Brug af Beskeder på din iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om forskellen på iMessage og sms/mms, og lær at bruge appen Beskeder til at sende beskeder, billeder og videoer.

Om iMessage og sms/mms

Du kan bruge iMessage eller sms/mms på iPhone, iPad og iPod touch.

iMessage-beskeder

iMessage-beskeder er beskeder, billeder eller videoer, der sendes til iOS-enheder og Mac-computere via et Wi-Fi-netværk eller mobildatanetværk. Beskederne vises i blå tekstbobler. Du kan slå iMessage til eller fra under Indstillinger > Beskeder.

Sms/mms

Du kan sende sms, hvis du ikke bruger iMessage. Sms/mms-beskeder er beskeder og billeder, der sendes til andre mobiltelefoner eller iOS-enheder. Beskederne vises i grønne tekstbobler på din enhed.

Hvis du vil sende sms/mms-beskeder på en iPhone, skal du have et sms-abonnement. Kontakt dit mobilselskab for at få flere oplysninger. Du kan også indstille dine andre Apple-enheder til at sende og modtage sms og mms.

Hvis Wi-Fi ikke er tilgængelig, sendes iMessage-beskederne via mobildatanetværket. Dit mobilselskab kan opkræve betaling for dataforbrug.

Sådan sender du en besked

1. Åbn Beskeder, og tryk på Ny besked.
  2. Indtast et telefonnummer eller en e-mailadresse, eller tryk på  plusknappen, og vælg en kontakt.
  3. Skriv din besked, og tryk derefter på Send.

Når du sender en besked, kan du vedhæfte billeder, videoer eller lyd. Du kan også bruge Emoji-tegn (humørsymboler).

Sådan videresender du en besked

Åbn Beskeder, og følg disse trin:

Beskeder

Tryk på den beskedboble, der skal videresendes, og hold den nede. Tryk derefter på Mere.

Beskeder

Tryk på  , og indtast en kontakt.

Sådan sletter du en besked eller samtale

Følg disse trin for at slette en besked:

1. Tryk på den beskedboble i Beskeder, der skal slettes, og hold den nede, og tryk derefter på Mere.
  2. Tryk på  . Hvis du vil slette alle beskeder i tråden, skal du trykke på Slet alle.

Hvis du vil slette en samtale, skal du åbne Beskeder og skubbe samtalen til venstre. Tryk derefter på Slet. Du kan også åbne Beskeder og trykke på Rediger. Tryk derefter på   ud for samtalen, og tryk på Slet.

Når du har slettet en besked eller en samtale, kan den ikke gendannes.

Sådan arkiverer du beskeder

Du kan gemme beskeder uendeligt, i et år eller 30 dage. Du kan vælge en indstilling under Indstillinger > Beskeder > Bevar beskeder. Når en besked slettes på den angivne dato, slettes eventuelle bilag også.

Sådan slår du meddelelser fra for samtaler

Du kan slå meddelelser fra for samtaler, hvis du ikke længere vil modtage dem. Gå til den samtale i Beskeder, som du vil slå meddelelser fra for. Tryk på Oplysninger, og slå derefter Forstyr ikke til. Når Forstyr ikke er slået til, vises ud for samtalen. Meddelelserne slås kun fra for den valgte beskedsamtale og ikke for hele enheden. Alle andre beskeder og meddelelser modtages og vises stadig på låseskærmen.

Du kan også slå meddelelser fra for alle dine samtaler ved at slå Forstyr ikke til under Indstillinger. Gå til Indstillinger > Forstyr ikke, og tryk på Manuelt eller Planlagt. På denne måde slås alle meddelelser fra på din enhed.

Sådan får du vist bilag fra en samtale

Åbn samtalen, og tryk på Oplysninger i øverste højre hjørne. Bilagene vises nederst på skærmen med de nyeste bilag øverst på listen.

Tryk på et bilag for at åbne det. Du kan også trykke på bilaget og holde det nede for at få vist muligheder som Kopier, Slet og Mere.

Sådan sender og deler du din lokalitet

Følg trinnene nedenfor for at sende eller dele din lokalitet med dine venner og din familie i beskedsamtaler:

1. Åbn samtalen, og tryk på Oplysninger i øverste højre hjørne.
  2. Tryk på Send min aktuelle lokalitet. Modtageren får vist din lokalitet og kan trykke på et kort for at åbne en rutevejledning.
  3. Eller tryk på Del min lokalitet. Vælg derefter det tidsrum, som du vil dele din lokalitet i. Du kan dele i en time, en dag eller altid. Beskeder indstiller en midlertidig eller permanent lokalitetsdeling via Find mine venner, afhængigt af dit valg. På denne måde kan modtageren se din lokalitet.

Yderligere oplysninger

Sidst ændret: