Om Thunderbolt til Thunderbolt-kablet (2 m)

Få mere at vide om Thunderbolt til Thunderbolt-kablet (2 m), og find svar på ofte stillede spørgsmål, bl.a. om korrekt brug af Thunderbolt-kabler.

Thunderbolt til Thunderbolt-kablet (2 m) er et to meter langt kabel, der har en Thunderbolt-forbindelse i begge ender og kan bruges til at slutte Thunderbolt-enheder og eksterne enheder til en Mac, der har mindst én Thunderbolt-port.

1. Hvad er den maksimale båndbredde understøttet af Thunderbolt til Thunderbolt-kablet (2 m)?

2. Hvordan slutter jeg Thunderbolt-kablet til en Thunderbolt-kompatibel enhed eller Mac?

3. Hvordan kontrollerer jeg, om en Thunderbolt-kompatibel enhed er sluttet til en Mac?

4. Kan jeg bruge et Thunderbolt-kabel til at tilslutte en lagringsenhed fra en anden producent som f.eks. Promise eller LaCie, der bruger Thunderbolt?

5. Er der en øvre grænse for den kabellængde, der understøttes, når jeg bruger Thunderbolt-kabler sammen med Apple-produkter?

6. Hvorfor er der sort skærm, når jeg bruger et Thunderbolt-kabel til at slutte enheder til en Intel-baseret iMac, der understøtter destinationsskærmtilstand?

7. Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan vælge Thunderbolt i Systemprofil på min Mac, og tilsluttede enheder ikke genkendes?

8. Jeg har installeret alle de tilgængelige opdateringer, men ingen Thunderbolt-enheder genkendes, når jeg tilslutter dem via Thunderbolt-kablet.

9. Kan jeg bruge et Thunderbolt-kabel sammen med understøttede versioner af Microsoft Windows på en Thunderbolt-kompatibel Mac-computer med Boot Camp?

Hvad er den maksimale båndbredde understøttet af Thunderbolt til Thunderbolt-kablet (2 m)?

Thunderbolt anvender to separate tovejsforbindelser på 10 Gbit/s, hvilket gør det muligt for hver forbindelse at læse og skrive op til 10 Gbit/s samtidig. Vælg fanen Diskaktivitet under Aktivitetsovervågning for at se den aktuelle statistik over diskaktiviteten. Det kan være nyttigt, hvis du vil se diskaktiviteten i forbindelse med lagringsenheder, der bruger Thunderbolt. De fleste lagringsenheders maksimale overførselshastighed er lavere end den potentielle båndbredde, der understøttes af Thunderbolt.

Til toppen.

Hvordan slutter jeg et Thunderbolt-kabel til en Thunderbolt-kompatibel enhed eller Mac?

Det spiller ingen rolle, hvilken ende af kablet du slutter til en enhed eller en Mac. Stikkene i begge ender er ens. Hold stikket hen til porten, og se på formen, hvordan stikket skal vende. Undgå at tvinge Thunderbolt-kablet ind i Thunderbolt-porten på den Thunderbolt-kompatible enhed eller Mac-computeren.

Til toppen.

Hvordan kontrollerer jeg, om en Thunderbolt-kompatibel enhed er sluttet til en Mac?

Åbn Oplysninger om system, og se afsnittet om Thunderbolt under Hardware for at få vist en liste over alle tilsluttede Thunderbolt-enheder.

Til toppen.

Kan jeg bruge et Thunderbolt-kabel til at tilslutte en lagringsenhed fra en anden producent som f.eks. Promise eller LaCie, der bruger Thunderbolt?

Ja. Alle Thunderbolt-kompatible enheder og Mac-computere kan forbindes med et Thunderbolt-kabel.

Til toppen.

Er der en øvre grænse for den kabellængde, der understøttes, når jeg bruger Thunderbolt-kabler sammen med Apple-produkter?

For at opnå maksimal ydeevne bør Thunderbolt-kabler ikke være længere end tre meter. Apples Thunderbolt til Thunderbolt-kabel (2 m) har en længde på to meter. Nogle Thunderbolt-enheder har en ekstra port, som kan bruges til at tilslutte andre Thunderbolt-enheder i en kæde ved hjælp af flere Thunderbolt-kabler.

Til toppen.

Hvorfor er der sort skærm, når jeg bruger et Thunderbolt-kabel til at slutte enheder til en Intel-baseret iMac, der understøtter destinationsskærmtilstand?

Selvom Thunderbolt-kabler passer til Mini DisplayPort-stik, kan der kun benyttes Mini DisplayPort-kabler i destinationsskærmtilstand på en iMac (ultimo 2009) eller iMac (medio 2010), der er sluttet til en Thunderbolt-kompatibel Mac. iMac-modeller, der er fremstillet før 2011, understøtter ikke Thunderbolt-kabler og -enheder. Hvis du har en iMac (ultimo 2009), skal du sørge for, at iMac (27") - SMC-firmwareopdatering 1.0 er installeret, for at undgå problemer ved afbrydelse af vågeblus i destinationsskærmtilstand.

Til toppen.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan vælge Thunderbolt i Systemprofil på min Mac, og tilsluttede enheder ikke genkendes?

På Mac-computere med Thunderbolt skal du køre Softwareopdatering og installere alle tilgængelige opdateringer for at kunne bruge Thunderbolt-enheder på din Mac.

Til toppen.

Jeg har installeret alle tilgængelige opdateringer, men ingen Thunderbolt-enheder genkendes, når jeg tilslutter dem via Thunderbolt til Thunderbolt-kablet (2 m).

Prøv at bruge et andet Thunderbolt-kabel. Du kan også prøve at lukke enheden eller computeren, vente nogle få sekunder og herefter genstarte.

Bemærk: Hvis Thunderbolt ikke vises i Oplysninger om system, efter at du har installeret de nyeste opdateringer, kan du finde Thunderbolt-symbolet (et lyn) på Mac-computerens Thunderbolt-port. Hvis porten har et Mini DisplayPort-symbol (et rektangel), er computeren ikke udstyret med Thunderbolt. Selvom Thunderbolt-kablet passer til Mini DisplayPort-stikket, kan det ikke bruges sammen med computeren.

Til toppen.

Kan jeg bruge Thunderbolt til Thunderbolt-kablet (2 m) sammen med understøttede versioner af Microsoft Windows på en Thunderbolt-kompatibel Mac-computer med Boot Camp?

Ja. Du kan finde flere oplysninger i artiklen Thunderbolt-porte og -skærme: Ofte stillede spørgsmål.

Til toppen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.