Internetindstillinger for Safari på iPhone, iPad og iPod touch

Safari er som standard indstillet til at vise nogle af funktionerne på internettet, f.eks. film, animationer og internetprogrammer. Du kan slå software til blokering af indhold til for at beskytte din anonymitet og enheden mod mulige sikkerhedstrusler på internettet.

Tryk på Indstillinger > Safari for at ændre indstillingerne i Safari. Du kan få flere oplysninger om Safari i iOS ved at se brugervejledningen.

Slå anti-phishing og software til blokering af indhold til

Hvis du vil slå anti-phishing til, skal du trykke på Indstillinger > Safari og slå "Advarsel om bedrag" til. Når funktionen er slået til, vises der en advarsel i Safari, hvis det websted, som du besøger, er et formodet phishing-websted. Hvis du vil slå funktionen fra, skal du trykke på "Advarsel om bedrag" igen.

Phishing er et forsøg på at svindle ved at stjæle dine personlige oplysninger, f.eks. adgangskoder, kontooplysninger og brugernavne. Et bedragerisk websted udgiver sig for at være et lovligt websted, f.eks. en bank, et pengeinstitut eller en e-mailudbyder.

Safari i iOS 9 indeholder software til blokering af indhold. Software til blokering af indhold er udvidelser, der gør det muligt for Safari at blokere cookies, billeder, ressourcer, pop op-vinduer og andet indhold effektivt.

Hvis du vil slå Software til blokering af indhold til, skal du hente en app til indholdsblokering i App Store. Tryk på Indstillinger > Safari > Software til blokering af indhold, og slå de ønskede udvidelser til. Du kan bruge mere end en enkelt app til indholdsblokering.

Du skal have en iPhone 5s eller nyere for at bruge apps til indholdsblokering.

Blokering af cookies

Du kan indstille, om Safari skal blokere cookies i iOS 8 eller nyere versioner, ved at trykke på Indstillinger > Safari > Bloker cookies og vælge en af følgende muligheder: Bloker altid, Tillad kun fra det aktuelle websted, Tillad fra websteder jeg besøger eller Tillad altid. I iOS 7 og ældre versioner kan du vælge mellem "Aldrig", "Fra tredjeparter og annoncører" og "Altid".

En cookie er et dataarkiv, som et websted lægger ind på enheden. Hvis cookies er slået til, kan webstedet huske dig, når du vender tilbage. Webstedet kan tilpasses dine interesser ud fra eventuelle oplysninger, du har indtastet. Nogle sider virker ikke, hvis du ikke accepterer cookies. Her nogle eksempler:

• Du kan ikke logge på et websted eller en webside, selv om du bruger den rigtige adgangskode og det rigtige brugernavn.
  • Der vises en meddelelse på en webside om, at der kræves cookies, eller at cookies er slået fra i browseren.
  • Du forsøger at bruge en funktion på en webside, men det virker ikke, som det skal.

Tilladelse af JavaScript

JavaScript er slået til som standard. Hvis du vil ændre indstillingerne, skal du åbne Indstillinger > Safari > Avanceret og slå JavaScript til eller fra. JavaScript gør det muligt for webprogrammørerne at kontrollere elementer på siden. En side, som indeholder JavaScript, kan f.eks. vise den aktuelle dato og det aktuelle klokkeslæt eller åbne en ny side i et nyt pop op-vindue.

Hvis du slår JavaScript fra, kan du forhindre, at nogle uønskede pop op-vinduer vises. Men nogle websteder skal muligvis bruge JavaScript for at virke korrekt.

Sletning af oplysninger på enheden

Hvis du vil slette historien og cookies i Safari i iOS 8 eller en nyere version, skal du trykke på Indstillinger > Safari > Ryd historie og webstedsdata. I iOS 7 og ældre versioner skal du trykke på Ryd historie og derefter Ryd cookies og data.

Hvis du vil rydde andre arkiverede oplysninger i Safari, skal du trykke på Indstillinger > Safari > Avanceret > Websidedata > Fjern alle websidedata.

Når du sletter historien, cookies og browserdata i Safari, slettes de automatisk udfyldte oplysninger ikke.

Hvis du vil besøge websteder uden at efterlade spor, kan du læse om at slå Privat browser til og fra.

Sidst ændret: