Aktiveringslås til Find min iPhone

Find min iPhone har en såkaldt Aktiveringslås, som er udviklet til at forhindre, at andre bruger din iPhone, iPad, iPod touch eller dit Apple Watch, hvis du mister enheden, eller den bliver stjålet. Aktiveringslås aktiveres automatisk, når du slår Find min iPhone til.

Aktiveringslås kan beskytte din enhed, selvom den falder i de forkerte hænder, og kan øge dine chancer for at få den tilbage. Aktiveringslås fortsætter med at forhindre andre i at genaktivere enheden uden din tilladelse, også selvom du sletter enheden via en anden enhed. Du skal bare have Find min iPhone slået til og huske dit Apple-id og adgangskoden. Og med watchOS 2 eller en nyere version kan du nu også bruge Aktiveringslås til at beskytte dit Apple Watch.

Sådan fungerer det

Når du slår Find min iPhone til på din iPhone, iPad eller iPod touch, arkiveres dit Apple-id sikkert på Apples aktiveringsservere og knyttes til din enhed. Derefter kræves adgangskoden til dit Apple-id eller koden til din enhed, inden nogen kan slå Find min iPhone fra, slette din enhed eller gøre den aktiv igen og bruge den.

Aktiveringslås aktiveres automatisk, når du indstiller Find min iPhone.

Hvis enheden mistes eller bliver stjålet

Hvis du mister enheden – uanset, om den er forlagt eller blevet stjålet – skal du omgående slå funktionen Mistet til via Find min iPhone.

Funktionen Mistet låser skærmen med en adgangskode og viser en tilpasset besked med dit telefonnummer for at hjælpe dig med at få enheden tilbage. Du kan også slette enheden eksternt – din tilpassede besked vises stadig, selv om enheden er blevet slettet.

Aktiveringslås arbejder i baggrunden for at gøre det vanskeligere for en person at bruge eller sælge din mistede enhed, mens funktionen Mistet tydeligt angiver til enhver, der finder enheden, at den stadig tilhører dig og ikke kan aktiveres igen uden din adgangskode.

Hvis du vil slå funktionen Mistet til for en enhed, skal du logge på icloud.com/find fra en Mac eller pc eller bruge iOS-appen Find min iPhone.

Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du mister enheden, eller den bliver stjålet. Hvis din iPhone er dækket af AppleCare+ med dækning ved tyveri og tab, kræver denne dækning, at Find min iPhone er slået til på din enhed, på det tidspunkt, hvor den mistes eller bliver stjålet.

Sådan gør du, hvis du har glemt dit Apple-id eller din adgangskode

Dit Apple-id er den konto, som du bruger til at logge ind på alle Apple-tjenester. I de fleste tilfælde er dit Apple-id din e-mailadresse. Hvis du har glemt dit Apple-id, kan vi hjælpe dig med at finde det.

Hvis du har glemt din adgangskode, kan du nulstille den fra din enhed eller fra kontosiden for dit Apple-id.

Hvis du ikke kan finde dit Apple-id eller ikke kan nulstille din adgangskode, mister du adgangen til din konto, så enheden muligvis ikke kan bruges eller genaktiveres. Dette kan undgås ved regelmæssigt at logge på kontosiden for dit Apple-id for at gennemse og opdatere kontooplysningerne.

Sådan kontrolleres Aktiveringslås, før du køber en enhed hos andre

Før du køber en iPhone, iPad, iPod touch eller et Apple Watch hos andre end Apple eller hos andre end en autoriseret Apple-forhandler, skal du kontrollere, at enheden er slettet og ikke længere er tilknyttet den tidligere ejers konto. Spørg sælgeren, om Aktiveringslås er slået fra, og følg derefter disse trin:

1. Tænd enheden, og lås den op.
  2. Hvis adgangskodeskærmen eller hjemmeskærmen vises, er dataene på enheden ikke blevet slettet. Bed sælgeren om at slette dataene på enheden helt ved at åbne Indstillinger > Generelt > Nulstil > Slet alt indhold og alle indstillinger. Overtag ikke en brugt iPhone, iPad eller iPod touch, før dataene på den er blevet slettet.
  3. Begynd indstillingsprocessen for enheden.
  4. Hvis du bliver bedt om den tidligere ejers Apple-id og adgangskode, er enheden stadig tilknyttet vedkommendes konto. Giv enheden tilbage til sælgeren, og bed vedkommende om at indtaste sin adgangskode. Hvis den tidligere ejer ikke er i nærheden, kan vedkommende fjerne enheden fra sin konto ved at logge på icloud.com/find. Overtag ikke en brugt iPhone, iPad eller iPod touch, før den er fjernet fra den tidligere ejers konto.

En enhed er klar til brug, hvis beskeden "Indstil din iPhone", "Indstil din iPad" eller "Indstil din iPod" vises, første gang du tænder enheden.

Hvis du køber en enhed, der stadig er knyttet til en tidligere ejers konto, skal du kontakte vedkommende hurtigst muligt og bede ham/hende om at slette enheden og fjerne den fra sin konto. Læs mere om at fjerne en enhed fra en tidligere ejers konto.

Før du bortgiver din enhed eller sender den til service

Kontroller, at du har slået Find min iPhone fra på enheden, før du bortgiver den eller sender den til reparation. Ellers er din enhed låst, hvilket betyder, at ingen kan bruge den som normalt, og Apples teknikere kan ikke udføre reparationer på den. Log af iCloud, og slet derefter alt indhold og alle indstillinger. Dette sletter alt på enheden, fjerner den fra dit Apple-id og slår Find min iPhone fra.

iOS 10.3 eller en nyere version:

1. Tryk på Indstillinger > [dit navn].
  2. Rul ned, og tryk på Log ud.
  3. Indtast adgangskoden til dit Apple-id, og tryk på Slå fra.
  4. Gå til Indstillinger.
  5. Tryk på Generelt > Nulstil > Slet alt indhold og alle indstillinger.

iOS 10.2 eller en tidligere version:

1. Tryk på Indstillinger > iCloud.
  2. Rul ned, og tryk på Log ud > Log ud.
  3. Tryk på Slet fra Min iPhone, og indtast din adgangskode.
  4. Gå til Indstillinger.
  5. Tryk på Generelt > Nulstil > Slet alt indhold og alle indstillinger.