Sådan bruger du børnesikring på dit barns iPhone, iPad og iPod touch

Med Indhold og anonymitet i Skærmtid kan du blokere eller begrænse udvalgte apps og funktioner på dit barns enhed. Du kan også begrænse indstillingerne for anstødeligt indhold, køb og downloads samt anonymitet på din iPhone, iPad og iPod touch.

Sådan indstiller du Indhold og anonymitet

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Skærmtid.
  2. Tryk på Fortsæt, og vælg derefter "Dette er min [Enhed]" eller "Dette er mit barns [Enhed]".
    • Hvis enheden er din, og du er forælder eller værge, som ønsker at forhindre et andet familiemedlem i at ændre dine indstillinger, skal du trykke på Brug kode til Skærmtid for at oprette en adgangskode. Bekræft derefter adgangskoden ved at indtaste den igen.
    • Hvis du indstiller Skærmtid på dit barns enhed, skal du følge vejledningen, indtil du kommer til Forældrekode, hvor du kan indtaste en adgangskode. Bekræft adgangskoden ved at indtaste den igen.
  3. Tryk på Indhold og anonymitet. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste din adgangskode og derefter slå Indhold og anonymitet til.

Du skal vælge en anden adgangskode end den, du bruger til at låse enheden op med. Hvis du vil ændre eller slå adgangskode fra på dit barns enhed, skal du trykke på Indstillinger > Skærmtid > [dit barns navn]. Tryk derefter på Skift adgangskode til skærmtid eller Slå adgangskode til skærmtid fra, og godkend med Face ID, Touch ID eller adgangskoden til din enhed.

Læs mere om brug af Familiedeling med Skærmtid

Køb i iTunes & App Store

Sådan forhindrer du køb i iTunes & App Store

Du kan også forhindre dit barn i at installere og slette apps, foretage køb i apps og meget mere. Sådan forhindrer du køb eller downloads i iTunes & App Store:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Skærmtid.
  2. Tryk på Indhold og anonymitet. Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  3. Tryk på køb i iTunes & App Store.
  4. Vælg en indstilling, og indstil denne til Tillad ikke.

Du kan også ændre adgangskodeindstillingerne for yderligere køb i iTunes & App Store eller Book Store. Følg trin 1-3, og vælg derefter Kræv altid eller Kræv ikke.

Tilladte apps

Sådan tillader du indbyggede apps og funktioner

Du kan begrænse brugen af indbyggede apps eller funktioner. Hvis du slår en app eller funktion fra, bliver den ikke slettet, den bliver blot skjult midlertidigt på hjemmeskærmen. Hvis du f.eks. slår Mail fra, vises appen Mail ikke på hjemmeskærmen, før du slår den til igen.

Sådan ændrer du dine tilladte apps:

1. Gå til Indstillinger > Skærmtid.
  2. Tryk på Indhold og anonymitet.
  3. Indtast din adgangskode til Skærmtid.
  4. Tryk på Tilladte apps.
  5. Vælg de apps, du vil tillade.

Sådan blokerer du anstødeligt indhold og anbefalede aldersgrænser for brug af indhold

Du kan også forhindre afspilning af musik med anstødeligt indhold og film eller tv-serier med specifikke aldersgrænser. Apps har også aldersgrænser, som kan konfigureres ved hjælp af indholdsbegrænsninger.

Sådan begrænser du anstødeligt indhold og anbefalede aldersgrænser for brug af indhold:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Skærmtid.
  2. Tryk på Indhold og anonymitet, og tryk derefter på Indholdsbegrænsninger.
  3. Vælg de indstillinger, du ønsker for hver funktion eller indstilling under Tilladt butiksindhold.

Du kan begrænse følgende typer indhold:

• Aldersgrænser i: Vælg land eller område i afsnittet med anbefalede aldersgrænser, hvorefter den relevante aldersgrænse for brug af indhold for dette område automatisk anvendes
  • Musik, podcasts og nyheder: Forhindrer afspilning af musik, musikvideoer, podcasts og nyheder med anstødeligt indhold
  • Musikprofiler og opslag: Forhindrer deling af musik med dine venner, og du får ikke vist, hvad de lytter til
  • Film: Forhindrer film med specifikke aldersgrænser
  • Tv-udsendelser: Forhindrer tv-udsendelser med specifikke aldersgrænser
  • Bøger: Forhindrer indhold med specifikke aldersgrænser
  • Apps: Forhindrer apps med specifikke aldersgrænser

Begrænsning af websøgninger med Siri

Sådan begrænser du websøgninger med Siri:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Skærmtid.
  2. Tryk på Indhold og anonymitet, og tryk derefter på Indholdsbegrænsninger.
  3. Rul ned til Siri, og vælg derefter dine indstillinger.

Du kan begrænse følgende Siri-funktioner:

• Indhold fra websøgning: Forhindrer Siri i at søge på internettet, når du stiller et spørgsmål
  • Anstødeligt sprog: Forhindrer Siri i at vise anstødeligt sprog

Begrænsning af Game Center

Sådan begrænser du funktioner i Game Center:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Skærmtid.
  2. Tryk på Indhold og anonymitet, og tryk derefter på Indholdsbegrænsninger.
  3. Rul ned til Game Center, og vælg derefter dine indstillinger.

Du kan begrænse følgende funktioner i Game Center:

• Spil med flere spillere: Forhindrer muligheden for at spille spil med flere spillere
  • Tilføje venner: Forhindrer muligheden for at føje venner til Game Center
  • Skærmoptagelse: Forhindrer muligheden for at optage skærm og lyd

webindhold

Forhindrer webindhold

iOS kan automatisk filtrere indhold på websteder for at begrænse voksenindhold i Safari og apps på din enhed. Du kan også føje specifikke websteder til en liste, som er godkendt eller blokeret, eller du kan lave en begrænsning, så der kun er adgang til godkendte websteder. Følg disse trin:

1. Gå til Indstillinger > Skærmtid.
  2. Tryk på Indhold og anonymitet, og indtast din adgangskode til Skærmtid.
  3. Tryk på Indholdsbegrænsninger, og tryk derefter på Webindhold.
  4. Vælg Ubegrænset adgang, Begræns websteder for voksne eller Kun tilladte websteder.

Alt afhængig af den adgang, du tillader, kan det være nødvendigt at tilføje yderligere oplysninger, f.eks. det websted, du vil begrænse adgangen til.

Sådan tillader du ændringer af anonymitetsindstillinger

Anonymitetsindstillingerne på din enhed giver dig kontrol over, hvilke apps der har adgang til oplysningerne på enheden eller hardwarefunktionerne. Du kan f.eks. give en app til sociale medier tilladelse til at bede om adgang til at bruge kameraet, hvilket gør det muligt for dig at tage og overføre billeder.

Sådan tillader du ændringer af anonymitetsindstillinger:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Skærmtid.
  2. Tryk på Indhold og anonymitet. Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  3. Tryk på Anonymitet, og vælg derefter de indstillinger, du vil begrænse.

Du kan begrænse følgende:

• Lokalitetstjenester: Låser de indstillinger, der tillader, at apps og websteder bruger lokalitet
  • Kontakter: Forhindrer apps i at få adgang til Kontakter
  • Kalendere: Forhindrer apps i at få adgang til Kalender
  • Påmindelser: Forhindrer apps i at få adgang til Påmindelser
  • Fotos: Forhindrer apps i at bede om tilladelse til at få adgang til dine fotos
  • Bluetooth-deling: Forhindrer enheder og apps i at dele data via Bluetooth
  • Del min lokalitet: Låser indstillingerne for lokalitetsdeling i Beskeder og Find mine venner
  • Mikrofon: Forhindrer apps i at få adgang til mikrofonen
  • Talegenkendelse: Forhindrer apps i at få adgang til Talegenkendelse eller Diktering
  • Reklamer: Forhindrer ændringer af reklameindstillinger
  • Medier og Apple Music: Forhindrer apps i at få adgang til fotos, videoer eller musikbiblioteket

Sådan tillader du ændringer af andre indstillinger og funktioner

Du kan tillade ændringer af andre indstillinger og funktioner på samme måde, som du kan tillade ændringer af anonymitetsindstillinger.

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Skærmtid.
  2. Tryk på Indhold og anonymitet. Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  3. Under Tillad ændringer skal du vælge de funktioner eller indstillinger, du vil tillade ændringer af, og derefter vælge Tillad eller Tillad ikke.

Her følger nogle af de funktioner og indstillinger, du kan tillade ændringer af:

• Kodeændringer: Forhindrer ændringer af din adgangskode.
  • Kontoændringer: Forhindrer ændringer af indstillinger for Konti og adgangskoder
  • Mobildataændringer: Forhindrer ændringer af indstillinger for mobildata
  • Maks. lydstyrke: Forhindrer ændringer af lydstyrkeindstillinger for sikker lytning
  • Forstyr ikke under kørsel: Forhindrer ændringer af Forstyr ikke under kørsel
  • Tv-udbyder: Forhindrer ændringer af tv-udbyderindstillinger
  • Appaktivitet i baggrunden: Forhindrer ændringer af, hvorvidt apps kan køre i baggrunden.

Læs mere

Virksomheder og skoler bruger ofte profiler, hvor Begrænsninger kan slås til. Hvis du vil se, om din enhed har en profil, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Profiler. Kontakt din administrator eller den person, der har indstillet profilen, for at få mere at vide.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.