Udgiv og sælg bøger med iBooks Author

Brug iBooks Author til at oprette og indsende bøger til Apple Books eller distribuere dem hvor som helst på nettet.

En MacBook Air med et projekt i iBooks Author med billeder af tropiske fisk og den færdige bog på iPad.

Oprettelse af bøger flyttes til Pages, og iBooks Author er ikke længere tilgængelig for nye brugere. iBooks Author kan stadig bruges på macOS 10.15 og tidligere, men der kommer ingen nye opdateringer.

iBooks Author-symbol

iBooks Author er en gratis app tilgængelig i App Store på din Mac, som du kan bruge til at oprette og udgive e-bøger. Værktøjerne i appen giver dig mulighed for at føje illustrationer og metadata til en bog. Du kan også eksportere ePub-arkiver, som du har oprettet i et andet program end iBooks Author, og derefter sælge dem i Apple Books eller distribuere dem gratis.

Hvis du vil udgive din bog fra iBooks Author, skal du først eksportere den som pdf-, tekst-, ePub- eller iBooks-arkiv. Når du skal vælge det bedste format til din bog, skal du først beslutte, hvordan du vil distribuere den.

Udgiv din bog i Boghandel

Du kan oprette en bog i iBooks Author i ePub- (.epub) eller iBooks-format (.ibooks) og udgive dit værk i Boghandel i Apple Books.

Hvis du vil sælge dine bøger i Boghandel, skal du registrere dig og indstille iTunes Connect til Apple Books. Du kan udgive i Apple Books ved hjælp af PagesiTunes Producer eller vores portal til udgivelse på internettet. Læs mere om Apple Books for Authors. Du kan også gøre bøger tilgængelige gratis i Boghandel.

Udgiv din bog i tilknytning til et iTunes U-kursus

iTunes U ophører ved udgangen af 2021. Læs mere om denne ændring, og hvad det betyder for indholdsudgivere og abonnenter.

Hvis du vil indsende dit værk til udgivelse i iTunes U, skal du gemme det som et iBooks- eller ePub-arkiv.

Hvis du vil udgive bogen i iTunes U, skal du have et iTunes U-websted. Hvis du ikke har et iTunes U-websted, kan du ansøge om at få et.

Læs mere om iTunes U, og hvordan du administrerer dit klasseværelse eller kursus.

Distribuer dine bøger på nettet

Du kan distribuere værker, som du har skabt med iBooks Author på nettet som engangskøb, abonnementsprodukt eller -tjeneste. Når du sælger din bog på nettet, skal du bruge et andet format end iBooks, f.eks. pdf eller ePub. Hvis du vil sælge dit værk i iBooks-format, kan du kun sælge det gennem Boghandel i Apple Books. Når du stiller et værk gratis til rådighed, kan du distribuere det i ethvert format (herunder iBooks) via Boghandel eller ad andre kanaler.

Om ophavsret

Du bevarer alle dine rettigheder til det værk, du opretter i iBooks Author. Hvis du distribuerer dit værk i .ibooks-format, er det underlagt de distributionsbegrænsninger, du beskriver ovenfor.