Blokering af telefonnumre, kontakter og e-mails på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan blokere telefonnumre, kontakter og e-mails på din enhed. Du kan også afvise iMessages fra ukendte afsendere og rapportere iMessages, der ligner spam eller reklamer.

Sådan blokerer du et telefonnummer, en kontakt eller en e-mail

Der er flere måder at blokere et telefonnummer, en kontakt eller en e-mail på.

Telefon

Hvis du er i appen Telefon under Seneste, skal du trykke på  ud for det telefonnummer eller den kontakt, du vil blokere. Rul ned til bunden af skærmen, og tryk på Bloker.

FaceTime

Hvis du er i appen FaceTime, skal du trykke på  ud for det telefonnummer, den kontakt eller den e-mailadresse, du vil blokere. Rul ned til bunden af skærmen, og tryk på Bloker.

Beskeder

Hvis du er i Beskeder, skal du åbne samtalen, trykke på kontakten øverst i samtalen og derefter trykke på . Tryk på navnet, telefonnummeret eller e-mailadressen, rul ned til bunden af skærmen, og tryk derefter på Bloker.

Mail

Hvis du er i appen Mail, skal du åbne e-mailen for den kontakt, du vil blokere, og derefter trykke på kontakten foroven. Tryk på Bloker kontakt.

Når du blokerer et telefonnummer eller en kontakt, kan de stadig lægge en besked til dig på telefonsvareren, men du modtager ikke en meddelelse om det. Beskeder, der sendes eller modtages, leveres ikke. Kontakten får heller ikke en meddelelse om, at opkaldet eller beskeden blev blokeret. Når du blokerer en e-mailadresse fra Mail, bliver den sendt til papirkurven. Blokering af e-mails kan bruges på alle dine Apple-enheder.

Du kan også aktivere indstillinger for at blokere uønskede telefonopkald.

Sådan administrerer du blokerede telefonnumre, kontakter og e-mails

Sådan gør du, hvis du vil se telefonnumre, kontakter og e-mailadresser, du har blokeret i Telefon, FaceTime, Beskeder eller Mail:

Telefon

Åbn Indstillinger > Telefon. Tryk på Blokerede kontakter under Slå lyd fra opkald og Blokerede kontakter for at se listen.

FaceTime

Åbn Indstillinger > FaceTime. Tryk på Blokerede kontakter under Opkald.

Beskeder

Gå til Indstillinger > Beskeder. Tryk på Blokerede kontakter under sms/mms.

Mail

Gå til Indstillinger > Mail. Tryk på Blokeret under Visning af tråde.

Via disse skærme kan du tilføje eller fjerne blokering af telefonnumre, kontakter eller e-mailadresser.

Du kan tilføje en kontakt fra Telefon ved at gå til Indstillinger > Telefon > Blokerede kontakter, rulle ned til bunden af skærmen og trykke på Tilføj ny. Tryk derefter på den kontakt, du vil blokere. Du kan tilføje en kontakt fra Beskeder eller FaceTime ved at gå til Indstillinger > Beskeder eller Indstillinger > FaceTime og trykke på Blokerede kontakter. Rul derefter ned, tryk på Tilføj ny, og vælg derefter den kontakt, du vil blokere. Du kan tilføje en kontakt fra Mail ved at gå til Indstillinger > Mail og derefter trykke på Blokeret. Rul ned, tryk på Tilføj ny, og indtast derefter den kontakt, du vil blokere. Du kan fjerne blokeringen af et telefonnummer, en kontakt eller en e-mailadresse ved at skubbe til venstre over indtastningen og derefter trykke på Fjern blokering.

Sådan filtrerer du iMessage-beskeder fra ukendte afsendere

Du kan også filtrere iMessage-beskeder fra personer, der ikke er arkiveret i Kontakter.

Hvis du vil filtrere iMessage-beskeder, skal du åbne Indstillinger > Beskeder og slå Filtrer ukendte afsendere til.

I Beskeder vil du se en ny fane med Ukendte afsendere, men du modtager ikke meddelelser om disse iMessage-beskeder.

Sådan rapporterer du spam eller reklamer i appen Beskeder

Du kan rapportere iMessage-beskeder, der ligner spam eller reklame, via appen Beskeder. Hvis du modtager en iMessage-besked fra en person, der ikke er gemt i Kontakter, vises linket Rapporter reklame under beskeden.

Tryk på Rapporter reklame, og tryk derefter på Slet og rapporter reklame. Beskederne videresender afsenderens oplysninger og beskeden til Apple og sletter desuden beskeden fra din enhed. Du kan ikke fortryde sletningen af en besked.

Rapportering af reklame forhindrer ikke, at afsenderen kan sende en anden besked. Hvis du ikke ønsker at modtage disse beskeder, skal du blokere kontakten.

Hvis du vil rapportere sms-/mms-beskeder, skal du kontakte operatøren.