Import af billeder og videoer fra iPhone, iPad og iPod touch

Læs mere om, hvordan du overfører billeder og videoer fra din iPhone, iPad og iPod touch til din Mac eller pc. Vi viser dig også, hvordan du gør dine billeder tilgængelige på alle dine enheder med iCloud-fotobibliotek.

Vælg, hvor du vil gemme dine billeder og videoer

Først skal du vælge, hvor du vil gemme alle dine billeder og videoer. Du kan gøre dem tilgængelige på alle dine enheder med iCloud-fotobibliotek. Eller du kan vælge at opbevare dem lokalt – kun på din Mac eller pc.

iCloud-fotobibliotek

iCloud-fotobibliotek giver dig adgang til dine billeder og videoer på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, dit Apple TV, iCloud.com og på din pc. Dine nyeste billeder føjes automatisk til iCloud-fotobibliotek, og hvis du ændrer eller redigerer noget, opdateres billederne på alle dine enheder.

Før du begynder:

1. Sørg for, at du har opdateret softwaren på din iPhone, iPad eller iPod touch, din Mac og dit Apple TV (4. generation).
  2. Indstil iCloud på alle dine enheder. Hvis du har en pc, skal du downloade iCloud til Windows. Sørg for, at du er logget på iCloud med det samme Apple-id på alle dine enheder.
  3. Sørg for, at din enhed har forbindelse til et Wi-Fi-netværk.

Billeder og videoer i iCloud-fotobibliotek optager en del af din iCloud-lagringsplads. Inden du slår iCloud-fotobibliotek til, skal du derfor sikre dig, at du har nok plads i iCloud til at lagre hele din samling. Du kan se, hvor meget plads du har brug for og derefter opgradere din aftale om lagringsplads, hvis det er nødvendigt.

Slå iCloud-fotobibliotek til:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos, og slå derefter iCloud-fotobibliotek til. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version: Gå til Indstillinger > iCloud > Fotos.
  • På en Mac: Åbn Systemindstillinger > iCloud. Klik på knappen Indstillinger ud for Fotos, og vælg derefter iCloud-fotobibliotek.
  • På dit Apple TV: Gå til Indstillinger > Konti > iCloud > iCloud-fotobibliotek.
  • På en pc skal du følge trinnene for at indstille iCloud-fotobibliotek.

Hvis du allerede har synkroniseret billeder til din iOS-enhed fra iTunes, og du slår iCloud-fotobibliotek til på iOS-enheden, får du vist en meddelelse om, at billeder og videoer, der er synkroniseret fra iTunes, fjernes. De billeder og videoer, du har synkroniseret fra din computer, bliver på computeren, men de fjernes fra iOS-enheden.

Du kan få disse billeder og videoer tilbage på din iOS-enhed ved at slå iCloud-fotobibliotek til på din Mac eller pc. Når du gør dette, bliver billederne fra din computer overført til iCloud, så du får adgang til dem på alle dine enheder. Når du slår iCloud-fotobibliotek til, er alle billeder tilgængelige i iCloud og i appen Fotos på din Mac eller i en mappe på din pc.

Du kan få mere hjælp til at bruge iCloud-fotobibliotek på din Mac eller pc.

Sådan importeres til din Mac

Du kan bruge appen Fotos til at importere billeder fra din iPhone, iPad eller iPod touch til din Mac uden at bruge iCloud-fotobibliotek. Du kan også bruge disse trin til at importere billeder fra digitalkameraer og SD-kort.

1. Sørg for, at du har installeret den nyeste version af iTunes på din Mac. Import af billeder til din Mac kræver iTunes 12.5.1 eller nyere.
  2. Slut din iPhone, iPad, iPod touch eller dit digitalkamera til din Mac med et USB-kabel. Hvis du bruger et SD-kort, skal du sætte det i SD-kortpladsen på din Mac eller i en kortlæser.
  3. Du skal muligvis låse din iOS-enhed op med adgangskoden. Der vises muligvis en meddelelse på iOS-enheden, der beder dig om at godkende denne computer. Tryk på Godkend for at fortsætte.
  4. Appen Fotos åbnes automatisk på din Mac. Hvis den ikke gør det, skal du åbne appen manuelt.
  5. Appen Fotos viser skærmen Importer med alle billeder og videoer, der findes på din tilsluttede enhed. Hvis skærmen Importer ikke vises automatisk, skal du klikke på fanen Importer øverst i appen Fotos eller klikke på enhedens navn i indholdsoversigten Fotos.
  6. Hvis du kun vil importere nogle bestemte billeder, skal du klikke på dem, du vil importere og derefter klikke på Importer udvalgte. Hvis du vil importere alle nye billeder, skal du klikke på Importer alle nye fotos.
  7. Når dine billeder er importeret, bliver du spurgt, om du vil slette billederne på enheden eller beholde dem. Klik på Slet emner for at fjerne billederne, eller klik på Behold emner for at beholde dem på enheden.
    Hvis du vælger at beholde billederne, og du senere vil fjerne dem, skal du slette dem direkte på enheden.
  8. Du kan nu koble enheden fra din Mac. Hvis du har importeret billeder fra et SD-kort eller en anden USB-enhed, skal du først fjerne enheden sikkert.

Importerede billeder vises i albummet Sidste import i appen Fotos.

Billeder og videoer, der er synkroniseret fra din computer til din iPhone, iPad eller iPod touch med iTunes, kan ikke importeres tilbage til din computer.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan importere billeder fra din iPhone, iPad eller iPod touch til din computer.

Importer til din pc

Du kan importere billeder til din pc ved at slutte enheden til computeren og bruge Windows Billedgalleri:

1. Sørg for, at du har installeret den nyeste version af iTunes på din pc. Import af billeder til din pc kræver iTunes 12.5.1 eller nyere.
  2. Slut din iPhone, iPad eller iPod touch til din pc med et USB-kabel.
  3. Du skal muligvis låse din iOS-enhed op med adgangskoden.
  4. Der vises muligvis en meddelelse på iOS-enheden, der beder dig om at godkende denne computer. Tryk på Godkend eller Tillad for at fortsætte.

Følg derefter trinnene i disse Microsoft Knowledge Base-artikler for at se, hvordan du importerer billeder i Windows Billedgalleri:

Hvis du importerer videoer fra din iOS-enhed til din pc, kan visse videoer blive roteret forkert i Windows Billedgalleri. Du kan føje disse videoer til iTunes for at afspille dem med den korrekte retning.

Billeder og videoer, der er synkroniseret fra din computer til din iOS-enhed med iTunes, kan ikke importeres tilbage til din computer.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan importere billeder fra din iPhone, iPad eller iPod touch til din computer.

Kopier billeder fra computeren til din iOS-enhed

Du kan vælge forskellige indstillinger til overførsel af billeder og videoer fra computeren til din iPhone, iPad eller iPod touch:

• Brug iCloud-fotobibliotek med Fotos til macOS eller iCloud til Windows til sikker lagring af billeder og opdatering af billeder på alle dine enheder.
  • Brug AirDrop til at sende billeder og videoer fra din Mac til din iOS-enhed trådløst. Dette er en hurtig og nem indstilling, der kun findes på Mac, og som gør det muligt at sende nogle få emner. Når du sender billeder og videoer til en iOS-enhed via AirDrop, vises de i appen Fotos på enheden.
  • Synkroniser dine billeder manuelt med iTunes. Hver gang du synkroniserer din iOS-enhed med iTunes, opdateres billeder og videoer på din iOS-enhed, så de stemmer overens med de album, du har på din computer.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.