Brug Begrænsninger på din iPhone, iPad og iPod touch

Begrænsninger kaldes også for børnesikring, og funktionen gør det muligt at blokere eller begrænse brugen af bestemte apps og funktioner på din iPhone, iPad eller iPod touch, herunder adgang til anstødeligt indhold i iTunes Store.

Slå Begrænsninger til

1. Tryk på Indstillinger > Generelt.
  2. Tryk på Begrænsninger.
  3. Tryk på Slå begrænsninger til, og opret en adgangskode for Begrænsninger. Husk adgangskoden. Du skal bruge den fremover, hvis du vil ændre dine indstillinger eller slå Begrænsninger fra.

Hvis du mister eller glemmer adgangskoden til Begrænsninger, skal du slette dataene på enheden og derefter indstille den som en ny enhed for at fjerne adgangskoden for Begrænsninger. Adgangskoden fjernes ikke ved at gendanne enheden.

Rediger din adgangskode for Begrænsninger

Hvis du vil ændre adgangskoden for Begrænsninger, når du har slået Begrænsninger til:

1. Tryk på Indstillinger > Generelt.
  2. Tryk på Begrænsninger.
  3. Tryk på Slå begrænsninger fra.
  4. Indtast din aktuelle adgangskode for Begrænsninger.
  5. Tryk på Slå begrænsninger til, og indtast derefter en ny adgangskode.

Hvad kan begrænses

Hvis du vil se, hvilke apps og funktioner, du kan begrænse, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Begrænsninger. Her kan du slå begrænsninger til eller fra for de angivne apps og funktioner.

Hvis en app eller funktion er slået til, eller hvis den vises med et flueben, kan alle bruge appen eller funktionen på enheden. Hvis ikke, kan ingen bruge appen eller funktionen.

Virksomheder og skoler bruger ofte profiler, som kan slå begrænsninger til. Hvis du vil se, om din enhed har en profil, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Profiler. Kontakt din administrator eller den person, der har indstillet profilen, for at få mere at vide.

Apps og funktioner

• Safari
  • Kamera (deaktiverer også FaceTime)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • Apple Music
  • Apple Music Radio
  • Apple Music Connect (erstatter fanen Connect med Spillelister)
  • iBooks Store
  • Køb i appen
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay (kun iPhone 5 eller en nyere model)
  • Installering af apps
  • Sletning af apps
  • Spil med flere spillere i Game Center
  • Tilføjelse af Game Center-venner

Du kan begrænse adgangen til YouTube i iOS 5 og ældre versioner.

Typer af indhold

• Aldersgrænser (vælg land i afsnittet med anbefalet aldersgrænse, hvorefter den relevante aldersgrænse for brug af indhold for dette område automatisk anvendes)
  • Musik og podcasts
  • Film
  • Tv-udsendelser
  • Bøger
  • Apps
  • Siri
  • Websteder

Hvis du ikke bruger Touch ID til betaling og køb i apps, kan du vælge mellem to muligheder for, hvor ofte du skal indtaste adgangskoden for denne type køb.

Ændringer af indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger

• Lokalitetstjenester
  • Kontakter
  • Kalendere
  • Påmindelser
  • Fotos
  • Del min lokalitet
  • Bluetooth-deling
  • Mikrofon
  • Twitter
  • Facebook
  • Sina Weibo
  • Tencent Weibo
  • Reklamer

Ændringer af indstillinger og konti

• Konti (du kan forhindre, at der foretages ændringer af Mail, Kontakter, Kalender, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage og FaceTime)
  • Brug af mobildata (du kan forhindre, at der foretages ændringer af indstillingerne for mobildata på enheder, der understøtter mobildata)
  • Opdatering af apps i baggrunden
  • Find mine venner (tilgængelig efter installering af appen Find mine venner)
  • Maks. lydstyrke
  • Brug af mobildata (kun tilgængelig på enheder, der understøtter mobildata)

Get help

When you have Restrictions on, you might notice that you're missing a particular app or feature, such as:

• You don't see an app on the Home screen (like Safari, Camera, or FaceTime).
  • You can't use a certain feature or service (like Siri or Location Services).
  • You see that a setting is missing or dimmed (like Mail, Contacts, and Calendar; iCloud; Twitter; FaceTime).

If you're missing an app or feature, try turning Restrictions off.

If you lose or forget your Restrictions passcode, you'll need to erase your device and then set it up as a new device to remove the Restrictions passcode.

Muligheder for hjælp

Når Begrænsninger er slået til, mangler du muligvis en bestemt app eller funktion, f.eks.:

• En app vises ikke på hjemmeskærmen (f.eks. Safari, Kamera eller FaceTime).
  • Du kan ikke bruge en bestemt funktion eller tjeneste (f.eks. Siri eller Lokalitetstjenester).
  • En indstilling mangler eller er nedtonet (f.eks. Mail, Kontakter og Kalender eller iCloud, Twitter, FaceTime).

Hvis du mangler en app eller funktion, skal du prøve at slå Begrænsninger fra.

Hvis du mister eller glemmer adgangskoden for Begrænsninger, skal du slette dataene på enheden og derefter indstille den som en ny enhed for at fjerne adgangskoden for Begrænsninger.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Sidst ændret: