Isættelse af hukommelse i en iMac

Find hukommelsesspecifikationerne, og læs mere om, hvordan du sætter hukommelse i iMac-computere.

Vælg din iMac-model

Hvis du er i tvivl om, hvilken iMac du har, kan du identificere din iMac og derefter vælge den på listen nedenfor.

* Hukommelsen kan ikke fjernes af brugeren selv på iMac (21,5", ultimo 2012), iMac (21,5", ultimo 2013), iMac (21,5", medio 2014), iMac (21,5", 2017) og iMac (Retina 4K, 21,5", 2017). Hvis hukommelsen i en af disse computere har brug for at blive repareret, skal du kontakte en Apple Store-butik eller en Apple-autoriseret serviceudbyder. Hvis du vil opgradere hukommelsen i en af disse modeller, kan en Apple-autoriseret serviceudbyder hjælpe dig. Inden du laver en aftale, skal du bekræfte, at den specifikke Apple-autoriserede serviceudbyder udfører opgraderinger af hukommelse.

Hukommelsen kan ikke opgraderes på iMac (21,5", ultimo 2015) og iMac (Retina 4K, 21,5", ultimo 2015).

iMac (Retina 5K, 27", 2017)

Find hukommelsesspecifikationerne for iMac (Retina 5K, 27", 2017), og læs mere om, hvordan du sætter hukommelse i denne model.

Hukommelsesspecifikationer

Denne iMac-model har to SDRAM-pladser (Synchronous Dynamic Random-Access Memory) tæt på bunden af computeren med følgende hukommelsesspecifikationer:

Antal hukommelsespladser 4
Basishukommelse 8 GB (2 x DIMM-moduler på 4 GB)
Maksimal hukommelse 64 GB (4 x DIMM-moduler på 16 GB)

Brug SO-DIMM-moduler (Small Outline Dual Inline Memory Module), som opfylder alle disse kriterier:

• PC4-2400 (19200)
  • Uden buffer
  • Ingen paritet
  • 260-pin
  • 2400 MHz DDR4 SDRAM

iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2015)

Find hukommelsesspecifikationerne for iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2015), og læs mere om, hvordan du sætter hukommelse i denne model.

Hukommelsesspecifikationer

Denne iMac-model har to SDRAM-pladser (Synchronous Dynamic Random-Access Memory) tæt på bunden af computeren med følgende hukommelsesspecifikationer:

Antal hukommelsespladser 4
Basishukommelse 8 GB
Maksimal hukommelse 32 GB

Brug SO-DIMM-moduler (Small Outline Dual Inline Memory Module), som opfylder alle disse kriterier:

• PC3-14900
  • Uden buffer
  • Ingen paritet
  • 204-pin
  • 1867 MHz DDR3 SDRAM

Specielt for disse 27"-modeller

Find hukommelsesspecifikationerne for følgende iMac-modeller, og læs mere om, hvordan du sætter hukommelse i dem:

• iMac (Retina 5K, 27", medio 2015)
  • iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014)
  • iMac (27", ultimo 2013)
  • iMac (27", ultimo 2012)

Hukommelsesspecifikationer

Disse iMac-modeller har to SDRAM-pladser (Synchronous Dynamic Random-Access Memory) tæt på bunden af computeren med følgende hukommelsesspecifikationer:

Antal hukommelsespladser 4
Basishukommelse 8 GB
Maksimal hukommelse 32 GB

Brug SO-DIMM-moduler (Small Outline Dual Inline Memory Module), som opfylder alle disse kriterier:

• PC3-12800
  • Uden buffer
  • Ingen paritet
  • 204-pin
  • 1600 MHz DDR3 SDRAM

Sådan isætter du hukommelse

De interne komponenter i iMac-computeren kan være varme. Hvis du lige har brugt din iMac, skal du vente i 10 minutter efter, at computeren er slukket, så de interne komponenter kan køle af.

Efter du har slukket din iMac, skal du lade den køle af og derefter følge disse trin:

1. Fjern strømledningen og alle andre kabler fra computeren.
  2. Læg et blødt, rent håndklæde eller viskestykke på et bord eller en anden jævn flade for at undgå at ridse skærmen.
  3. Tag fat i siderne på computeren, og læg den forsigtigt på håndklædet eller viskestykket med skærmen nedad.
  4. Åbn dækslet til hukommelsesrummet ved at trykke på den lille grå knap lige over strømstikket:

Åbning af dækslet til hukommelsen

5. Tryk på knappen for at åbne dækslet til hukommelsen. Fjern dækslet, og læg det til side:

Fjernelse af dækslet

6. En illustration på undersiden af dækslet viser håndtagene i hukommelsesrummet, og hvordan DIMM-modulet skal vende. Find de to håndtag i højre og venstre side af hukommelsesrummet. Skub de to håndtag udad for at frigøre hukommelsesrummet:

Skub de to håndtag i hukommelsesrummet udad for at frigøre hukommelsesrummet

7. Når hukommelsesrummet er frigjort, skal du trække håndtagene ind mod dig, så du får adgang til hver enkelt DIMM-plads.
  8. Fjern et DIMM-modul ved at trække modulet lige op og ud. Læg mærke til placeringen af hakket på bunden af DIMM-modulet. Når du sætter et DIMM-modul i igen, skal hakket vende korrekt, ellers kan DIMM-modulet ikke sættes helt i:

Fjernelse af et DIMM-modul ved at trække modulet lige op og ud

9. Sæt et DIMM-modul i ved at trykke det ned i pladsen, indtil det klikker på plads. Den nedenfor viste DIMM-plads er til iMac (27'', ultimo 2013) og iMac (Retina 5K, 27'', ultimo 2014, medio 2015 og ultimo 2015). Den kræver, at DIMM-modulet isættes med hakket i bunden vendt mod højre:
    Isættelse af DIMM-modulet med hakket i bunden vendt mod højre
    På iMac (27", ultimo 2012) og iMac (Retina 5K, 27", 2017) sidder hakket i bunden til venstre:
    På iMac (27
  10. Når alle DIMM-moduler er sat i, skal du skubbe de to håndtag til hukommelsesrummet tilbage i rummet, indtil de klikker på plads:
     Skub de to håndtag til hukommelsesrummet tilbage i rummet, indtil de klikker på plads
  11. Sæt dækslet til hukommelsesrummet på plads. Det er ikke nødvendigt at trykke knappen til hukommelsesrummet ned, når dækslet sættes på plads.
  12. Anbring computeren i lodret position. Tilslut strømforsyning og alle andre kabler til computeren igen, og start computeren.

Første gang, du tænder iMac efter en opgradering af hukommelsen eller en ombytning af DIMM-modulerne, udføres der en initialisering af hukommelsen. Denne proces tager 30 sekunder eller mere, og skærmen på din iMac forbliver mørk, indtil processen er afsluttet. Kontroller, at initialiseringen af hukommelsen er helt færdig.

Specielt for disse 27"- og 21,5"-modeller

Find hukommelsesspecifikationerne for følgende iMac-modeller, og læs mere om, hvordan du sætter hukommelse i dem:

• iMac (27", medio 2011)
  • iMac (21,5", medio 2011)
  • iMac (27", medio 2010)
  • iMac (21,5", medio 2010)
  • iMac (27'', ultimo 2009)
  • iMac (21,5'', ultimo 2009)

Hukommelsesspecifikationer

Antal hukommelsespladser 4
Basishukommelse 4 GB (men konfigureret ved bestilling)
Maksimal hukommelse 16 GB
Til iMac (ultimo 2009) kan du på hver plads bruge SO-DIMM-moduler af typen 1066 MHz DDR3 SDRAM på 2 GB eller 4 GB RAM. Til iMac (medio 2010) og iMac (medio 2011) skal du på hver plads bruge SO-DIMM-moduler af typen 1333 MHz DDR3 SDRAM på 2 GB eller 4 GB RAM.

Brug SO-DIMM-moduler (Small Outline Dual Inline Memory Module), som opfylder alle disse kriterier:

iMac (medio 2011) iMac (medio 2010) iMac (ultimo 2009)
PC3-10600 PC3-10600 PC3-8500
Uden buffer Uden buffer Uden buffer
Ingen paritet Ingen paritet Ingen paritet
204-pin 204-pin 204-pin
1333 MHz DDR3 SDRAM 1333 MHz DDR3 SDRAM 1066 MHz DDR3 SDRAM

i5 og i7 Quad Core iMac-computere leveres med begge de øverste hukommelsespladser fyldt. Disse computere starter ikke, hvis der kun er monteret et enkelt DIMM-modul på en af de nederste pladser. Computerne kan normalt fungere med et enkelt DIMM-modul på en af de øverste pladser.

Core Duo iMac-computere kan normalt fungere med et enkelt DIMM-modul sat i en vilkårlig plads øverst eller nederst. "Øverste" og "nederste" pladser refererer til hukommelsespladsernes placering på billederne herunder. De "øverste" pladser er dem, der er tættest på skærmen, og de "nederste" er dem, der er tættest på foden.

Sådan isætter du hukommelse

De interne komponenter i iMac-computeren kan være varme. Hvis du lige har brugt din iMac, skal du vente i 10 minutter efter, at computeren er slukket, så de interne komponenter kan køle af.

Efter du har slukket din iMac, skal du lade den køle af og derefter følge disse trin:

1. Fjern strømledningen og alle andre kabler fra computeren.
  2. Læg et blødt, rent håndklæde eller viskestykke på et bord eller en anden jævn flade for at undgå at ridse skærmen.
  3. Tag fat i siderne på computeren, og læg den forsigtigt på håndklædet eller viskestykket med skærmen nedad.
  4. Brug en stjerneskruetrækker til at fjerne RAM-dækslet på undersiden af computeren:
     Fjernelse af RAM-dækslet
  5. Fjern dækslet, og læg det til side.
  6. Frigør stroppen i hukommelsesrummet. Hvis du vil udskifte et hukommelsesmodul, skal du trække forsigtigt i stroppen for at få hukommelsesmodulet ud:
     Frigørelse af stroppen i hukommelsesrummet
  7. Isæt det nye SO-DIMM-modul på den tomme plads, og sørg for, at det vender korrekt med hakket i den rigtige side som vist nedenfor med SO-DIMM-modulet.
  8. Isæt DIMM-modulet, og tryk det på plads. Der lyder et klik, når hukommelsesmodulet sidder korrekt:
     Tryk DIMM-modulet op på plads
  9. Tryk stropperne over DIMM-hukommelsesmodulerne ind, og isæt dækslet til hukommelsen igen:
     Tryk stropperne over DIMM-hukommelsesmodulerne ind
  10. Anbring computeren i lodret position. Tilslut strømforsyning og alle andre kabler til computeren igen, og start computeren.

Specielt for disse 24"- og 20"-modeller

Find hukommelsesspecifikationerne for følgende iMac-modeller, og læs, hvordan du isætter hukommelse i dem:

• iMac (24'', primo 2009)
  • iMac (20'', primo 2009)
  • iMac (24", primo 2008)
  • iMac (20", primo 2008)
  • iMac (24", medio 2007)
  • iMac (20", medio 2007)

Hukommelsesspecifikationer

Disse iMac-computere har to SDRAM-pladser (Synchronous Dynamic Random-Access Memory) ved siden af hinanden på bunden af computeren.

Den maksimale mængde RAM (Random-Access Memory), som kan sættes i hver computer, er følgende:

Computer Hukommelsestype Maksimal hukommelse
iMac (medio 2007) DDR2 4 GB (2 x 2 GB)
iMac (primo 2008) DDR2 4 GB (2 x 2 GB)
iMac (primo 2009) DDR3 8 GB (2 x 4 GB)

Du kan bruge RAM-moduler på 1 GB eller 2 GB på hver plads i iMac (medio 2007) og iMac (primo 2008). Isæt moduler på 1 GB, 2 GB eller 4 GB på hver plads i iMac (primo 2009).

Brug SO-DIMM-moduler (Small Outline Dual Inline Memory Module), som opfylder alle disse kriterier:

iMac (medio 2007) iMac (primo 2008) iMac (primo 2009)
PC2-5300 PC2-6400 PC3-8500
Uden buffer Uden buffer Uden buffer
Ingen paritet Ingen paritet Ingen paritet
200-pin 200-pin 204-pin
667 MHz DDR2 SDRAM 800 MHz DDR2 SDRAM 1066 MHz DDR3 SDRAM

DIMM-moduler med en eller flere af følgende egenskaber understøttes ikke:

• Registre eller buffere
  • PLL'er
  • ECC (Error-Correcting Code)
  • Paritet
  • EDO-RAM (Extended Data Out)

Sådan isætter du hukommelse

De interne komponenter i iMac-computeren kan være varme. Hvis du lige har brugt din iMac, skal du vente i 10 minutter efter, at computeren er slukket, så de interne komponenter kan køle af.

Når din iMac er kølet af, skal du følge disse trin:

1. Fjern strømledningen og alle andre kabler fra computeren.
  2. Læg et blødt, rent håndklæde eller viskestykke på et bord eller en anden jævn flade for at undgå at ridse skærmen.
  3. Tag fat i siderne på computeren, og læg den forsigtigt på håndklædet eller viskestykket med skærmen nedad.
  4. Brug en stjerneskruetrækker til at fjerne RAM-dækslet på undersiden af computeren:
     Fjernelse af RAM-dækslet i bunden af computeren
  5. Fjern dækslet, og læg det til side.
  6. Frigør stroppen i hukommelsesrummet. Hvis du udskifter et hukommelsesmodul, skal du frigøre stroppen og trække forsigtigt i den for at få modulet ud:
     Frigørelse af stroppen i hukommelsesrummet
  7. Isæt det nye RAM SO-DIMM-modul eller erstatningsmodulet på den tomme plads, og sørg for, at det vender korrekt som vist ovenfor med SO-DIMM-modulet.
  8. Isæt DIMM-modulet, og tryk det på plads. Der lyder et klik, når hukommelsesmodulet sidder korrekt.
  9. Tryk stropperne over DIMM-hukommelsesmodulerne ind, og isæt dækslet til hukommelsen igen:
     Isættelse af dækslet til hukommelsen
  10. Anbring computeren i lodret position. Tilslut strømforsyning og alle andre kabler til computeren igen, og start computeren.

Specielt for disse 20"- og 17"-modeller

Find hukommelsesspecifikationerne for følgende iMac-modeller, og læs mere om, hvordan du sætter hukommelse i dem:

• iMac (20'', ultimo 2006)
  • iMac (17", ultimo 2006, cd)
  • iMac (17", ultimo 2006)
  • iMac (17", medio 2006)
  • iMac (20", primo 2006)
  • iMac (17", primo 2006)

Hukommelsesspecifikationer

Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 1 GB To 512 MB DIMM-moduler, et i hver af hukommelsespladserne iMac (ultimo 2006)
512 MB En DDR2 SDRAM-blok sat ind i den øverste plads iMac (17'', ultimo 2006, cd)
512 MB To 256 MB DIMM-moduler, et i hver af hukommelsespladserne iMac (medio 2006)
512 MB En DDR2 SDRAM-blok sat ind i den øverste plads iMac (primo 2006)
Maksimal hukommelse 4 GB 2 GB SO-DIMM i hver af de to pladser* iMac (ultimo 2006)
2 GB 1 GB SO-DIMM i hver af de to pladser iMac (17'', ultimo 2006, cd)
iMac (primo 2006)
Specifikationer for hukommelseskort Kompatibel:
- Small Outline Dual Inline Memory Module (DDR SO-DIMM)-format
- PC2-5300
- Ingen paritet
- 200-pin
- 667 MHz
- DDR3 SDRAM
Ikke kompatibel:
- Registre eller buffere
- PLL'er
- ECC
- Paritet
- EDO RAM

For at opnå den bedste ydeevne skal du udfylde begge hukommelsespladser og sætte moduler med samme hukommelsesstørrelse i hver plads.

* iMac (ultimo 2006) bruger maks. 3 GB RAM.

Isætning af hukommelse i den nederste plads

De interne komponenter i iMac-computeren kan være varme. Hvis du lige har brugt din iMac, skal du vente i 10 minutter efter, at computeren er slukket, så de interne komponenter kan køle af.

Efter du har slukket din iMac, skal du lade den køle af og derefter følge disse trin:

1. Fjern strømledningen og alle andre kabler fra computeren.
  2. Læg et blødt, rent håndklæde eller viskestykke på et bord eller en anden jævn flade for at undgå at ridse skærmen.
  3. Tag fat i siderne på computeren, og læg den forsigtigt på håndklædet eller viskestykket med skærmen nedad.
  4. Fjern RAM-dækslet i bunden af din iMac med en stjerneskruetrækker, og læg det til side:
     Fjernelse af RAM-dækslet i bunden af din iMac
  5. Flyt DIMM-udtagningsclipsene til den helt åbne position:
     Flytning af DIMM-udtagningsclipsene til den helt åbne position
  6. Isæt dit RAM SO-DIMM-modul på den nederste plads, og sørg for, at SO-DIMM-modulet vender korrekt med hakket i den rigtige side:
     Isættelse af RAM SO-DIMM-modulet på den nederste plads
  7. Indsæt DIMM-modulet, og tryk det på plads med tommelfingrene. DIMM-udtagningsclipsene må ikke bruges til at skubbe DIMM-modulet i, da det kan beskadige SDRAM DIMM-modulet. Der høres et klik, når hukommelsesmodulet sidder korrekt.
  8. Luk udtagningsclipsene:
     Lukning af udtagningsclipsene
  9. Sæt RAM-adgangsdækslet i igen:

Isættelse af dækslet til hukommelsen
  10. Anbring computeren i lodret position. Tilslut strømforsyning og alle andre kabler til computeren igen, og start computeren.

Udskiftning af hukommelse i den øverste plads

Efter du har slukket din iMac, skal du lade den køle af og derefter følge disse trin:

1. Fjern strømledningen og alle andre kabler fra computeren.
  2. Læg et blødt, rent håndklæde eller viskestykke på et bord eller en anden jævn flade for at undgå at ridse skærmen.
  3. Tag fat i siderne på computeren, og læg den forsigtigt på håndklædet eller viskestykket med skærmen nedad.
  4. Fjern RAM-dækslet i bunden af din iMac med en stjerneskruetrækker, og læg det til side:
     Fjernelse af RAM-dækslet i bunden af din iMac
  5. Træk i de to håndtag på hver side af hukommelsesrummet for at fjerne det hukommelsesmodul, der sidder i:
     Fjernelse af det allerede isatte hukommelsesmodul
  6. Fjern hukommelsesmodulet fra iMac som vist herunder:
     Fjernelse af hukommelsesmodulet
  7. Isæt dit RAM SO-DIMM-modul på den øverste plads, og sørg for, at SO-DIMM-modulet vender korrekt med hakket i den rigtige side:
     Isættelse af RAM SO-DIMM-modulet på den øverste plads
  8. Indsæt DIMM-modulet, og tryk det på plads med tommelfingrene. DIMM-udtagningsclipsene må ikke bruges til at skubbe DIMM-modulet i, da det kan beskadige SDRAM DIMM-modulet. Der høres et klik, når hukommelsesmodulet sidder korrekt.
  9. Luk udtagningsclipsene:
     Lukning af udtagningsclipsene
  10. Sæt RAM-adgangsdækslet i igen:
     Isættelse af dækslet til hukommelsen
  11. Anbring computeren i lodret position. Tilslut strømforsyning og alle andre kabler til computeren igen, og start computeren.

Hvis du hører en lyd fra din iMac efter isættelse af hukommelse

iMac-modeller fra før 2017 afgiver muligvis en advarselslyd, når du starter computeren efter isættelse eller udskiftning af hukommelse:

• En enkelt tone, der gentages hvert 5. sekund, betyder, at der ikke er isat RAM.
  • Tre på hinanden følgende toner efterfulgt af en pause på fem sekunder (gentages) betyder, at den isatte RAM ikke har bestået dataintegritetskontrollen.

Hvis du hører disse lyde, skal du kontrollere, om den isatte hukommelse er kompatibel med din iMac, og om den er korrekt isat, ved at fjerne og isætte hukommelsen igen. Hvis din iMac fortsat afgiver lyden, skal du kontakte Apple-support.

Kontroller, at din iMac genkender den nye hukommelse

Når du har isat hukommelse, skal du kontrollere, om din iMac genkender den nye RAM, ved at gå til Apple-menuen () > Om denne Mac.

I det vindue, der åbnes, vises den samlede hukommelse, herunder den mængde hukommelse, som oprindeligt fulgte med computeren, og den netop tilføjede hukommelse. Hvis hele hukommelsen i din iMac er blevet udskiftet, vises den nye samlede mængde isat RAM.

Klik på Systemrapport for at se detaljerede oplysninger om den isatte hukommelse i din iMac. Vælg derefter Hukommelse i afsnittet Hardware i venstre side af Oplysninger om system.

Oplysninger om system

Hvis computeren ikke genkender hukommelsen eller ikke starter korrekt, skal du kontrollere, om den isatte RAM er kompatibel med din iMac, og om den er isat korrekt, ved at fjerne og isætte hukommelsen igen. Hvis du fortsat har problemer med hukommelsen i din iMac, skal du kontakte Apple-support.