Brug af Multipath TCP til at oprette reserveforbindelser til iOS

Hvis du er netværksadministrator, kan du bruge Multipath TCP med iOS til at styrke forbindelsen til din destinationsvært.

iOS understøtter Multipath TCP (MPTCP) og gør det muligt for en iPhone eller iPad at oprette en reserve-TCP-forbindelse til en destinationsvært over en mobildataforbindelse.

Netværksadministratorer vil muligvis bruge MPTCP. Kunder med et typisk hjemmenetværk behøver ikke slå MPTCP til.

Om Multipath TCP

MPTCP er et sæt udvidelser til TCP-specifikationen (Transmission Control Protocol). MPTCP gør det muligt for en klient at oprette forbindelse til den samme destinationsvært med flere forbindelser over forskellige netværksadaptere. Dette giver kraftigere og mere effektive dataforbindelser mellem værter, der arbejder med eksisterende netværksinfrastruktur.

Mulitpath TCP på din iPhone eller iPad

iPhone og iPad bruger MPTCP med en aktiv mobildataforbindelse til at oprette to forbindelser:

• En primær TCP-forbindelse via Wi-Fi
  • En reserveforbindelse via mobildata

Hvis Wi-Fi-forbindelsen forsvinder eller ikke svarer, bruger iOS mobildataforbindelsen.

MPTCP bruger TCP option-felt 30, når IANA (Internet Assigned Number Authority) er reserveret til dette formål. Hvis der er enheder mellem iOS-enheden og serveren, f.eks. routere og switche, der ikke understøtter MPTCP, opretter iOS en standard-TCP-forbindelse.

Hvis du f.eks. stiller Siri et spørgsmål, forsøger Siri at oprette MPTCP-forbindelse via Wi-Fi. Hvis det lykkes, opretter Siri en reserveforbindelse via mobildata. Hvis forbindelsen til Wi-Fi mistes eller er ustabil, skifter MPTCP omgående til mobildata, uden at det mærkes.

Slå MPTCP til for et netværk

MPTCP kan bruges med eksisterende netværk. Hvis et netværk ikke understøtter MPTCP, bruger klienten standard-TCP-standardforbindelser. Netværksadministratoren skal kontrollere firewallpolitikkerne for at sikre, at alle mellemliggende enheder tillader TCP option 30 at komme uændret igennem.

Mange kommercielle routere erstatter ukendte TCP option-felter med NOOP-data. Bed forhandleren om at slå TCP options til.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.