Sådan bruges Apple Hardware Test på din Mac-computer

Apple Hardware Test (AHT) omfatter en række diagnosticeringsfunktioner til hardwaretest af Mac-computeren.

Hvis du har isoleret et problem på din Mac-computer til et muligt hardwareproblem, kan du bruge Apple Hardware Test til at finde ud af, hvilken hardwarekomponent, der skaber problemer.

Hvis din Mac-computer er fra efter juni 2013, skal du følge disse trin for i stedet at bruge Apple-diagnosticering

Sådan bruges Apple Hardware Test

1. Afbryd alle eksterne enheder undtagen tastatur, mus, skærm, Ethernet-forbindelse (hvis aktuel) og strøm. Der vises muligvis en fejlmeddelelse i Apple Hardware Test, hvis der stadig er tilsluttet andet udstyr.
  2. Kontroller, at din Mac-computer står på en hård, plan, stabil og velventileret arbejdsflade.
  3. Luk din Mac.
  4. Tænd din Mac-computer, mens du holder D-tasten nede på tastaturet. D-tasten skal holdes nede, indtil symbolet for Apple Hardware Test vises:
  5. Vælg dit sprog, og klik på den højre pil. Hvis du ikke bruger en mus, kan du bruge Pil op og Pil ned til at vælge sprog og derefter trykke på Retur.
  6. Klik på knappen Test, tryk på T eller Retur for at starte testen. Du kan eventuelt vælge "Perform extended testing" (udfør udvidet test), før du starter testen. Dette resulterer i en mere grundig test, der tager længere tid.
  7. Når testen er udført, kan du gennemse testresultaterne nederst til højre i vinduet.
  8. Hvis du vil lukke Apple Hardware Test, skal du klikke på Start igen eller Luk ned nederst i vinduet.

Læs mere

• For nogle Mac-computere, der blev leveret med OS X Lion v10.7 eller senere, gælder, at de starter fra AHT over internettet, hvis din startdisk ikke indeholder AHT, eller hvis du holder Alternativ-D nede under starten. Dette kræver en internetforbindelse via Ethernet eller Wi-Fi.
  • Hvis du bruger OS X Lion v10.7 eller tidligere og ikke kan starte AHT, skal du kontrollere, om du har en OS X-installeringsdisk, der hedder "Applications Install Disc 2". Sæt disken i det interne, optiske drev eller eksterne Apple SuperDrive, før du følger trinnene ovenfor. Eller sæt i stedet en MacBook Air-Software Reinstall-nøgle i USB-porten, hvis du bruger en MacBook Air (ultimo 2010).