Kontrol af dataforbrug på iPhone og iPad

Her kan du læse, hvordan du tjekker dit forbrug af mobildata, og hvordan du slår mobildata til eller fra for alle eller enkelte apps.

Sådan slår du mobildata til eller fra

Du kan slå mobildata til eller fra for at forhindre apps og tjenester i at bruge mobilnetværket til at oprette forbindelse til internettet. Når mobildata er slået til, bruger apps og tjenester din mobildataforbindelse, når der ikke er noget tilgængeligt Wi-Fi-netværk. Dette kan medføre, at du skal betale for at bruge visse funktioner og tjenester med mobildata. Du kan kontakte din operatør for at få flere oplysninger om mulige gebyrer.

Du kan slå mobildata til eller fra ved at gå til Indstillinger og trykke på Mobildata eller Mobilnetværk. På iPad står der muligvis Indstillinger > Mobildata.

Afhængigt af din operatør og enhed har du muligvis flere muligheder angivet under Indstillinger til data:

• Slå LTE, 4G eller 3G til. Du kan vælge, hvilken type netværksforbindelse du vil bruge til opkald og data. Læs mere på om disse muligheder.
  • Slå Samtaleroaming til eller fra: På CMDA-netværk kan du slå Samtaleroaming fra for at undgå gebyrer for brug af andre operatørers netværk.
  • Slå Dataroaming til eller fra: Når du rejser i udlandet, kan du slå dataroaming fra for at undgå roamingtakster. Hvis du har et internationalt dataabonnement, skal du muligvis lade Dataroaming være slået til. Læs mere om at rejse i udlandet med din iPhone eller iPad.

Afhængigt af mobiloperatøren bruges dataroaming muligvis også, hvis du rejser indenlands. Kontakt din operatør for at få mere at vide om dennes politik for dataroaming og andre indstillinger for mobildata.

Sådan ser du dit dataforbrug

Hvis du vil se dit forbrug af mobildata, skal du gå til Indstillinger og trykke på Mobildata eller Mobilnetværk. På iPad står der muligvis Indstillinger > Mobildata.

Hvis du vil se, hvor meget mobildata en app bruger, skal du rulle ned for at finde appen. Hvis du ikke vil have, at en app bruger mobildata, kan du slå dette fra for den pågældende app. Når mobildata er slået fra, bruger appene kun en Wi-Fi-forbindelse til data.

Hvis du vil se forbruget af mobildata for enkelte systemtjenester, skal du gå til Indstillinger og trykke på Mobildata eller Mobilnetværk. Rul derefter ned til bunden af skærmen og tryk på Systemtjenester. Mobildata kan ikke slås til eller fra for enkelte Systemtjenester.

Afhængigt af din operatør kan du få vist det overordnede forbrug af mobildata på denne skærm. Hvis du ikke har denne mulighed, eller hvis du har spørgsmål om dit dataforbrug, kan du kontakte din operatør.

Få hjælp

• Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse til et mobilnetværk, kan du læse mere her.
  • Hvis du bruger en Exchange ActiveSync-konto, fortsætter den muligvis med at bruge mobildata, selv hvis du slår det fra for Mail og Kalender. Hvis du vil se din Exchange ActiveSync-kontos forbrug af mobildata, skal du gå til Indstillinger > Mobil > Systemtjenester.
  • Du kan bruge Hjælp til Wi-Fi til automatisk at skifte til en mobildataforbindelse, hvis der er dårlig Wi-Fi-forbindelse.
Udgivelsesdato: Thu Jun 21 16:43:33 GMT 2018