Brug af Beskeder på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruge Beskeder til at sende beskeder med tekst, billede, video og lyd. Du kan endda tilpasse beskederne med animerede effekter, iMessage-apps og meget mere – alt sammen i appen Beskeder.

Sådan sender du en besked

1. Åbn Beskeder.
  2. Tryk på knappen Skriv for at starte på en ny besked. Du kan også gå til en eksisterende samtale.
  3. Tryk på tekstfeltet, og skriv din besked.
  4. Tryk på knappen send besked for at sende.

Sådan besvarer du en besked på låseskærmen

1. På låseskærmen skal du trykke hårdt på den besked, du vil besvare.
  2. Skriv din besked.
  3. Tryk på knappen send besked for at sende.

Hvis du har en iPhone X eller en nyere model, en iPad Pro 11" eller en iPad Pro 12,9" og ikke kan besvare en besked fra låseskærmen, skal du gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode, og slå Svar med besked til. Hvis du har en iPhone 8 eller en tidligere model eller en iPad, skal du gå til Indstillinger > Touch ID & adgangskode> Tillad adgang fra låst skærm, og slå Svar med besked til.

Læs mere om, hvordan du administrerer meddelelser fra Beskeder på låseskærmen.

Sådan videresender du en besked

Åbn en samtale, og følg disse trin:

videresend en besked

Tryk på den beskedboble, du vil videresende, og hold den nede. Tryk derefter på Mere.

videresend en besked

Tryk på  videresend besked, og skriv navnet på en kontakt. Tryk på send besked for at sende.

Sådan sletter du en besked eller samtale

Når du har slettet en besked eller en samtale, kan den ikke gendannes. Du skal derfor sørge for at arkivere vigtige oplysninger fra dine beskeder.

Sådan sletter du en besked:

1. Tryk på den beskedboble i samtalen, du vil slette, og hold den nede. Tryk derefter på Mere.
  2. Tryk på knappen slet besked og derefter på Slet besked. Hvis du vil slette alle beskederne i tråden, skal du trykke på Slet alle øverst til venstre. Tryk derefter på Slet samtale.

Hvis du vil slette en enkelt samtale, skal du skubbe til venstre over den samtale, du vil slette, trykke på Slet og derefter trykke på Slet igen for at bekræfte. Hvis du vil slette mere end én samtale, skal du åbne Beskeder og trykke på Rediger øverst til venstre. Tryk derefter på cirklen ud for samtalen, og tryk på Slet nederst til højre.

Hvis du vil gemme dine beskeder i en bestemt periode, skal du gå til Indstillinger > Beskeder > Behold beskeder. Vælg derefter, hvor længe du vil gemme dine beskeder.

Sådan gemmer du alle dine beskeder i iCloud

iCloud holder nu hele din beskedhistorik opdateret og tilgængelig på alle dine enheder – også når du indstiller en helt ny enhed.

Beskeder i iCloud opdateres automatisk, så du altid får vist de samme beskeder, uanset hvor du bruger iMessage. Når du sletter en besked, et billede eller en samtale på en enhed, fjernes den fra alle dine enheder. Og eftersom alle dine bilag lagres i iCloud, kan du spare plads på din enhed.

Du kan bruge Beskeder i iCloud på din iPhone, iPad og Mac.

Brug tekstforudsigelse

Med tekstforudsigelse kan du skrive og afslutte hele sætninger med nogle få tryk. Mens du indtaster, får du vist mulige ord og sætninger, som det er sandsynligt, at du vil skrive – forslagene baseres på tidligere samtaler og din skrivestil. Du kan også tilpasse yderligere tastaturindstillinger

Hvis du vil slå Tekstforudsigelse fra, skal du trykke på knappen emoji  eller knappen globus, trykke på Tastaturindstillinger og derefter slå Tekstforudsigelse fra.

Skjul advarsler

Sådan slår du Skjul advarsler til

Sådan gør du for at stoppe med at modtage meddelelser om beskeder:

1. Åbn Beskeder.
  2. Skub til venstre på den samtale, hvor samtalen skal slås fra.
  3. Tryk på Skjul advarsler.

Når Skjul advarsler er slået til, vises knappen halvmåne ud for samtalen. Meddelelserne slås kun fra for den valgte samtale og ikke for hele enheden. Du modtager stadig alle andre beskeder og ser meddelelser for dem på låseskærmen.

Læs mere om, hvordan du administrerer meddelelser fra Beskeder på låseskærmen.

Sådan får du vist bilag fra en samtale

1. Åbn beskeden.
  2. Tryk på navnet på kontakten øverst i beskeden, og tryk derefter på infoknappen
  3. Du får vist billeder og bilag. Tryk på et billede eller bilag, og hold nede for at få vist muligheder som Kopier, Slet og Mere.

Hvis du vil arkivere et billede eller et bilag uden for Beskeder, skal du trykke på et billede eller et bilag, trykke på knappen del, vælge en mulighed som f.eks. Arkiver billede eller Arkiver i Arkiver. Når du trykker på Arkiver billede, arkiveres det i appen Fotos.

Del din lokalitet

Sådan sender og deler du din lokalitet

Sådan sender eller deler du din lokalitet i en besked:

1. Tryk på navnet på kontakten øverst i samtalen.
  2. Tryk på infoknappen
  3. Tryk på Send min aktuelle lokalitet. Modtageren af din besked ser nu din lokalitet på kortet. Du kan også trykke på Del min lokalitet. Vælg derefter, hvor længe du vil dele din lokalitet.

Flere muligheder med Beskeder