Om USB på Mac-computere

Læs mere om de forskellige typer af USB-porte på din Mac og deres funktioner.

USB-porttyper og -navne

USB (Universal Serial Bus) er en branchestandard for tilslutning af computere og andre enheder. Der findes mange forskellige typer porte, og hver type har en unik form. Følgende typer af USB-porte findes på Mac-computere (afhængigt af Mac-model):

USB-A

USB-A-porte kaldes ofte USB-, USB 2- eller USB 3-porte, afhængigt af den USB-specifikation de understøtter. De er ikke vendbare, så et USB-A-stik kan kun sættes i porten, når det vender korrekt.

USB-C

USB-C-porte fås som almindelige USB-C-standardporte  eller Thunderbolt 3-porte, der også understøtter USB-C-forbindelser. De ser ens ud, og stikket kan tilsluttes porten, uanset hvordan det vender.

Læs mere om, hvordan du identificerer portene på din Mac, og hvilke mellemstik og kabler du kan bruge til at slutte ældre enheder til USB-C-porte.

USB-specifikationer

USB-specifikationer er primært vigtige, når du vil have mest mulig hastighed fra og strøm til din USB-enhed, eller når din enhed har brug for mere strøm eller bruger for meget strøm. Alle USB-porte understøtter en bestemt USB-specifikation, der bestemmer portens maksimale dataoverførselshastighed (hastighed) og strømforsyning, når den bruges med et USB-kabel og en enhed, der opfylder eller overgår denne specifikation.

USB-specifikationer på Mac Dataoverførsel Strøm
USB 3.1 Gen 2
Også kaldet USB 3.2 Gen 2
Op til 10 Gbps Op til 15 W ved 5 V
USB 3.1 Gen 1
Også kaldet USB 3.2 Gen 1 eller USB 3
Op til 5 Gbps Op til 900 mA ved 5 V
USB 2.0
Op til 480 Mbps Op til 500 mA ved 5 V
USB 1.1
Op til 12 Mbps Op til 500 mA ved 5 V

Sådan finder du ud af, hvilken specifikation en USB-A- eller USB-C-port på din Mac-model understøtter:

• Vælg Apple-menuen  > Om denne Mac, og klik på Support og derefter på Specifikationer.
  • Brug programmet Oplysninger om system for at få flere oplysninger, herunder om USB-enheder, der er tilsluttet USB-porte på din Mac. Vælg USB i indholdsoversigten, og vælg derefter en USB-bus til højre.

Opnå optimal ydeevne fra dine USB-enheder

Alle USB-specifikationer fungerer med hinanden, men det kabel eller den enhed, der bruger den ældste specifikation, bestemmer hastigheden og strømforsyningen. Hvis du f.eks. slutter en USB 3-enhed til en USB 2-port, er din enhed begrænset til USB 2-hastigheder, og den kan ikke få mere strøm fra porten, end der kan leveres via USB 2. For at opnå optimal ydeevne skal du altså sikre dig, at USB-porten på din Mac og USB-kablet til din enhed overholder eller overgår selve enhedens USB-specifikation.

Sådan gør du, hvis din Mac ikke genkender en USB-enhed, efter at du har sluttet den til din Mac:

• Kontroller alle forbindelser: Fjern enheden fra din Mac, og slut den derefter til igen. Sørg for, at alle kabler og mellemstik er korrekt tilsluttet i begge ender. Test med et andet kabel eller mellemstik, hvis du har mulighed for det.
  • Slut enheden direkte til din Mac i stedet for til en USB-hub eller anden enhed, og test med en anden USB-port på din Mac eller enhed, hvis det er nødvendigt.
  • Nogle enheder kræver deres egen software, såsom drivere eller firmware. Andre fungerer uden yderligere software. Kontakt producenten af din enhed, og installer alle tilgængelige softwareopdateringer fra Apple.
  • Hvis der fulgte en strømforsyning med din enhed, skal du bruge den. Nogle enheder kan få strøm fra USB-porten på din Mac. Andre har brug for mere strøm, end din Mac kan levere.
  • Genstart din Mac.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.