Sådan bruger du børnesikring på dit barns iPhone, iPad og iPod touch

Med Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet) i Screen Time (Skærmtid) kan du blokere eller begrænse udvalgte apps og funktioner på dit barns enhed. Du kan også begrænse indstillingerne for anstødeligt indhold, køb og downloads samt anonymitet på din iPhone, iPad og iPod touch.

Sådan indstiller du Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet)

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Screen Time (Skærmtid).
  2. Tryk på Fortsæt, og vælg derefter "Dette er min iPhone" eller "Dette er mit barns iPhone".
    • Hvis enheden er din, og du er en forælder eller værge, som ønsker at forhindre et andet familiemedlem i at ændre dine indstillinger, skal du trykke på Brug adgangskode til Screen Time (Skærmtid) for at oprette en adgangskode. Bekræft derefter adgangskoden ved at indtaste den igen.
    • Hvis du indstiller Screen Time (Skærmtid) på dit barns enhed, skal du følge vejledningen, indtil du kommer til Forælders adgangskode, hvor du kan indtaste en adgangskode. Bekræft adgangskoden ved at indtaste den igen.
  3. Tryk på Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet). Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste din adgangskode og derefter slå Content & Privacy (Indhold og anonymitet) til.

Du skal vælge en anden adgangskode end den, du bruger til at låse enheden op med. Hvis du har glemt adgangskoden til Screen Time (Skærmtid), skal du slette dataene på enheden og derefter indstille den som en ny enhed for at fjerne adgangskoden til Screen Time (Skærmtid). Hvis du gendanner enheden ved hjælp af en sikkerhedskopi, fjernes adgangskoden til Screen Time (Skærmtid) ikke.

Læs mere om brug af Familiedeling med Screen Time (Skærmtid)

Køb i iTunes og App Store

Sådan forhindrer du køb i iTunes og App Store

Du kan også forhindre dit barn i at installere og slette apps, foretage køb i apps og meget mere. Sådan forhindrer du køb eller downloads i iTunes og App Store:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Screen Time (Skærmtid).
  2. Tryk på Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet). Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  3. Tryk på Køb i iTunes og App Store.
  4. Vælg en indstilling, og indstil denne til Tillad ikke.

Du kan også ændre adgangskodeindstillingerne for yderligere køb i iTunes og App Store eller Book Store. Følg trin 1-3, og vælg derefter Kræv altid eller Kræv ikke.

Tilladte apps

Sådan tillader du indbyggede apps og funktioner

Du kan begrænse brugen af indbyggede apps eller funktioner. Hvis du slår en app eller funktion fra, bliver den ikke slettet, den bliver blot skjult midlertidigt fra hjemmeskærmen. Hvis du f.eks. slår Mail fra, vil Mail-appen ikke blive vist på hjemmeskærmen, indtil du slår den til igen.

Sådan ændrer du dine tilladte apps:

1. Gå til Indstillinger >Screen Time (Skærmtid).
  2. Tryk på Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet).
  3. Indtast din adgangskode til Screen Time (Skærmtid).
  4. Tryk på Tilladte apps.
  5. Vælg de apps, du vil tillade.

Sådan blokerer du anstødeligt indhold og aldersgrænse for brug af indhold

Du kan også forhindre afspilning af musik med anstødeligt indhold og film eller tv-serier med specifikke aldersgrænser. Apps har også aldersgrænser, som kan konfigureres ved hjælp af indholdsbegrænsninger.

Sådan begrænser du anstødeligt indhold og aldersgrænse for brug af indhold:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Screen Time (Skærmtid).
  2. Tryk på Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet), og tryk derefter på Begrænsninger for indhold.
  3. Vælg de indstillinger, du ønsker for hver funktion eller indstilling under Allowed Store Content (Tilladt Store-indhold).

Du kan begrænse følgende typer indhold:

• Aldersgrænser i: Vælg land eller område i afsnittet med anbefalet aldersgrænse, hvorefter den relevante aldersgrænse for brug af indhold for dette område automatisk anvendes
  • Musik, podcasts og nyheder: Forhindrer afspilning af musik, musikvideoer, podcasts og nyheder med anstødeligt indhold
  • Musikprofiler og opslag: Forhindrer deling af musik med dine venner, og du får ikke vist, hvad de lytter til
  • Film: Forhindrer film med specifikke aldersgrænser
  • Tv-udsendelser: Forhindrer tv-udsendelser med specifikke aldersgrænser
  • Bøger: Forhindrer indhold med specifikke aldersgrænser
  • Apps: Forhindrer apps med specifikke aldersgrænser

Begrænsning af websøgninger med Siri

Sådan begrænser du websøgninger med Siri:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Screen Time (Skærmtid).
  2. Tryk på Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet), og tryk derefter på Begrænsninger for indhold.
  3. Rul ned til Siri, og vælg derefter dine Indstillinger.

Du kan begrænse følgende Siri-funktioner:

• Indhold fra websøgning: forhindrer Siri i at søge på internettet, når du stiller et spørgsmål
  • Anstødeligt sprog: forhindrer Siri i at vise anstødeligt sprog

Begrænsning af Game Center

Sådan begrænser du funktioner i Game Center:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Screen Time (Skærmtid).
  2. Tryk på Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet), og tryk derefter på Begrænsninger for indhold.
  3. Rul ned til Game Center, og vælg derefter dine indstillinger.

Du kan begrænse følgende funktioner i Game Center:

• Spil med flere spillere: Forhindrer muligheden for at spille spil med flere spillere
  • Tilføje venner: Forhindrer muligheden for at føje venner til Game Center
  • Skærmoptagelse: Forhindrer muligheden for at optage skærm og lyd

webindhold

Forhindrer webindhold

iOS kan automatisk filtrere indhold på websteder for at begrænse voksenindhold i Safari og apps på din enhed. Du kan også tilføje specifikke websteder til en liste, som er godkendt eller blokeret, eller du kan lave en begrænsning, så der kun er adgang til godkendte websteder. Følg disse trin:

1. Gå til Indstillinger > Screen Time (Skærmtid).
  2. Tryk på Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet), og indtast din adgangskode til Screen Time (Skærmtid).
  3. Tryk på Begrænsninger for indhold, og tryk derefter på Webindhold.
  4. Vælg Ubegrænset adgang, Begræns websteder med voksenindhold eller Kun tilladte websteder.

Alt afhængig af den adgang, du tillader, kan det være nødvendigt at tilføje yderligere oplysninger, som f.eks. det websted, du vil begrænse adgangen til.

Sådan tillader du ændringer af anonymitetsindstillinger

Anonymitetsindstillingerne på din enhed giver dig kontrol over, hvilke apps der har adgang til oplysningerne på enheden eller hardwarefunktionerne. Du kan f.eks. tillade en app til sociale medier at bede om tilladelse til at bruge kameraet, der gør det muligt for dig at tage og overføre billeder.

Sådan tillader du ændringer af anonymitetsindstillinger:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Screen Time (Skærmtid).
  2. Tryk på Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet). Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  3. Tryk på Anonymitet, og vælg derefter de indstillinger, du vil begrænse.

Du kan begrænse det følgende:

• Lokalitetstjenester: Låser indstillingerne, der tillader, at apps og websteder bruger lokalitet
  • Kontakter: Forhindrer apps i at få adgang til Kontakter
  • Kalendere: forhindrer apps i at få adgang til Kalender
  • Påmindelser: Forhindrer apps i at få adgang til Påmindelser
  • Fotos: Forhindrer apps i at bede om tilladelse til at få adgang til dine fotos
  • Bluetooth-deling: Forhindrer enheder og apps i at dele data via Bluetooth
  • Del min lokalitet: Låser indstillingerne for lokalitetsdeling i Beskeder og Find mine venner
  • Mikrofon: Forhindrer apps i at få adgang til mikrofonen
  • Talegenkendelse: Forhindrer apps i at få adgang til Talegenkendelse eller Diktering
  • Reklamer: Forhindrer ændringer af reklameindstillinger
  • Media og Apple Music: Forhindrer apps i at få adgang til fotos, videoer eller musikbibliotek

Sådan tillader du ændringer af andre indstillinger og funktioner

Du kan tillade ændringer af andre indstillinger og funktioner på samme måde, som du kan tillade ændringer af anonymitetsindstillinger.

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Screen Time (Skærmtid).
  2. Tryk på Content & Privacy Restrictions (Begrænsninger for indhold og anonymitet). Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  3. Under Tillad ændringer skal du vælge de funktioner eller indstillinger, du vil tillade ændringer af, og derefter vælge Tillad eller Tillad ikke.

Her følger nogle af de funktioner og indstillinger, du kan tillade ændringer af:

• Passcode Changes (Ændringer af adgangskode): Forhindrer ændringer af din adgangskode.
  • Kontoændringer: Forhindrer ændringer af indstillinger for Konti og adgangskoder
  • Cellular Data Changes (Ændringer af mobildata): Forhindrer ændringer af indstillinger for mobildata
  • Maksimal lydstyrke: Forhindrer ændringer af lydstyrkeindstillinger for sikker lytning
  • Forstyr ikke under kørsel: Forhindrer ændringer af Forstyr ikke under kørsel
  • Tv-udbyder: Forhindrer ændringer af tv-udbyderindstillinger
  • Background App Activities (Aktivitet i apps i baggrunden): Forhindrer ændringer af, hvorvidt apps kan køre i baggrunden.

Læs mere

Virksomheder og skoler bruger ofte profiler, som kan slå Begrænsninger til. Hvis du vil se, om din enhed har en profil, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Profiler. Kontakt din administrator eller den person, der har indstillet profilen, for at få mere at vide.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.