Indstilling af Familiedeling

Følg disse trin for at indstille Familiedeling. Du kan starte en ny familiegruppe og invitere andre personer til at blive en del af den, eller du kan komme med i en anden familiegruppe.

Familiedeling gør det nemt for op til seks personer i en familie at dele hinandens køb fra iTunes, iBooks og App Store uden at skulle dele konti. Betal for familiens køb med samme kreditkort, og godkend børnenes køb direkte fra en af forældrenes enheder. Det er også muligt at dele fotos, familiekalender og meget mere, så alle er opdateret.

Kom godt i gang

Du kan kun være medlem af én familie ad gangen. Følgende er nødvendigt for at kunne indstille Familiedeling:

• Et Apple-id, der er logget ind på iCloud og iTunes
  • iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller nyere eller en Mac med OS X Yosemite eller nyere

Hvis det er nødvendigt, kan du oprette et Apple-id til dit barn og derefter føje barnet til familiegruppen

Start en familiegruppe

En voksen i familien, familieorganisatoren, kan indstille Familiedeling for gruppen fra en iOS-enhed eller Mac. Når du indstiller Familiedeling, bliver du bedt om at bekræfte, at du vil betale for det, som de inviterede familiemedlemmer vil købe, og at du har registreret en gyldig betalingsmetode. Gyldige betalingsmetoder til indstilling af Familiedeling omfatter kreditkort og debetkort.*

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn]. Hvis du bruger iOS 10.2 eller ældre, skal du gå til Indstillinger > iCloud.
  2. Tryk på Indstil Familiedeling, og tryk derefter på Kom godt i gang.
  3. Bekræft, at du vil være familieorganisatoren, og at du er logget ind med dit personlige Apple-id.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

På en Mac:

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Klik på Indstil Familiedeling.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Når du er færdig med at indstille Familiedeling, kan du invitere familiemedlemmer.

Inviter personer til at blive en del af familien

Enhver person med et Apple-id kan føjes til din familie, så længe I begge bruger iOS 8 eller OS X Yosemite eller nyere. Hvis du har børn, kan du bruge disse trin til at oprette deres Apple-id og føje dem til din gruppe. Følg trinnene nedenfor for at tilføje en person, der allerede har et Apple-id.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åbn Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling > Tilføj familiemedlem. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Familie > Tilføj familiemedlem.
  2. Indtast familiemedlemmets navn eller e-mailadresse.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

På en Mac:

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Klik på Administrer familie.
  3. Klik på "+", og følg derefter vejledningen på skærmen.

Hvis du er sammen med familiemedlemmet, kan vedkommende indtaste adgangskoden til sit Apple-id på din enhed for at acceptere invitationen. Du kan også sende personen en invitation, som vedkommende kan acceptere på sin egen enhed. Hvis du har flere Apple-id'er i iTunes, kan du invitere hver af dine konti med i gruppen, så du kan dele køb fra de andre Apple-id'er med familien.

Se, om familiemedlemmet har accepteret invitationen

Når du har sendt invitationen, kan du se status for den under personens navn.

• På en iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Familie.
  • På en Mac skal du åbne Apple-menuen > Systemindstillinger, klikke på iCloud og vælge Administrer familie.

Vælg derefter personens navn for at få vist status for invitationen. Hvis du har brug for at sende invitationen igen, skal du vælge Send invitation igen.

Bliv en del af en familiegruppe

Du kan acceptere eller afvise en invitation om at blive en del af en familie fra din enhed:

• På en iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > Invitationer. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Invitationer.
  • På din Mac: Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger > iCloud > Administrer familie.
  • Hvis invitationen sendes til din e-mailadresse, kan du svare direkte via e-mailen.

Følg vejledningen på skærmen for at acceptere en invitation. Når du bliver en del af en familiegruppe, bliver du bedt om at gøre følgende:

• Bekræft dit Apple-id og din adgangskode.
  • Vælg, om du vil dele dit indhold, og vælg hvilket Apple-id, der skal deles fra.
  • Vælg, om du vil dele din lokalitet. Hvis du accepterer dette, vises din lokalitet på familiemedlemmernes enheder under Find mine venner og Beskeder, og lokaliteten for dine delte enheder vises også på familiemedlemmernes enheder under Find min iPhone.

Hvis du ikke kan acceptere invitationen, skal du undersøge, om en anden person har brugt dit Apple-id til at blive en del af en familie, eller om der deles købt indhold fra dit Apple-id. Husk, at du kun kan være en del af én familie ad gangen, og at du kun kan skifte til en anden familiegruppe én gang om året.

Begynd at dele

Når familiemedlemmerne bliver en del af gruppen, indstilles funktionerne for Familiedeling på familiens enheder. Du kan gøre følgende:

Få hjælp

Familiedeling forudsætter, at familiemedlemmerne er logget på iCloud og iTunes med et personligt Apple-id. Musik, film, tv-udsendelser og bøger kan downloades på op til 10 enheder pr. konto, hvoraf de fem kan være computere. iOS 8 eller OS X Yosemite eller nyere er en forudsætning for at kunne indstille eller blive del af en familiedelingsgruppe og anbefales for at kunne opnå adgang til alle funktioner. Ikke alt indhold er omfattet af Familiedeling. Indhold kan skjules af familiemedlemmer, og skjult indhold kan ikke downloades. Indhold, der er downloadet hos familiemedlemmer eller købt via indløsningskoder, er ikke omfattet af Spørg før køb.

*Tilladte betalingsformer afhænger af land eller område.
**Alderen varierer afhængigt af land og område.