iPod touch reagerer ikke eller kan ikke tændes

Skærmen på enheden fryser og reagerer ikke, når du rører ved den eller trykker på knapperne. Eller måske begynder enheden at starte, men går så i stå. Nedenstående fremgangsmåde kan løse problemet.

Skærmen er sort eller fryser

Du skal først prøve at tvinge enheden til at genstarte.

• Indholdet på enheden slettes ikke, når du tvinger den til at starte.
  • Enheden kan tvinges til at genstarte, selv om skærmen er sort, eller knapperne ikke reagerer.

Hold knapperne Vågeblus til/fra og Hjem nede samtidig i mindst 10 sekunder, indtil Apple-logoet vises.

Enheden kan stadig ikke tændes eller startes

Tilslut enhedens strømforsyning, og oplad den i mindst en time.

Normalt vises opladningsskærmen efter et par minutter.

Hvis opladningsskærmen ikke vises inden for en time, eller hvis skærmbilledet Tilslut strømforsyning vises, skal du kontrollere stikket, USB-kablet og strømforsyningen. Sørg for, at alt er tilsluttet korrekt, at der ikke er snavs i stikkene og at stik, kabel og strømforsyning ikke er beskadiget. Prøv eventuelt med et andet USB-kabel eller en anden strømforsyning.

Hvis enheden stadig ikke kan tændes, kan du se her, hvad du så skal gøre.

Enheden tændes, men går i stå under startprocessen

Apple-logoet eller et rødt eller blåt skærmbillede vises muligvis under startprocessen. Prøv denne fremgangsmåde:

1. Slut enheden til computeren, og åbn iTunes. Hvis du ikke har en computer, kan du låne en eller henvende dig i en Apple Store-butik eller hos en autoriseret Apple-serviceudbyder for at få hjælp.
  2. Tving enheden til at genstarte, mens den er tilsluttet. Tryk på knapperne Vågeblus til/fra og Hjem samtidig, og hold dem nede. Du skal ikke give slip, når Apple-logoet vises. Du skal først give slip på knapperne, når du ser skærmbilledet med gendannelsesfunktionen.
  3. Når du får valget mellem at gendanne eller opdatere, skal du vælge Opdater. iTunes forsøger at geninstallere iOS uden at slette dine data.

iTunes henter softwaren til enheden. Hvis det tager mere end 15 minutter, går enheden ud af gendannelsesfunktionen, og du skal gentage trin 2 og 3.

Det skal du gøre nu

Kontakt Apples support for at lave en aftale om service, hvis du oplever et eller flere af følgende problemer:

• Der vises stadig en sort skærm efter opladning og nulstilling.
  • Der vises en sort skærm, men du kan høre advarsler, lyde og vibrationer.
  • Skærmen er tændt, men den reagerer ikke på tryk og bevægelser.
  • Du kan ikke tvinge enheden til at genstarte, fordi knappen Vågeblus til/fra eller Hjem er beskadiget eller sidder fast.
  • Enheden er gået i stå ved Apple-logoet, der vises en ensartet farve på skærmen, eller enheden genkendes ikke i iTunes.
Sidst ændret: