Brug af børnesikring på dit barns iPhone, iPad og iPod touch

Ved at bruge Begrænsninger, også kaldet børnesikring, kan du blokere eller begrænse bestemte apps og funktioner på dit barns iPhone, iPad eller iPod touch.

Kom godt i gang

Læs mere om, hvordan du nemt indstiller børnesikring, hvis dit barn har fået en ny enhed. Du kan også kontrollere barnets anonymitetsindstillinger, så han eller hun ikke kan ændre dem.

Sådan slår du Børnesikring til eller fra

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Begrænsninger.
  2. Tryk på Slå begrænsninger til.
  3. Opret en adgangskode til Begrænsninger. Du skal bruge adgangskoden til Begrænsninger, hvis du vil ændre dine indstillinger eller slå Begrænsninger fra.

Hvis du har glemt adgangskoden til Begrænsninger, skal du slette dataene på enheden og derefter indstille den som en ny enhed for at fjerne adgangskoden til Begrænsninger. Hvis du gendanner dit barns enhed ved hjælp af en sikkerhedskopi, fjernes adgangskoden til Begrænsninger ikke.

Tillad brugen af indbyggede Apple-apps og -funktioner

Hvis en app eller funktion er slået fra under Begrænsninger, kan dit barn ikke bruge appen eller funktionen. Appen eller funktionen bliver ikke slettet, men bliver midlertidigt skjult fra hjemmeskærmen. Hvis du f.eks. ikke vil have, at dit barn tager billeder eller videoer, kan du deaktivere funktionen ved at slå kameraet fra. Andre apps, der bruger Kamera, vil ikke have adgang, når du slår det fra.

Du kan også forhindre, at dit barn kan installere eller slette apps fra tredjeparter eller foretage køb i apps. Du kan begrænse følgende andre indbyggede Apple-funktioner:

• Safari
  • Kamera
  • Siri og diktering
  • FaceTime
  • AirDrop
  • CarPlay

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Du kan også forhindre dit barn i at installere eller slette apps, foretage køb i apps og meget mere. Denne indstilling kan forhindre, at dit barn bruger indbyggede apps på enheden. Du kan begrænse følgende indbyggede Apple-funktioner:

• iTunes Store
  • Musikprofiler og opslag
  • iBooks Store
  • Podcasts
  • News
  • Installering af apps
  • Sletning af apps
  • Køb i apps

Sådan blokerer du adgang til anstødeligt indhold og indhold med aldersgrænse for brug

Du kan også indstille Begrænsninger, der forhindrer afspilning af musik med anstødeligt indhold og film og tv-udsendelser med specifikke aldersgrænser. Apps har også aldersgrænser, som kan konfigureres ved brug af børnesikring. Du kan begrænse følgende typer indhold:

• Aldersgrænser i: Vælg land eller område i afsnittet med anbefalet aldersgrænse, hvorefter den relevante aldersgrænse for brug af indhold for dette område automatisk anvendes
  • Musik, podcasts og nyheder: Forhindrer afspilning af musik, musikvideoer, podcasts og nyheder med anstødeligt indhold
  • Film: Forhindrer film med specifikke aldersgrænser
  • Tv-udsendelser: Forhindrer tv-udsendelser med specifikke aldersgrænser
  • Bøger:Forhindrer indhold med specifikke aldersgrænser
  • Apps: Forhindrer apps med specifikke aldersgrænser
  • Siri: Forhindrer Siri i at søge efter indhold i Google og Wikipedia

Sådan blokerer du adgang til websteder

iOS kan automatisk filtrere indhold på websteder for at begrænse indhold for voksne i Safari-webbrowseren og apps på dit barns enhed. Du kan også tilføje specifikke websteder til en liste, som er godkendt eller blokeret, eller du kan lave en begrænsning, så der kun er adgang til godkendte websteder. Gå til Indstillinger > Generelt > Begrænsninger > Websteder, og vælg en af disse muligheder:

• Alle websteder
  • Begræns indhold for voksne
  • Kun bestemte websteder

Sådan tillader du ændringer af anonymitetsindstillinger

Anonymitetsindstillingerne på dit barns enhed giver dig kontrol over, hvilke apps der har adgang til oplysningerne på enheden eller hardwarefunktionerne. Du kan f.eks. tillade en app til sociale medier at bede om tilladelse til at bruge kameraet, der gør det muligt for dit barn at tage og overføre billeder. Du kan forhindre, at dit barn kan dele sin lokalitet i Find mine venner. Du kan begrænse det følgende:

• Lokalitetstjenester: Lås indstillingerne, der tillader, at websteder kan bruge lokalitet
  • Kontakter: Forhindrer apps i at få adgang til Kontakter
  • Kalender: Forhindrer apps i at få adgang til Kalender
  • Påmindelser: Forhindrer apps i at få adgang til Påmindelser
  • Fotos: Forhindrer apps i at få adgang til fotos
  • Del min lokalitet: Lås indstillingerne for lokalitetsdeling i Beskeder og Find mine venner
  • Bluetooth-deling: Forhindrer enheder og apps i at dele data via Bluetooth
  • Mikrofon: Forhindrer apps i at få adgang til mikrofonen
  • Talegenkendelse: Forhindrer apps i at få adgang til Talegenkendelse eller Diktering
  • Reklamer: Forhindrer ændringer af reklameindstillinger
  • Media og Apple Music: Forhindrer apps i at få adgang til fotos, videoer eller musikbibliotek

Sådan tillader du ændringer for andre indstillinger og funktioner

Du kan forhindre et barn i at ændre andre indstillinger og funktioner på samme måde, som du kan forhindre et barn i at ændre anonymitetsindstillingerne på enheden. Du kan begrænse det følgende:

• Konti: Forhindrer ændringer af indstillinger for Konti & adgangskoder
  • Mobildata: Forhindrer ændringer af indstillinger for mobildata
  • Opdater apps i baggrunden: Forhindrer ændringer af, om apps kører i baggrunden eller ej
  • Maksimal lydstyrke: Forhindrer ændringer af lydstyrkeindstillinger for sikker lytning
  • Tv-udbyder: Forhindrer ændringer af tv-udbyderindstillinger
  • Forstyr ikke under kørsel: Forhindrer ændringer af Forstyr ikke under kørsel

Game Center:

• Spil med flere spillere: Forhindrer spil i at bruge spil med flere spillere-funktioner
  • Tilføjelse af venner: Forhindrer, at venner kan tilføjes i Game Center
  • Skærmoptagelse: Forhindrer, at der kan tages et skærmbillede

Slå Begrænsninger fra, hvis du mangler en app

Hvis der mangler en app på dit barns enhed, eller en bestemt tjeneste ikke er tilgængelig, kan du prøve at slå Begrænsninger fra. Hvis du har et af følgende problemer, skal du prøve at slå Begrænsninger fra:

• En app vises ikke på hjemmeskærmen (f.eks. Safari, Kamera eller FaceTime).
  • Du kan ikke bruge en bestemt funktion eller tjeneste (f.eks. Siri eller Lokalitetstjenester).
  • En indstilling mangler eller er nedtonet (f.eks. Mail, iCloud, Twitter eller FaceTime).

Læs mere

Virksomheder og skoler bruger ofte profiler, som kan slå Begrænsninger til. Hvis du vil se, om din enhed har en profil, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Profiler. Kontakt din administrator eller den person, der har indstillet profilen, for at få mere at vide.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Udgivelsesdato: Tue Jul 10 21:44:43 GMT 2018