Aktiveringslås til iPhone, iPad eller iPod touch

Find har Aktiveringslås, som er udviklet til at forhindre, at andre bruger din iPhone, iPad eller iPod touch, hvis du mister enheden, eller den bliver stjålet. Aktiveringslås slås automatisk til, når du slår Find min [enhed] til.

Aktiveringslås på iPad og iPhone

Aktiveringslås kan beskytte din enhed, selvom den falder i de forkerte hænder, og kan øge dine chancer for at få den tilbage. Aktiveringslås fortsætter med at forhindre andre i at genaktivere enheden uden din tilladelse, også selvom du sletter enheden via en anden enhed. Det eneste, du skal gøre, er at sørge for, at Find min [enhed] er slået til, og huske dit Apple-id og din adgangskode.

Med watchOS 2 eller en nyere version kan du bruge Aktiveringslås til at beskytte dit Apple Watch, og med macOS Catalina og Mac-computere med Apple T2-sikkerhedschippen kan du også bruge Aktiveringslås til at beskytte din Mac.

Sådan fungerer det

Når du slår Find min [enhed] til på din iPhone, iPad eller iPod touch, dit Apple Watch eller din Mac-computer med Apple T2-sikkerhedschippen, er dit Apple-id sikkert lagret på Apples aktiveringsservere og tilknyttet din enhed. Derefter kræves adgangskoden til dit Apple-id eller koden til din enhed, inden nogen kan slå Find fra, slette din enhed eller gøre den aktiv igen og bruge den.

Aktiveringslås aktiveres automatisk, når du indstiller Find.

Hvis enheden mistes eller bliver stjålet

Hvis din enhed bliver væk – uanset om du har mistet den, eller den er blevet stjålet – skal du straks bruge Marker som mistet i appen Find.

Når du slår Marker som mistet til, låses din skærm med en adgangskode, og du kan vise en tilpasset besked med dit telefonnummer, som kan hjælpe dig med at få den igen. Du kan også slette enheden eksternt – din tilpassede besked vises stadig, selv om enheden er blevet slettet.

Aktiveringslås arbejder i baggrunden for at gøre det vanskeligere for en person at bruge eller sælge din mistede enhed, mens funktionen Mistet tydeligt angiver til enhver, der finder enheden, at den stadig tilhører dig og ikke kan aktiveres igen uden din adgangskode.

Hvis du vil markere en enhed som mistet, skal du logge ind på icloud.com/find. Eller brug appen Find:

1. Åbn appen Find.
  2. Tryk på fanen Enheder, og vælg derefter en enhed på listen.
  3. Tryk på Aktiver under Marker som mistet, og følg vejledningen på skærmen.

Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du mister enheden, eller den bliver stjålet. Hvis din iPhone er dækket af AppleCare+ med dækning ved tyveri og tab, kræver denne dækning, at Find min iPhone er slået til på din enhed, på det tidspunkt, hvor den mistes eller bliver stjålet.

Hvis du har glemt dit Apple-id eller din adgangskode

Dit Apple-id er den konto, som du bruger til at logge ind på alle Apple-tjenester. I de fleste tilfælde er dit Apple-id din e-mailadresse. Hvis du har glemt dit Apple-id, kan vi hjælpe dig med at finde det.

Hvis du har glemt din adgangskode, kan du nulstille den fra din enhed eller fra kontosiden for dit Apple-id.

Hvis du ikke kan finde dit Apple-id eller ikke kan nulstille din adgangskode, mister du adgangen til din konto, så enheden muligvis ikke kan bruges eller genaktiveres. Dette kan undgås ved regelmæssigt at logge ind på kontosiden for dit Apple-id for at gennemse og opdatere kontooplysningerne.

Sådan kontrolleres Aktiveringslås, før du køber en enhed hos andre

Før du køber en iPhone, iPad eller iPod touch hos andre end Apple eller en Apple-autoriseret forhandler, skal du kontrollere, at enheden er slettet og ikke længere er tilknyttet den tidligere ejers konto. Spørg sælgeren, om Aktiveringslås er slået fra, og følg derefter disse trin:

1. Tænd enheden, og lås den op.
  2. Hvis adgangskodeskærmen eller hjemmeskærmen vises, er dataene på enheden ikke blevet slettet. Bed sælgeren om at slette dataene på enheden helt ved at åbne Indstillinger > Generelt > Nulstil > Slet alt indhold og alle indstillinger. Overtag ikke en brugt iPhone, iPad eller iPod touch, før dataene på den er blevet slettet.
  3. Begynd indstillingsprocessen for enheden.
  4. Hvis du bliver bedt om den tidligere ejers Apple-id og adgangskode, er enheden stadig tilknyttet vedkommendes konto. Giv enheden tilbage til sælgeren, og bed vedkommende om at indtaste sin adgangskode. Hvis den tidligere ejer ikke er i nærheden, kan vedkommende fjerne enheden fra sin konto ved at logge ind på icloud.com/find. Overtag ikke en brugt iPhone, iPad eller iPod touch, før den er fjernet fra den tidligere ejers konto.

En enhed er klar til brug, hvis beskeden "Indstil din iPhone", "Indstil din iPad" eller "Indstil din iPod" vises, første gang du tænder enheden.

Hvis du køber en enhed, der stadig er knyttet til en tidligere ejers konto, skal du kontakte vedkommende hurtigst muligt og bede ham/hende om at slette enheden og fjerne den fra sin konto. Læs mere om at fjerne en enhed fra en tidligere ejers konto.

Før du bortgiver din enhed eller sender den til service

Husk at slå Find min [enhed] fra på din enhed, før du forærer den til en anden eller indsender den til reparation. Ellers er din enhed låst, hvilket betyder, at ingen kan bruge den som normalt, og Apples teknikere kan ikke udføre reparationer på den. Log ud af iCloud, og slet derefter alt indhold og alle indstillinger. Derved slettes alt på enheden, den fjernes fra dit Apple-id, og Find bliver slået fra.

iOS 10.3 eller en nyere version:

1. Tryk på Indstillinger > [dit navn].
  2. Rul ned, og tryk på Log ud.
  3. Indtast adgangskoden til dit Apple-id, og tryk på Slå fra.
  4. Gå tilbage til Indstillinger.
  5. Tryk på Generelt > Nulstil > Slet alt indhold og alle indstillinger.

iOS 10.2 eller en tidligere version:

1. Tryk på Indstillinger > iCloud.
  2. Rul ned, og tryk på Log ud > Log ud.
  3. Tryk på Slet fra min iPhone, og indtast din adgangskode.
  4. Gå tilbage til Indstillinger.
  5. Tryk på Generelt > Nulstil > Slet alt indhold og alle indstillinger.