Familiedeling og Apple-id til dit barn

Familiedeling gør det muligt at oprette Apple-id'er til børn under 13 år. Med et Apple-id kan de deltage i Familiedeling og bruge andre Apple-tjenester, f.eks. iCloud, iMessage, FaceTime og Game Center.

For at deltage i Familiedeling skal alle familiemedlemmer have deres eget Apple-id. Børn under 13 år* kan ikke selv oprette et Apple-id. Men som barnets forælder eller værge kan familieorganisatoren give forældresamtykke til, at et barn får sit eget Apple-id, og derefter oprette det på barnets vegne. Hvis dit barn allerede har et Apple-id, kan du opdatere e-mailadressen, fødselsdatoensikkerhedsspørgsmålene m.m.

Når du opretter et Apple-id til et barn, føjes det automatisk til din familiegruppe.

Kontroller din betalingsmetode

Inden du begynder, skal du kontrollere, at du bruger et kreditkort, et debetkort, Alipay eller UnionPay som betalingsmetode. Du kan kontrollere din betalingsmetode fra kontosiden for dit Apple-id eller i iTunes.

Af hensyn til reglerne om databeskyttelse af børns onlineaktiviteter skal du give forældresamtykke ved hjælp af en CVV-kode, en bekræftelseskode, der sendes via sms, eller sikkerhedskoden fra en gyldig betalingsmetode. Hvis du har registreret en anden betalingsmetode, bliver du bedt om at ændre den til et kreditkort, et debetkort eller UnionPay, inden du kan fortsætte.

Når først du har oprettet barnets Apple-id, kan du skifte tilbage til en anden betalingsmetode.

Opret et Apple-id til dit barn

Brug nedenstående trin til at oprette et Apple-id til dit barn og føje det til din familiegruppe. Når du har føjet barnet til din familiegruppe, får barnet sit eget Apple-id, der kan bruges på alle Apple-enheder. Din e-mailadresse er reserve-e-mailadressen til dit barns konto, og du kan bruge den sammen med dine sikkerhedsspørgsmål til at nulstille en glemt adgangskode.

Hvis dit barn allerede har en Game Center-konto, men ikke et Apple-id, behøver du ikke oprette en ny konto. Du skal blot søge efter barnets kaldenavn i stedet.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling > Tilføj familiemedlem > Opret en konto til et barn > Næste. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en tidligere version, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Familie.
  2. Indtast barnets fødselsdato, og tryk på Næste. Sørg for, at du har indtastet den korrekte dato.
  3. Læs aftalen om beskyttelse af personlige oplysninger for forældre, og tryk på Enig.
  4. Indtast de nødvendige oplysninger for betalingsmetoden, og tryk på Næste. Hvis du ikke har registreret en betalingsmetode, skal du tilføje en.
  5. Indtast barnets navn, tryk på Næste, opret barnets Apple-id (brugernavn@icloud.com), og tryk derefter på Næste. Tryk på Opret.
  6. Følg instruktionerne på skærmen for at indstille en adgangskode, vælge sikkerhedsspørgsmål og oprette dit barns konto. Vælg adgangskoder og sikkerhedsspørgsmål, som I begge kan huske.
  7. Slå "Spørg før køb" til for at godkende alle køb i iTunes, iBooks og App Store, der foretages af dit barn. Du er ansvarlig for alle betalinger fra din konto. Tryk på Næste.
  8. Gennemgå Vilkår og betingelser. Tryk på Enig.

Mac

1. Åbn Apple-menuen > Systemindstillinger > iCloud > Administrer familie, og klik derefter på tilføjelsessymbol.
  2. Vælg Opret et Apple-id til et barn, der ikke har en konto, og klik på Fortsæt.
  3. Indtast barnets fødselsdato. Sørg for, at du har indtastet den korrekte dato.
  4. Indtast barnets Apple-id (brugernavn@icloud.com), for- og efternavn og adgangskode, og klik derefter på Fortsæt.
  5. Indtast de nødvendige oplysninger for betalingsmetoden, og klik på Enig. Hvis du ikke har en registreret betalingsmetode, skal du tilføje en.
  6. Følg instruktionerne på skærmen for at indstille en adgangskode, vælge sikkerhedsspørgsmål og oprette dit barns konto. Vælg adgangskoder og sikkerhedsspørgsmål, som I begge kan huske. Du modtager en bekræftelse via e-mail, når du har oprettet Apple-id'et.

Hvis dit barn har en Game Center-konto

Følg disse trin, hvis du vil tilføje et barn under 13 år*, som har en Game Center-konto, men ikke et Apple-id.

På din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere:

1. Åbn Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling > Tilføj familiemedlem.
  2. Indtast barnets Game Center-kaldenavn.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

På din Mac med macOS 10.12.4 eller nyere:

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Klik på Administrer familie.
  3. Klik på tilføjelsessymbol, og indtast barnets Game Center-kaldenavn.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Barnet får en besked om at indtaste sin Game Center-adgangskode. Når barnet indtaster sin adgangskode, bliver barnet en del af din gruppe med Familiedeling.

Administrer dit barns konto

Børn har adgang til de samme funktioner i Familiedeling som andre familiemedlemmer og har som standard samme adgang til musik, film, tv-udsendelser, bøger og apps. Du kan begrænse, hvilket indhold dit barn kan tilgå på de enheder, som barnet bruger. Indstil Begrænsninger eller Børnesikring på en iOS-enhedi iTunes eller på en Mac.

Spørg før køb er som standard aktiveret for børn under 13 år.* Hvis du ikke ønsker at bruge Spørg før køb, kan du slå det fra:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling, og tryk på barnets navn. Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Familie og trykke på barnets navn.
  • På din Mac: Gå til Apple-menuen > Systemindstillinger > iCloud > Administrer familie, og klik derefter på barnets navn.

Hvis du slår Spørg før køb fra, kan barnet foretage køb, som uden forudgående varsel betales via din valgte betalingsmetode.

Barnet skal være medlem af familiegruppen, indtil det fylder 13 år.* Du kan dog efter behov overføre et barn til en anden familiegruppe.

* Aldersbegrænsningen afhænger af land og område.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.