Sådan tager du et skærmbillede på en Mac

Du kan tage et billede af hele skærmen, et vindue eller blot et udsnit af skærmen.

Hvis du har opgraderet til macOS Mojave, kan du bruge Skift-Kommando (⌘)-5 til at tage alle slags skærmbilleder eller lave videooptagelser af din skærm. Andre tastaturgenveje, som f.eks. Skift-Kommando-3 eller Skift-Kommando-4 virker stadig i alle versioner af macOS.

Kontrolelementer for skærmbilleder i macOS Mojave

Tag et billede af hele skærmen

i macOS Mojave:

1. Tryk på Skift-Kommando-5 på dit tastatur for at se kontrolelementerne på skærmen:
  2. Klik på Tag et billede af hele skærmen knappen Tag et billede af hele skærmen i kontrolelementerne på skærmen. Markøren skifter til et kamera .
  3. Klik hvor som helst på en hvilken som helst skærm for at tage et skærmbillede af den pågældende skærm, eller klik på Tag et billede i kontrolelementerne på skærmen for at tage et skærmbillede af alle skærme.
  4. Der vises kortvarigt en miniature af skærmbilledet i hjørnet af skærmen. Derefter kan du finde skærmbilledet på dit skrivebord.

I alle versioner af macOS:

1. Tryk på Skift-Kommando-3 for at tage et skærmbillede af alle skærme.
  2. Du kan finde skærmbilledet på dit skrivebord.

Tag et billede af et vindue

i macOS Mojave:

1. Tryk på Skift-Kommando-5 for at se kontrolelementerne på skærmen:
  2. Klik på Tag et billede af det valgte vindue knappen Tag et billede af det valgte vindue i kontrolelementerne på skærmen. Markøren skifter til et kamera .
  3. Klik på et vindue for at tage et billede af det.
    Hvis du vil udelade vinduets skygge fra skærmbilledet, skal du trykke på Alternativtasten (⌥) og holde den nede, mens du klikker.
  4. Der vises kortvarigt en miniature af skærmbilledet i hjørnet af skærmen. Du kan interagere med miniaturen for at redigere skærmbilledet, flytte det eller udføre andre handlinger. Eller du kan vente, indtil skærmbilledet vises på dit skrivebord.

I alle versioner af macOS:

1. Tryk på Skift-Kommando-4.
  2. Tryk på mellemrumstasten. Markøren skifter til et kamera .
  3. Klik på et vindue for at tage et billede af det.
    Hvis du vil udelade vinduets skygge fra skærmbilledet, skal du trykke på Alternativtasten (⌥) og holde den nede, mens du klikker.
  4. Du kan finde skærmbilledet på dit skrivebord.

Tag et billede af et udsnit af skærmen

i macOS Mojave:

1. Tryk på Skift-Kommando-5 for at se kontrolelementerne på skærmen:
  2. Klik på Tag et billede af det valgte udsnit knappen Tag et billede af det valgte udsnit i kontrolelementerne på skærmen.
  3. Træk for at vælge et område af skærmen, du vil tage et billede af. Hvis du vil flytte hele udsnittet, skal du trække inden fra udsnittet.
  4. Klik på Tag et billede i kontrolelementerne på skærmen.
  5. Der vises kortvarigt en miniature af skærmbilledet i hjørnet af skærmen. Du kan interagere med miniaturen for at redigere skærmbilledet, flytte det eller udføre andre handlinger. Eller du kan vente, indtil skærmbilledet vises på dit skrivebord.

I alle versioner af macOS:

1. Tryk på Skift-Kommando-4
  2. Træk for at vælge det område af skærmen, du vil tage et billede af. Hvis du vil flytte hele udsnittet, skal du trykke på og holde mellemrumstasten nede, mens du trækker.
  3. Når du slipper musen eller pegefeltknappen, kan du finde skærmbilledet på skrivebordet.

Tag et billede af Touch Bar

Hvis du har en Mac med en Touch Bar og macOS Sierra 10.12.2 eller en nyere version, skal du trykke på Skift-Kommando-6 for at tage et billede af det, der aktuelt vises på Touch Bar. Derefter kan du finde skærmbilledet på dit skrivebord.

Du kan også tilpasse Control Strip-området på din Touch Bar til at inkludere knappen Skærmbillede.

Brug skærmbilledets miniature

Når du har taget et skærmbillede i macOS Mojave, vises der ganske kort en miniature af skærmbilledet nederst til højre på skærmen.

• Hvis du ikke foretager dig noget eller skubber miniaturen til højre, arkiveres skærmbilledet automatisk på din valgte placering for arkivering. Standardplaceringen er skrivebordet.
  • Hvis du Kontrol-klikker på miniaturen får du adgang til flere handlinger, herunder at ændre standardplaceringen for arkivering, åbne skærmbilledet i et program eller at slette skærmbilledet uden at arkivere det.
  • Træk i miniaturen for at flytte skærmbilledet til en anden placering, f.eks. til et dokument, en e-mail, et Finder-vindue eller papirkurven.
  • Klik på miniaturen for at åbne skærmbilledet. Du kan derefter bruge markeringsværktøjerne på værktøjslinjen til at beskære, rotere, oprette noter og på anden vis redigere skærmbilledet. Eller klik på knappen Del  for at dele skærmbilledet.

Når du klikker på miniaturen, åbnes den i redigeringsvisning. Hold markøren over de enkelte knapper for at se deres funktion.

Hvis du ikke ønsker at få miniaturen vist, skal du klikke på Indstillinger i kontrolelementerne og derefter fjerne markeringen ved "Vis flydende miniature".

Læs mere

• Som standard arkiveres skærmbilleder med navnet "Skærmbillede dato og klokkeslæt.png".
  • Hvis du vil annullere at tage et skærmbillede, skal du trykke på tasten Esc, inden du klikker for at tage et skærmbillede.
  • Hvis du vil arkivere skærmbilledet i udklipsholderen i stedet for at arkivere det, skal du holde Ctrl-tasten nede, mens du klikker for at tage et billede. Du kan derefter indsætte skærmbilledet i et dokument, en meddelelse eller et helt tredje sted. Hvis du bruger Universel udklipsholder, kan du endda indsætte det på en anden Apple-enhed.
  • Du kan åbne skærmbilleder i Billedfremviser, Safari eller andre apps, der kan redigere eller åbne billeder. Billedfremviser kan eksportere til et andet format, f.eks. JPEG, PDF eller TIFF.
  • Kontrolelementerne for skærmbilleder i macOS Mojave kan findes i appen Skærmbillede, der ligger i mappen Hjælpeprogrammer under mappen Programmer. Denne app erstatter appen Skærmbillede fra tidligere versioner af macOS.
  • Du kan muligvis ikke tage skærmbilleder af vinduer i programmer som f.eks. Dvd-afspiller.
  • Sådan optager du skærmen på din Mac
  • Sådan tager du et skærmbillede på din iPhone, iPad og iPod touch