Begrænsninger (børnesikring) på iPhone, iPad og iPod touch

Du kan slå Begrænsninger (som også kaldes børnesikring) til på iOS-enheden for at spærre adgangen til bestemte apps og funktioner. Her kan du få mere at vide om begrænsningstyperne og om, hvordan du slår dem til og fra på forskellige enheder.

Aktivering af begrænsninger

1. Tryk på Indstillinger > Generelt.
  2. Tryk på Begrænsninger.
  3. Tryk på Slå begrænsninger til, og indtast en adgangskode. Adgangskoden skal bruges, hvis du vil ændre indstillinger eller slå begrænsningerne fra.

Hvis du mister eller glemmer adgangskoden til begrænsninger, skal du slette dataene på enheden og derefter indstille den som en ny enhed for at fjerne adgangskoden. Adgangskoden fjernes ikke, hvis enheden gendannes.

Begrænsningsmuligheder

Når en mulighed er slået til, eller der vises et flueben ud for et emne, betyder det, at der er adgang til det pågældende emne. Slå muligheder fra for at spærre adgangen.

Du kan også aktivere eller gennemtvinge begrænsninger ved hjælp af en beskrivelse (der typisk installeres, hvis enheden bruges til undervisning eller i virksomheder). Installerede beskrivelser kan ses i Indstillinger > Generelt > Beskrivelser. Kontakt administratoren eller den person, som installerede beskrivelsen, for at få mere at vide.

Apps og funktioner

• Safari
  • Kamera (deaktiverer også FaceTime)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • iBooks Store
  • Køb i apps
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay (kun iPhone 5 og nyere versioner)
  • Installering af apps
  • Sletning af apps

Du kan begrænse adgangen til YouTube i iOS 5 og ældre versioner.

Typer af indhold

• Aldersgrænser (vælg land i afsnittet med anbefalet aldersgrænse, hvorefter den relevante aldersgrænse for brug af indhold for dette område automatisk anvendes)
  • Musik og podcasts
  • Film
  • Tv-udsendelser
  • Bøger
  • Apps
  • Siri
  • Websteder
  • Hvis du ikke bruger Touch ID til betaling og køb i apps, kan du vælge mellem to muligheder for, hvor ofte du skal angive adgangskoden for denne type køb.

Ændringer af anonymitetsindstillinger

• Lokalitetstjenester
  • Kontakter
  • Kalendere
  • Påmindelser
  • Fotos
  • Bluetooth-deling
  • Mikrofon
  • Twitter
  • Facebook
  • Reklamer

Ændringer af indstillinger og konti

• Konti (du kan forhindre, at der foretages ændringer af Mail, Kontakter, Kalender, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage og FaceTime)
  • Opdatering af apps i baggrunden
  • Find mine venner (muligt, når du installerer appen Find mine venner)
  • Maks. lydstyrke
  • Brug af mobildata (kun muligt på iOS-enheder med mobilnetværk)

Funktioner i Game Center

• Spil med flere spillere
  • Tilføjelse af venner

Muligheder for hjælp

Når Begrænsninger er slået til, mangler du muligvis en bestemt app eller funktion:

• En app vises ikke på hjemmeskærmen (f.eks. Safari, Kamera eller FaceTime).
  • Du kan ikke bruge en bestemt funktion eller tjeneste (f.eks. Siri eller Lokalitetstjenester).
  • En indstilling mangler eller er udtonet (f.eks. Mail, Kontakter og Kalender eller iCloud, Twitter, FaceTime).

Hvis du mangler en app eller funktion, skal du prøve at slå Begrænsninger fra.

Yderligere oplysninger

Her kan du se, hvordan begrænsninger (eller børnesikring) bruges i iTunes, og hvordan køb i apps slås fra.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Sidst ændret: