Familiedeling og Apple-id til dit barn

Med Familiedeling kan du oprette et Apple-id til dit barn. Dette giver børn mulighed for at deltage i Familiedeling og bruge andre Apple-tjenester såsom iCloud, iMessage, FaceTime og Game Center.

Sørg for, at hvert familiemedlem har sit eget Apple-id

Alle familiemedlemmer skal have deres eget Apple-id for at deltage i Familiedeling. Børn under 13 år* kan ikke selv oprette et Apple-id. Familiearrangøren kan dog oprette et Apple-id på barnets vegne.

Hvis dit barn allerede har et Apple-id, kan du føje barnet til din familiegruppe og opdatere vedkommendes e-mailadresse, fødselsdatosikkerhedsspørgsmål med mere. Hvis dit barn endnu ikke har et Apple-id, kan du bruge trinnene nedenfor til at oprette et.

Kontroller din betalingsmetode

Kontroller først, at du bruger en understøttet betalingsmetode. Du kan administrere og ændre din betalingsmetode fra din enhed eller kontosiden for dit Apple-id

Af hensyn til reglerne om databeskyttelse af børns onlineaktiviteter skal du derefter give forældresamtykke ved hjælp af din betalingsmetodes CVV eller sikkerhedskode eller ved hjælp af en bekræftelseskode, der sendes via SMS. Din betalingsmetode debiteres ikke. Få mere at vide om, hvordan Apple bruger dine betalingsoplysninger.

Opret et Apple-id til dit barn

Brug nedenstående trin til at oprette et Apple-id til dit barn og føje det til din familiegruppe. Når du har føjet barnet til din familiegruppe, får barnet sit eget Apple-id, der kan bruges på alle Apple-enheder. Din e-mailadresse er reserve-e-mailadressen til dit barns konto, og du kan bruge den sammen med dine sikkerhedsspørgsmål til at nulstille en glemt adgangskode. Du kan holde dit barns konto mere sikker med tofaktorgodkendelse

Hvis dit barn allerede har en Game Center-konto, men ikke et Apple-id, behøver du ikke oprette en ny konto. Du skal blot søge efter barnets kaldenavn i stedet.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling > Tilføj familiemedlem > Opret en konto til et barn > Næste.
  2. Indtast barnets fødselsdato, og tryk på Næste. Sørg for at indtaste den rette dato – du kan ikke ændre den senere.
  3. Læs aftalen om beskyttelse af personlige oplysninger for forældre, og tryk på Enig.
  4. Indtast de nødvendige oplysninger for betalingsmetoden, og tryk på Næste. Hvis du ikke har registreret en betalingsmetode, skal du tilføje en.
  5. Indtast barnets navn, tryk på Næste, opret barnets Apple-id (brugernavn@icloud.com), og tryk derefter på Næste. Tryk på Opret.
  6. Følg instruktionerne på skærmen for at indstille en adgangskode, vælge sikkerhedsspørgsmål og oprette dit barns konto. Vælg adgangskoder og sikkerhedsspørgsmål, som I begge kan huske.
  7. Slå ”Spørg før køb” til, hvis du vil godkende alle køb i iTunes Store, Apple Books og App Store, som dit barn indleder. Du er ansvarlig for alle debiteringer på din konto. Tryk på Næste.
  8. Gennemgå Vilkår og betingelser. Tryk på Enig.

Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger > Familiedeling, og klik derefter på Tilføj familiemedlem. På en Mac med macOS Mojave eller en tidligere version: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling > iCloud > Administrer familie. Klik på knappen Tilføj symbol for Tilføj
  2. Vælg Opret et Apple-id til et barn, der ikke har en konto, og klik på Fortsæt.
  3. Indtast barnets fødselsdato. Sørg for at indtaste den rette dato – du kan ikke ændre den senere.
  4. Indtast barnets Apple-id (brugernavn@icloud.com), for- og efternavn og adgangskode. På en Mac med macOS Catalina kan du også markere afkrydsningsfeltet for at dele dit barns placering med din familie. Klik på Næste.
  5. Indtast de nødvendige oplysninger for betalingsmetoden, og klik på Enig. Hvis du ikke har registreret en betalingsmetode, skal du tilføje en.
  6. Følg instruktionerne på skærmen for at indstille en adgangskode, vælge sikkerhedsspørgsmål og oprette dit barns konto. Vælg adgangskoder og sikkerhedsspørgsmål, som I begge kan huske. Du modtager en bekræftelse via e-mail, når du har oprettet Apple-id'et.

Hvis dit barn har en Game Center-konto

Følg disse trin, hvis du vil tilføje et barn under 13 år*, som har en Game Center-konto, men ikke et Apple-id.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åbn Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling > Tilføj familiemedlem.
  2. Indtast barnets Game Center-kaldenavn.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

På din Mac med macOS Catalina:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger > Familiedeling.
  2. Klik på knappen Tilføj symbolet for Tilføj, og indtast barnets Game Center-kaldenavn.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

På din Mac med macOS Mojave eller en tidligere version:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Klik på Administrer familie.
  3. Klik på knappen Tilføj symbolet for Tilføj, og indtast barnets Game Center-kaldenavn.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Barnet får en besked om at indtaste sin Game Center-adgangskode. Når barnet indtaster sin adgangskode, bliver barnet en del af din gruppe med Familiedeling.

Få mere at vide om, hvad du kan dele med dit barn

Børn har adgang til de samme funktioner i Familiedeling som andre familiemedlemmer og har som udgangspunkt samme adgang til musik, film, tv-udsendelser, bøger og apps. Få mere at vide om, hvad du kan dele med købsdeling

Du kan også begrænse, hvilket indhold dit barn kan få adgang til på sin enhed, ved hjælp af Skærmtid i iOS eller Skærmtid i macOS eller ved at indstille Begrænsninger i iTunes på en pc.

Administrer dit barns køb med Spørg før køb

Spørg før køb er som standard aktiveret for bør under 13 år.* Hvis du slår ”Spørg før køb” fra, kan dit barn købe indhold med din betalingsmetode uden at spørge dig først. Du kan slå ”Spørg før køb” fra med disse trin:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling, og tryk på barnets navn.
  • På din Mac: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger > Familiedeling, og klik på knappen Oplysninger ud for barnets navn. Hvis du bruger macOS Mojave eller en tidligere version, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger > iCloud > Administrer familie og derefter klikke på barnets navn.

Fjern et barn fra din familiegruppe

Barnet skal være medlem af familiegruppen, indtil det fylder 13 år.* Du kan dog om nødvendigt overføre et barn til en anden familiegruppe.

Hvis du har brug for at se de muligheder, du har for at administrere dit barns konto, kan du logge ind med barnets Apple-id og adgangskode på privacy.apple.com

* Aldersbegrænsningen afhænger af land og område. Under 14 år i Bulgarien, Cypern, Italien, Litauen, Spanien og Østrig. Under 15 år i Frankrig, Grækenland og Tjekkiet. Under 16 år i Holland, Irland, Kosovo, Kroatien, Liechtenstein, Luxembourg, Polen, Portugal, Rumænien, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Tyskland og Ungarn. Under 13 år i alle andre lande.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.