Brug af USB-enheder på din Mac

Her kan du se, hvordan du slutter USB-enheder til din Mac.

Hvad er USB?

USB er en branchestandard for tilslutning af computere og andre enheder. Mange Mac-computere har USB-A-porte (som nogle gange kaldes USB 3-porte), der ser sådan ud:

USB 3.0 og USB 3.1, 1. generation, kan overføre data ved op til 5 Gbps, og USB 3.1, 2. generation, kan overføre data ved op til 10 Gbps.

Hvad er USB-C?

USB-C beskriver formen og formatet af en port på computeren og de stik, du kan indsætte i porten. USB-C-porte ser sådan ud:

Der kan strømme flere forskellige dataoverførselsstandarder, f.eks. USB 3 og Thunderbolt 3, gennem en USB-C-port og et USB-C-stik. Du kan også tilslutte din computers strømforsyning til en USB-C-port med et kompatibelt USB-C-ladekabel.

USB-C-porte er vendbare, hvilket betyder, at du ikke behøver at tænke over, hvilken side af stikket der vender opad, når du sætter det i.

Disse Mac-computere har Thunderbolt 3-porte (USB-C), der understøtter USB 3.1, 2. generation, og Thunderbolt 3:

• iMac Pro (2017)
  • iMac (Retina 5K, 27", 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5", 2017)
  • iMac (21,5", 2017)
  • MacBook Pro (2016 og nyere modeller)

Disse bærbare Mac-computere har USB-C-porte, der understøtter USB 3.1, 1. generation:

• MacBook (2015 og nyere modeller)

Du kan bruge dine USB 3-enheder til Mac-modellerne ovenfor ved hjælp af et passende mellemstik.

Hvilken USB-version understøtter min Mac?

Du kan bruge Oplysninger om system eller Systemprofil til at se, hvilken type USB-porte din Mac har, hvor hurtige disse porte er, og hvad der er sluttet til dem i øjeblikket. Læs mere om identificering af USB-porte på din Mac.

Hvilke overførselshastigheder tilbyder USB?

USB 3.1, 2. generation, kan overføre data ved op til 10 Gbps. Nyere Mac-modeller med Thunderbolt 3-porte (USB-C) understøtter disse hastigheder.

Hastigheder for tidligere USB-versioner:

• USB 3 og USB 3.1, 1. generation, kan overføre data ved op til 5 Gbps.
  • USB 2 kan overføre data ved op til 480 Mbps.
  • USB 1.1 kan overføre data ved op til 12 Mbps.

Leverer USB 3 mere strøm end USB 2?

USB 3-enheder kan bruge op til 900 mA strøm (sammenlignet med 500 mA til USB 2-enheder). Du skal have et USB 3-kabel for at bruge den tilgængelige strøm på 900 mA. USB 2-kabler understøtter ikke 900 mA.

Hvorfor er der ikke blå indsatser på Mac-computerens USB-porte?

Nogle producenter bruger en blå indsats til at angive en USB 3-port eller -enhed. Alle USB-porte på Mac-computere, der understøtter USB 3, er USB 3-kompatible og har ikke blå indsatser.

Hvilke USB 3-enheder understøttes?

Alle enheder, der overholder "2008 version 1 USB 3.0-specifikationen", understøttes.

Understøttes USB 3-samlingspunkter?

Samlingspunkter, der overholder "2008 version 1 USB 3.0-specifikationen", understøttes.

Hvordan opnår jeg den bedste ydeevne fra USB 3-porte?

Den første enhed, du tilslutter, konfigurerer porten, så du skal altid tilslutte USB 3-kompatible samlingspunkter eller enheder først.

Hvad sker der, hvis jeg først sætter en USB 2-enhed ind i USB 3-porten?

Hvis du tilslutter et USB 2-samlingspunkt først, kører alle tilsluttede eller serieforbundne enheder med samlingspunktets maksimale overførselshastighed for USB 2 (480 Mbps).

Hvad sker der, hvis jeg sætter en USB 3-enhed ind i en USB 2-port?

Din enhed bør være kompatibel med tidligere USB 2-porte. Du opnår dog ikke USB 3-hastigheder, og strømmen kan være begrænset til 500 mA.

Understøttes USB 3 i Windows 7 og 8 via Boot Camp?

Ja. USB 3 understøttes som standard i Windows 8. Få yderligere oplysninger i artiklen Boot Camp: Ofte stillede spørgsmål om installering af Windows 8.

USB 3-understøttelse i Windows 7 ved hjælp af Boot Camp kan opnås ved at hente og installere Windows-supportsoftwaren (drivere). Få yderligere oplysninger i artiklen Boot Camp: Ofte stillede spørgsmål om installering af Windows 7.

Er der forskel på USB 3-kabler og andre USB-kabler?

Ja. USB 3-kabler:

• Bruger flere ledere end andre USB-kabler. Dette gør USB 3-kabler en smule tykkere end andre USB-kabler.
  • Har normalt en blå indsats.
  • Har symbolet "SS" på det stik, der indsættes i computeren.
  • Bruger et andet stik på selve enheden end USB 2-kabler.
  • Kan levere mere strøm til en tilsluttet enhed (900 mA).

Kan jeg bruge et USB 2-kabel til at slutte en USB 3-enhed til computeren?

Ja, hvis kablets ende til enheden passer ind i stikket på enheden. Men da det har færre ledere, opnås der ikke USB 3-hastigheder, og strømmen kan være begrænset til 500 mA.

Hvordan finder jeg ud af, om enheden er tilsluttet som en USB 3-enhed?

Brug værktøjet Oplysninger om system:

1. Gå til Apple-menuen (), og vælg Om denne Mac.
  2. Klik på Systemrapport.
  3. Klik på USB under overskriften Hardware i venstre side af vinduet Oplysninger om system.

Oplysninger om system

USB 3-enheder vises under USB 3.0-bus, og USB 2-enheder vises under USB 2.0-bus. Klik på enhedernes navne for at få flere oplysninger om dem.

Hvorfor kører mine USB 3-enheder kun med USB 2-hastighed, når jeg bruger virtualiseringssoftware på min Mac?

Noget virtualiseringssoftware understøtter endnu ikke USB 3. Kontakt producenten af virtualiseringssoftwaren for at få flere oplysninger.

Hvorfor bliver nogle USB 3-enheder ikke aktiveret eller vist på USB 3-bussen?

Følg disse gode råd, hvis en USB 3-enhed ikke bliver aktiv eller vises på USB 3-bussen:

• Kontroller, om du har installeret de nyeste softwareopdateringer til computeren. Det gøres ved at vælge App Store på Apple-menuen og se, om der er tilgængelige opdateringer.
  • Nogle gange kan du løse problemet ved at fjerne strømforsyningen fra enheden og derefter tilslutte den igen.
  • Prøv at slutte enheden til en anden USB-port på computeren.
  • Se, om producenten har udgivet en firmwareopdatering til enheden.
  • Hvis der fulgte en strømforsyning med enheden, skal du bruge den.
  • Genstart computeren.
  • Prøv et andet USB 3-kabel.
  • Prøv et andet USB 3-samlingspunkt.

Hvorfor har jeg nogle gange problemer med Wi-Fi- eller Bluetooth-enheder, når der er sluttet USB 3-enheder til computeren?

Nogle USB 3-enheder kan generere interferens fra radiofrekvenser, hvilket kan medføre, at Wi-Fi- og Bluetooth-enheder, der kører på 2,4 GHz-båndet, kan have problemer med at kommunikere med computeren. Her er nogle tip til at undgå dette problem:

• Hvis din USB-enhed har et kabel, der er langt nok til, at du kan flytte enheden, skal du anbringe den et stykke fra din Mac. Sørg for ikke at anbringe den bag Mac-computeren eller i nærheden af skærmhængslet. Antennerne til Wi-Fi og Bluetooth er placeret her, og USB 3-enheder i nærheden kan gribe forstyrrende ind i trådløse forbindelser.
  • Hvis du bruger mellemstik eller dongler på en Mac med Thunderbolt 3-porte (USB-C), skal du indsætte dem i porten foran i venstre side af Mac-computeren eller i portene i højre side (hvis de findes på din computer). Disse porte er længst væk fra antennerne, hvilket giver mindre risiko for interferens.
  • Prøv at bruge 5 GHz-båndet i stedet for at undgå interferens på 2,4 GHz-båndet, når du bruger Wi-Fi. Du kan ændre dette på den trådløse base. Bluetooth bruger altid 2,4 GHz, så dette alternativ er ikke tilgængeligt for Bluetooth.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.