Indstilling af Familiedeling

Følg disse trin for at indstille Familiedeling. Du kan starte en ny familiegruppe og invitere andre personer til at blive en del af den, eller du kan komme med i en anden familiegruppe.

iPad og iPhone, som viser Familiedeling

Familiedeling gør det let for op til seks personer i din familie at dele hinandens iTunes-, Apple Books-, og App Store-køb, et Apple Music-familiemedlemsskab, samt en iCloud-opbevaringsplan, uden at dele konti. Når familieorganisatoren slår deling af køb til, kan I betale for køb med det samme betalingskort og godkende børnenes forbrug direkte fra en forælders enhed. Med Familiedeling kan I også dele billeder, en familiekalender og meget andet for at holde kontakten mellem jer.

Kom godt i gang

Du kan kun være medlem af én familie ad gangen. Følgende er nødvendigt for at kunne indstille Familiedeling:

• Et Apple-id, der er logget på iCloud og iTunes
  • iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller nyere eller en Mac med OS X Yosemite eller nyere

Hvis det er nødvendigt, kan du oprette et Apple-id til dit barn og derefter føje barnet til familiegruppen

Sådan starter du en familiegruppe

En voksen i familien – familieorganisatoren – kan indstille Familiedeling for gruppen fra sin iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Hvis du slår deling af køb til, bliver du bedt om at bekræfte, at du vil betale for det, som de inviterede familiemedlemmer køber, og at du har registreret en gyldig betalingsmetode. Gyldige betalingsmetoder til indstilling af Familiedeling omfatter kreditkort og debetkort.*

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn]. Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du gå til Indstillinger > iCloud.
  2. Tryk på Indstil Familiedeling, og tryk derefter på Kom i gang. Følg vejledningen på skærmen for at indstille din familie og invitere familiemedlemmerne.
    iPhone, som viser opsætning af Familiedeling
  3. Hvis du bruger iOS 11 eller en tidligere version, skal du vælge den første funktion, som du vil dele med familien. Følg derefter vejledningen for at invitere dine familiemedlemmer ved hjælp af iMessage.

På din Mac:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Klik på Indstil Familie.
    Mac, som viser opsætning af muligheden Familie
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Når du er færdig med at indstille Familiedeling, kan du invitere familiemedlemmer.

Sådan inviterer du andre til at blive en del af familien

Så længe I begge bruger iOS 8 eller nyere eller OS X Yosemite eller nyere, kan du tilføje enhver, som har et Apple ID til din familie. Hvis du har børn, kan du bruge disse trin til at oprette deres Apple-id og føje dem til din gruppe. Følg trinnene nedenfor for at tilføje en person, der allerede har et Apple-id.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Familie.
  2. Tryk på Tilføj familiemedlem.
  3. Skriv familiemedlemmets navn eller e-mailadresse, og følg vejledningen på skærmen.
  4. Hvis du bruger iOS 11 eller en tidligere version, skal du vælge, om du vil sende en invitation via Beskeder, eller om du vil invitere dem personligt. Følg derefter vejledningen på skærmen.

På din Mac:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Klik på Administrer familie.
  3. Klik på "+", og følg derefter vejledningen på skærmen.

Hvis du er sammen med familiemedlemmet, kan vedkommende indtaste adgangskoden til sit Apple-id på din enhed for at acceptere invitationen. Du kan også sende personen en invitation, som vedkommende kan acceptere på sin egen enhed. Hvis du har flere Apple-id'er i iTunes, kan du invitere hver af dine konti med i gruppen, så du kan dele køb fra de andre Apple-id'er med familien.

Sådan ser du, om familiemedlemmet har accepteret invitationen

Når du har sendt invitationen, kan du se dens status under personens navn.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:
Gå til Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Familie.

På din Mac:
Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger > iCloud > administrér familie.

Vælg derefter personens navn for at få vist status for invitationen. Hvis du har brug for at sende invitationen igen, skal du vælge Send invitation igen.

Sådan bliver du en del af en familiegruppe

Du kan acceptere eller afvise en invitation til at blive en del af en familie direkte fra enheden. Du får tilsendt en invitation via e-mail eller sms. Og du kan derefter svare direkte fra invitationen. Hvis du overser e-mailen eller sms'en med invitationen, er det ikke noget problem. Du kan svare fra Indstillinger eller Systemindstillinger på din enhed:

På din iPhone, iPad eller iPod touch:
Gå til Indstillinger > [dit navn] > Invitationer. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Invitationer.

På din Mac:
Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger > iCloud > administrér familie.

Følg vejledningen på skærmen for at acceptere en invitation. Når du bliver medlem af en familiegruppe, bliver du muligvis bedt om at bekræfte dine kontooplysninger og vælge de funktioner og tjenester, som din familie har indstillet.

Hvis du ikke kan acceptere invitationen, skal du undersøge, om en anden person har brugt dit Apple-id til at blive en del af en familie, eller om der deles købt indhold fra dit Apple ID. Husk, at du kun kan være en del af én familie ad gangen, og at du kun kan skifte til en anden familiegruppe én gang om året.

Begynd at dele

Når familiemedlemmerne bliver en del af gruppen, indstilles funktionerne for Familiedeling på familiens enheder. Du kan gøre følgende:

Hvis du ikke ønsker at dele familiens fotoalbum, kalender eller påmindelser, kan du framelde dig dem på din enhed eller på iCloud.com.

Få hjælp

Familiedeling forudsætter, at familiemedlemmerne er logget på iCloud og iTunes med et personligt Apple-id. Hvis deling af køb er slået til for din familie, kan musik, film, tv-udsendelser og bøger downloades på op til 10 enheder pr. konto, og fem af disse kan være computere. Du skal have iOS 8 eller OS X Yosemite eller en nyere version for at indstille eller deltage i en gruppe med Familiedeling. Ikke alt indhold kan deles. Indhold kan skjules af familiemedlemmer, og skjult indhold kan ikke downloades. Indhold, der er downloadet hos familiemedlemmer eller købt via indløsningskoder, er ikke omfattet af Spørg før køb.

* Tilladte betalingsformer afhænger af land eller område.
** Alderen afhænger af land eller område.