Apples Thunderbolt-mellemstik: Ofte stillede spørgsmål

Læs mere om Apples Thunderbolt til Gigabit Ethernet-mellemstik og Thunderbolt til FireWire-mellemstik.

Hvilke computere understøtter disse Thunderbolt-mellemstik?

Alle Thunderbolt-kompatible Mac-computere understøtter disse mellemstik. Mellemstikkene kræver OS X Lion v10.7.4 eller en nyere version. Hvis du vil bruge Apples Thunderbolt til Ethernet-mellemstik sammen med Thunderbolt-kompatible Mac-computere, som er sendt på markedet før juni 2012, skal du installere Thunderbolt-softwareopdatering 1.2.1.

Hvor skal mellemstikket tilsluttes?

Stikket sluttes direkte til Thunderbolt-porten på en Mac-computer. Du kan også slutte det til eksterne enheder som Apple Thunderbolt Display eller andre enheder, som har flere Thunderbolt-porte.

Er der andre forudsætninger, der skal være opfyldt for at bruge mellemstikket?

Hvis du tilslutter flere enheder (serieforbindelse), skal mindst en af computerne i Thunderbolt-kæden fungere som vært.

Kan andre enheder i Thunderbolt-kæden påvirke mellemstikkets ydeevne?

Ja. Masselagring og andre enheder med stor båndbredde kan påvirke mellemstikkets funktion. Hvis der opstår problemer med at bruge sådanne enheder sammen med Thunderbolt-mellemstikket, skal mellemstikket sluttes direkte til en anden Thunderbolt-port på computeren, eller også skal mellemstikket sluttes til en enhed i Thunderbolt-kæden med lav båndbredde.

Hvor meget strøm er der i Thunderbolt til FireWire-mellemstikket via bussen?

Thunderbolt til FireWire-mellemstikket får op til 7 watt strøm via bussen. Det er tilstrækkeligt til de fleste FireWire-enheder, men der kan være enheder eller enhedskæder, som kræver mere strøm.

Kan mellemstikket sluttes til enheder, som ikke understøtter Thunderbolt?

Nej. Selv om disse mellemstik bruger det samme stik som et Mini DisplayPort-mellemstik, fungerer de ikke sammen med computere, som ikke understøtter Thunderbolt.

Min Mac mini (medio 2011) går ikke på vågeblus, når der er et Apple Thunderbolt til Ethernet-mellemstik tilsluttet. Kan jeg undgå det problem?

Ja. Mac mini-computere leveres med indbyggede Ethernet-stik. Brug det indbyggede stik i stedet for Thunderbolt til Ethernet-mellemstikket. Du kan få flere oplysninger i denne artikel.

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om Thunderbolt-teknologien og -enhederne kan ses i følgende artikler: