MacBook Pro: Sådan fjernes og isættes hukommelse

Læs, hvordan du fjerner og isætter hukommelse i en bærbar MacBook Pro-computer.

Omfattede modeller

Instruktionerne nedenfor gælder for følgende MacBook Pro-modeller (13"):

• MacBook Pro (13", medio 2012)
  • MacBook Pro (13'', ultimo 2011)
  • MacBook Pro (13'', primo 2011)
  • MacBook Pro (13'', medio 2010)
  • MacBook Pro (13", medio 2009)

Hukommelsesspecifikationer

Brug tabellerne nedenfor til at kontrollere, om den hukommelse, du installerer, er kompatibel med din MacBook Pro.

MacBook Pro (13", medio 2012)
Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 4 GB
Maksimal hukommelse 8 GB
Specifikationer for hukommelseskort - DDR3-format (Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 67,6 mm x 30 mm
- 2 GB eller 4 GB
- 204-pin
- DDR3-RAM af typen PC3-12800 med 1600 MHz
Yderligere bemærkninger For at opnå den bedste ydeevne skal du udfylde begge hukommelsespladser og sætte moduler med samme hukommelsesstørrelse i hver plads.

MacBook Pro (13", ultimo 2011) og MacBook Pro (13", primo 2011)
Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 4 GB
Maksimal hukommelse 8 GB
Specifikationer for hukommelseskort - DDR3-format (Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 67,6 mm x 30 mm
- 2 GB eller 4 GB
- 204-pin
- DDR3-RAM af typen PC3-10600 med 1333 MHz
Yderligere bemærkninger For at opnå den bedste ydeevne skal du udfylde begge hukommelsespladser og sætte moduler med samme hukommelsesstørrelse i hver plads.

MacBook Pro (13", medio 2010) og MacBook Pro (13", medio 2009)
Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 4 GB
Maksimal hukommelse 8 GB
Specifikationer for hukommelseskort - DDR3-format (Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 30 mm
- 2 GB eller 4 GB
- 204-pin
- DDR3-RAM af typen PC3-8500 med 1066 MHz
Yderligere bemærkninger For at opnå den bedste ydeevne skal du udfylde begge hukommelsespladser og sætte moduler med samme hukommelsesstørrelse i hver plads.

Fjernelse eller installering af hukommelse

Advarsel! De interne komponenter i MacBook Pro kan være varme. Hvis du lige har brugt din MacBook Pro, skal du vente ti minutter, efter at du har slukket for computeren, så de interne komponenter kan køle af, inden du fortsætter.

Trin 1: Fjern kabinettets bund

1. Luk MacBook Pro ned. Fjern strømforsyning, Ethernet-kabel, USB-kabler, sikkerhedslås og eventuelle andre kabler, der er tilsluttet MacBook Pro, for at undgå at beskadige computeren.
  2. Vend MacBook Pro om, og fjern de 10 skruer, der holder kabinettets bund på plads. Skruerne har forskellig længde, og du skal derfor lægge mærke til, hvilke skruer der skal sidde hvor, så du kan placere dem korrekt bagefter. Læg dem til side på et sikkert sted. Løft kabinettet af, og læg det ved siden af.

3. Rør ved en metaloverflade inde i computeren for at aflade evt. statisk elektricitet.

Trin 2: Fjern eksisterende hukommelse (hvis en sådan findes)

1. Skub tapperne på siderne af hukommelsesmodulet udad for at frigøre modulet fra hukommelseskortpladsen. Hukommelsen skubbes delvist ud. Inden du fjerner den, skal du sikre dig, at du kan se de halvcirkelformede indhak. Hvis det ikke er tilfældet, skal du prøve at trykke tapperne udad igen.
  2. Hold hukommelsesmodulet i enhedens indhak, og fjern det fra holderen.
  3. Fjern det andet hukommelsesmodul.
    Vigtigt! Hold hukommelsesmodulerne i kanterne, og undgå at berøre guldkontakterne.

Trin 3: Isæt hukommelse

1. Placer indhakket på modulets guldkant ud for indhakket i den nederste hukommelseskortplads.
  2. Vip hukommelseskortet, og skub det ind i kortpladsen.
  3. Skub hukommelsesmodulet på plads med et jævnt, fast tryk med to fingre. Hvis hukommelsen isættes korrekt, lyder der et klik.
  4. Gentag fremgangsmåden for at installere yderligere et hukommelsesmodul på den øverste plads. Tryk ned på modulet for at sikre, at det sidder lige.

Bemærk: Sørg for, at hukommelsen isættes som vist på denne tegning med guldkontakterne næsten helt inde i stikket.

Trin 4: Monter kabinettets bund

Monter kabinettets underside igen. Isæt og stram de ti skruer, som du fjernede tidligere, når du har sikret dig, at de er placeret korrekt.

Til toppen

Omfattede modeller

Instruktionerne nedenfor gælder for følgende MacBook Pro-modeller (15"):

• MacBook Pro (15", medio 2012)
  • MacBook Pro (15'', ultimo 2011)
  • MacBook Pro (15'', primo 2011)
  • MacBook Pro (15", medio 2010)
  • MacBook Pro (15'', 2,53 GHz, medio 2009)
  • MacBook Pro (15'', medio 2009)

Hukommelsesspecifikationer

Brug tabellerne nedenfor til at kontrollere, om den hukommelse, du installerer, er kompatibel med din MacBook Pro.

MacBook Pro (15", medio 2012)
Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 4 GB
Maksimal hukommelse 8 GB
Hukommelseskortets specifikationer - DDR3-format (Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 30 mm
- 2 GB eller 4 GB
- 204-pin
- DDR3-RAM af typen PC3-12800 med 1600 MHz
Yderligere bemærkninger For at opnå den bedste ydeevne skal du udfylde begge hukommelsespladser og sætte moduler med samme hukommelsesstørrelse i hver plads.

MacBook Pro (15", ultimo 2011) og MacBook Pro (15", primo 2011)
Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 4 GB
Maksimal hukommelse 8 GB
Hukommelseskortets specifikationer - DDR3-format (Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 30 mm
- 2 GB eller 4 GB
- 204-pin
- DDR3-RAM af typen PC3-10600 med 1333 MHz
Yderligere bemærkninger For at opnå den bedste ydeevne skal du udfylde begge hukommelsespladser og sætte moduler med samme hukommelsesstørrelse i hver plads.

MacBook Pro (15'', medio 2010), MacBook Pro (15'', 2,53 GHz, medio 2009) og MacBook Pro (15'', medio 2009)
Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 4 GB
Maksimal hukommelse 8 GB
Specifikationer for hukommelseskort - DDR3-format (Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 30 mm
- 2 GB eller 4 GB
- 204-pin
- DDR3-RAM af typen PC3-8500 med 1066 MHz
Yderligere bemærkninger For at opnå den bedste ydeevne skal du udfylde begge hukommelsespladser og sætte moduler med samme hukommelsesstørrelse i hver plads.

Fjernelse eller montering af hukommelse

Advarsel! De interne komponenter i MacBook Pro kan være varme. Hvis du lige har brugt din MacBook Pro, skal du vente ti minutter, efter at du har slukket for computeren, så de interne komponenter kan køle af, inden du fortsætter.

Trin 1: Fjern kabinettets bund

1. Luk MacBook Pro ned. Fjern strømforsyning, Ethernet-kabel, USB-kabler, sikkerhedslås og eventuelle andre kabler, der er tilsluttet MacBook Pro, for at undgå at beskadige computeren.
  2. Vend MacBook Pro om og fjern de 10 skruer, der holder kabinettets bund på plads. Skruerne har forskellige længder, og du skal derfor lægge mærke til, hvilke skruer der skal sidde hvor, så du kan placere dem korrekt bagefter. Læg dem til side på et sikkert sted. Løft kabinettet af, og læg det ved siden af.

3. Rør ved en metaloverflade inde i computeren for at aflade evt. statisk elektricitet.

Trin 2: Fjern eksisterende hukommelse (hvis en sådan findes)

1. Skub tapperne på siderne af hukommelsesmodulet udad for at frigøre modulet fra hukommelseskortpladsen. Hukommelsen skubbes delvist ud. Inden du fjerner den, skal du sikre dig, at du kan se de halvcirkelformede indhak. Hvis det ikke er tilfældet, skal du prøve at trykke tapperne udad igen.
  2. Hold hukommelsesmodulet i enhedens indhak, og fjern det fra holderen.
  3. Fjern det andet hukommelsesmodul.

Vigtigt! Hold hukommelsesmodulerne i kanterne, og undgå at berøre guldkontakterne.

Trin 3: Isæt hukommelse

1. Placer indhakket på modulets guldkant ud for indhakket i den nederste hukommelseskortplads.
  2. Vip hukommelseskortet, og skub det ind i kortpladsen.
  3. Skub hukommelsesmodulet på plads med et jævnt, fast tryk med to fingre. Hvis hukommelsen indsættes korrekt, lyder der et klik.
  4. Gentag fremgangsmåden for at installere yderligere et hukommelsesmodul på den øverste plads. Tryk ned på modulet for at sikre, at det sidder lige.

Bemærk: Sørg for, at hukommelsen isættes som vist på denne tegning med guldkontakterne næsten helt inde i stikket.

Trin 4: Monter kabinettets bund

Isæt og stram de 10 skruer, som du fjernede tidligere, når du har sikret dig, at de er placeret korrekt.

Til toppen

Omfattet model

Instruktionerne nedenfor gælder for følgende MacBook Pro-modeller (15"):

• MacBook Pro (15'', ultimo 2008)

Hukommelsesspecifikationer

Brug tabellen nedenfor til at kontrollere, om den hukommelse, du installerer, er kompatibel med din MacBook Pro.

MacBook Pro (15'', ultimo 2008)
Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 2 GB
Maksimal hukommelse 4 GB
Hukommelseskortets specifikationer - DDR3-format (Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 30 mm
- 1 GB eller 2 GB
- 204-pin
- DDR3-RAM af typen PC3-8500 med 1066 MHz
Yderligere bemærkninger Computeren får den bedste ydeevne, hvis du installerer hukommelse på begge pladser og bruger ens hukommelsesenheder på begge pladser.

Fjernelse eller installering af hukommelse

Advarsel! De interne komponenter i MacBook Pro kan være varme. Hvis du lige har brugt din MacBook Pro, skal du vente ti minutter, efter at du har slukket for computeren, så de interne komponenter kan køle af, inden du fortsætter.

Trin 1: Fjern adgangsdækslet

1. Luk MacBook Pro ned. Fjern strømforsyning, Ethernet-kabel, sikkerhedslås og alle andre kabler, som er tilsluttet MacBook Pro, for at undgå at beskadige computeren.
  2. Vend din MacBook Pro, og find låsen. Skub nedad for at frigøre låsen, og fjern adgangsdækslet, som dækker batteriet og harddisken.
  3. Låsen skal være frigjort og i åben position, før adgangsdækslet kan fjernes.

Trin 2: Fjern batteriet

Træk forsigtigt tappen på batteriet opad, mens låsen stadig er i åben position, og fjern batteriet.

Trin 3: Fjern kabinettets bund

1. Fjern de otte skruer, der holder bunden af kabinettet på din MacBook Pro på plads, og fjern derefter bunden.
    Vigtigt! Skruerne har forskellig længde, og du skal derfor lægge mærke til, hvilke skruer der skal sidde hvor, så du kan placere dem korrekt bagefter. Læg dem til side på et sikkert sted.

2. Rør ved en metaloverflade inde i computeren for at aflade evt. statisk elektricitet.

Trin 4: Fjern en eksisterende hukommelse (hvis en sådan findes)

1. Skub tapperne på siderne af hukommelsesmodulet udad for at frigøre modulet fra hukommelseskortpladsen. Hukommelsen skubbes delvist ud. Inden du fjerner den, skal du sikre dig, at du kan se de halvcirkelformede indhak. Hvis det ikke er tilfældet, skal du prøve at trykke på tapperne igen.
  2. Hold hukommelsesmodulet i enhedens indhak, og fjern det fra holderen.
  3. Fjern det andet hukommelsesmodul.
    Vigtigt! Hold hukommelsesmodulerne i kanterne, og undgå at berøre guldkontakterne.

Trin 5: Isæt hukommelse

1. Placer indhakket på modulets guldkant ud for indhakket i den nederste hukommelseskortplads.
  2. Vip hukommelseskortet, og skub det ind i kortpladsen.
  3. Skub hukommelsesmodulet på plads med et jævnt, fast tryk med to fingre. Hvis hukommelsen indsættes korrekt, lyder der et klik.
  4. Gentag eventuelt fremgangsmåden for at installere et yderligere hukommelsesmodul i den øverste holder. Tryk ned på modulet for at sikre, at det sidder lige.
    Bemærk: Sørg for, at du installerer hukommelsen som vist på denne tegning med guldkontakterne næsten helt inde i stikket.

Trin 6: Monter kabinettets bund

Monter kabinettets bund igen. Isæt og spænd de otte skruer.

Trin 7: Udskift batteriet

Sørg for, at låsen er i åben position, når du skal udskifte batteriet. Hold batteriet skråt, og skub batteriets buede kant ind mellem holderne på batterirummets udvendige kant. Tryk forsigtigt batteriet ned.

Trin 8: Monter adgangsdækslet

Hold låsen i åben position, og sæt dækslet i igen i niveau med den nederste del af din MacBook Pro, og tryk låsen ind i lukket position.

Til toppen

Omfattede modeller

Instruktionerne nedenfor gælder for følgende MacBook Pro-modeller (17"):

• MacBook Pro (17'', ultimo 2011)
  • MacBook Pro (17'', primo 2011)
  • MacBook Pro (17'', medio 2010)
  • MacBook Pro (17'', medio 2009)
  • MacBook Pro (17'', primo 2009)

Hukommelsesspecifikationer

Brug tabellerne nedenfor til at kontrollere, om den hukommelse, du installerer, er kompatibel med din MacBook Pro.

MacBook Pro (17", ultimo 2011) og MacBook Pro (17", primo 2011)
Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 4 GB
Maksimal hukommelse 8 GB
Specifikationer for hukommelseskort - DDR3-format (Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 67,6 mm x 30 mm
- 2 GB eller 4 GB
- 204-pin
- DDR3-RAM af typen PC3-10600 med 1333 MHz
Yderligere bemærkninger Du kan installere to hukommelsesenheder på 4 GB (maks. 8 GB hukommelse). Computeren får den bedste ydeevne, hvis du installerer hukommelse på begge pladser og bruger ens hukommelsesenheder i begge pladser.

MacBook Pro (17'', medio 2010), MacBook Pro (17'', medio 2009) og MacBook Pro (17'', primo 2009)
Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 4 GB
Maksimal hukommelse 8 GB
Specifikationer for hukommelseskort - DDR3-format (Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 30 mm
- 2 GB eller 4 GB
- 204-pin
- DDR3-RAM af typen PC3-8500 med 1066 MHz
Yderligere bemærkninger Du kan installere to hukommelsesenheder på 4 GB (maks. 8 GB hukommelse). Computeren får den bedste ydeevne, hvis du installerer hukommelse på begge pladser og bruger ens hukommelsesenheder i begge pladser.

Fjernelse eller montering af hukommelse

Advarsel! De interne komponenter i MacBook Pro kan være varme. Hvis du lige har brugt din MacBook Pro, skal du vente ti minutter, efter at du har slukket for computeren, så de interne komponenter kan køle af, inden du fortsætter.

Trin 1: Fjern kabinettets bund

1. Luk MacBook Pro ned. Fjern strømforsyning, Ethernet-kabel, USB-kabler, sikkerhedslås og eventuelle andre kabler, der er tilsluttet MacBook Pro, for at undgå at beskadige computeren.
  2. Vend MacBook Pro om, og fjern de 10 skruer, der holder kabinettets bund på plads. Skruerne har forskellig længde, og du skal derfor lægge mærke til, hvilke skruer der skal sidde hvor, så du kan placere dem korrekt bagefter. Læg dem til side på et sikkert sted. Løft kabinettet af, og læg det ved siden af.

3. Rør ved en metaloverflade inde i computeren for at aflade evt. statisk elektricitet.

Trin 2: Fjern eksisterende hukommelse (hvis en sådan findes)

1. Skub tapperne på siderne af hukommelsesmodulet udad for at frigøre modulet fra hukommelseskortpladsen. Hukommelsen skubbes delvist ud. Inden du fjerner den, skal du sikre dig, at du kan se de halvcirkelformede indhak. Forsøg at trykke håndtagene ud igen, hvis du ikke kan se indhakkene.
  2. Hold hukommelsesmodulet i enhedens indhak, og fjern det fra holderen.
  3. Fjern det andet hukommelsesmodul.
    Vigtigt! Hold hukommelsesmodulerne i kanterne, og undgå at berøre guldkontakterne.

Trin 3: Isæt hukommelse

1. Placer indhakket på modulets guldkant ud for indhakket i den nederste hukommelseskortplads.
  2. Vip hukommelseskortet, og skub det ind i kortpladsen.
  3. Skub hukommelsesmodulet på plads med et jævnt, fast tryk med to fingre. Hvis hukommelsen indsættes korrekt, lyder der et klik.
  4. Gentag fremgangsmåden for at installere et yderligere hukommelsesmodul i den øverste holder. Tryk ned på modulet for at sikre, at det sidder lige.
    Bemærk: Sørg for, at hukommelsen isættes som vist på illustrationen nedenfor, så guldkontakterne sidder næsten helt inde i stikket.

Trin 4: Monter kabinettets bund

Monter kabinettets bund igen. Isæt og stram de 10 skruer, som du fjernede tidligere, når du har sikret dig, at de er placeret korrekt.

Til toppen

Omfattede modeller

Instruktionerne nedenfor gælder for følgende MacBook Pro-modeller (15" og 17"):

• MacBook Pro (17", ultimo 2008 og ældre modeller)
  • MacBook Pro (15", primo 2008 og ældre modeller)

Hukommelsesspecifikationer

Brug tabellerne nedenfor til at kontrollere, om den hukommelse, du installerer, er kompatibel med din MacBook Pro.

MacBook Pro (17'', ultimo 2008 og ældre modeller), MacBook Pro (15'', primo 2008 og ældre modeller)
Antal hukommelsespladser 2
Basishukommelse 512 MB (konfigureret på bestilling)
Maksimal hukommelse Se nedenstående tabel
Specifikationer for hukommelseskort - DDR3-format (Double Data Rate Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 30 mm
- 200-pin
- DDR2-RAM af typen PC2-5300 med 667 MHz

Denne tabel indeholder oplysninger om den maksimale mængde hukommelse, der kan genkendes af disse bærbare computere:

2 GB MacBook Pro, MacBook Pro (17''), MacBook Pro (15'', blank)
3 GB MacBook Pro (15" og 17", Core 2 Duo)
Bemærk: Disse modeller understøtter kun 3 GB hukommelse i alt. Hvis du vil maksimere mængden af SDRAM på computeren, skal du sætte et SO-DIMM-modul på 2 GB i den ene plads og et SO-DIMM-modul på 1 GB i den anden.
4 GB MacBook Pro (15", 2,4/2,2 GHz), MacBook Pro (17", 2,4 GHz), MacBook Pro (15", primo 2008), MacBook Pro (17", ultimo 2008)

Fjernelse og montering af hukommelse

Du skal fjerne batteriet, før du kan sætte yderligere hukommelse i, og montere batteriet igen efter montering af hukommelsen. Følgende fremgangsmåde indeholder alle nødvendige instruktioner til de to delprocesser.

Advarsel! De interne komponenter i MacBook Pro kan være varme. Hvis du lige har brugt din MacBook Pro, skal du vente ti minutter, efter at du har slukket for computeren, så de interne komponenter kan køle af, inden du fortsætter.

Trin 1: Fjern batteriet

1. Luk MacBook Pro ned. Fjern strømforsyning, Ethernet-kabel og alle andre kabler, som er tilsluttet MacBook Pro, for at undgå at beskadige computeren.
  2. Vend computeren med bunden opad.
  3. Find batterilåsene på hver side af batteriet.
  4. Skub begge låse op. Batteriet frigøres.
  5. Løft batteriet ud.

Trin 2: Fjern hukommelsesdækslet

1. Brug en stjerneskruetrækker (str. 00) til at løsne de skruer, der holder hukommelsesdækslet på plads, og fjern det fra computerens batterirum. Afhængigt af MacBookPro-modellen kan der være tre eller fire skruer.

2. Rør ved en metaloverflade inde i computeren for at aflade evt. statisk elektricitet.

Trin 3: Fjern eksisterende hukommelse (hvis en sådan findes)

Hvis du skal fjerne et hukommelseskort (hvis du f.eks. skal udskifte det, eller hvis du skal have adgang til den nederste hukommelsesplads), kan du fjerne kortet ved at skubbe tapperne på hver side af kortet ud af indhakkene i hukommelseskortet. Kortet frigøres. Løft hukommelseskortet til en vinkel på ca. 25 grader, og træk det forsigtigt ud af hukommelseskortpladsen.
Vigtigt! Hold hukommelsesmodulerne i kanterne, og undgå at berøre guldkontakterne.

Trin 4: Isæt hukommelse

1. Hold det nye hukommelseskort i en vinkel på 25 grader. Juster indhakket i kortet efter den lille tap i hukommelseskortpladsen, og før kortet ind i pladsen, indtil guldkanten næsten er skjult. Skub hukommelseskortet helt ind i hukommelseskortpladsen. Du kan muligvis mærke lidt modstand.
  2. Skub forsigtigt de små tapper i hukommelseskortpladsen til hver sin side, og tryk kortet ned, indtil tapperne klikker på plads.
  3. Sæt evt. ekstra hukommelse i den anden plads.
    Bemærk: Sørg for, at hukommelsen isættes som vist på denne tegning med guldkontakterne næsten helt inde i stikket.

Trin 5: Monter hukommelsesdækslet

Sæt hukommelsesdækslet på igen, og kontroller, om det ligger fladt, før du skruer det på plads igen.

Trin 6: Isæt batteriet

1. Placer den nederste del af batteriet i batterirummet i den vinkel, der er vist herunder.
  2. Tryk forsigtigt på den øverste del af batteriet, indtil batterilåsen klikker på plads.

Til toppen

Yderligere oplysninger

Sådan kontrolleres det, om computeren genkender den nye hukommelse

Når du har sat den ekstra hukommelse i, skal du kontrollere, om computeren genkender den nye hukommelse. Sådan kontrollerer du computerens hukommelse:

1. Start computeren.
  2. Når Mac OS X-skrivebordet vises, skal du vælge Apple () på menulinjen øverst til venstre og derefter Om denne Mac.

Den samlede hukommelsesmængde omfatter den mængde hukommelse, der oprindeligt var installeret i computeren, plus den nye hukommelse. Hvis du har udskiftet hele hukommelsen, er det kun den nye hukommelse, der er talt med. Du kan få vist detaljerede oplysninger om den mængde hukommelse, der er installeret på computeren, i Systemprofil ved at vælge Apple () og derefter Om denne Mac. Klik derefter på Flere oplysninger og Hukommelse i afsnittet Hardware, som vises i Systemprofil.

Hvis computeren ikke genkender hukommelsen eller ikke starter korrekt, skal du kontrollere, om den hukommelse, som du har sat i, er kompatibel med din MacBook, samt tage hukommelsen ud og sætte den i igen.