Familiekøb og -betalinger

Læs mere om, hvordan deling af køb fungerer med Familiedeling, hvad en familiearrangør er ansvarlig for, og hvordan du opdaterer dine betalingsmetoder.

Når du indstiller deling af køb, accepterer en voksen i familien – familiearrangøren – at betale for alle køb, som familiemedlemmerne foretager, så længe de er en del af familiegruppen. Funktionen Spørg før køb giver dig mulighed for at administrere familiekøb. Du kan også til enhver tid nemt ændre den betalingsmetode, som du bruger til Familiedeling.

Sådan fungerer deling af køb

Når et familiemedlem foretager et køb, trækkes betalingen direkte på familiearrangørens konto. Dette betyder, at familiens arrangør betaler for ethvert køb i iTunes, Apple Books og App Store, som andre familiemedlemmer foretager. Dette omfatter også indhold, som familiemedlemmerne ikke kan dele. For eksempel løbende abonnementer, som Apple Music Individual eller Studenterabonnementer, betales også af familiens arrangør. Fakturaerne for købene sendes direkte til familiearrangøren.

Når et købt emne er betalt, føjes det til kontoen for det familiemedlem, der har foretaget købet. Hvis du slår deling af køb fra, beholder hvert familiemedlem deres egne køb, selvom de er blevet betalt af familiearrangøren.

Hvis du ikke ønsker at betale for køb, der er foretaget af et bestemt voksent familiemedlem, kan du fjerne vedkommende fra familiegruppen, eller slå deling af køb fra for hele familien.

Sådan ændrer du betalingsmetoden for Familiedeling

Familiearrangøren kan se og ændre familiens kontooplysninger, bl.a. det delte betalingskortnummer og faktureringsadressen, under Indstillinger eller Systemindstillinger. Du skal blot sørge for, at du holder kontoen opdateret med en betalingsmetode, der kan bruges til Familiedeling.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn].
  2. Tryk på Betaling og levering. Du skal muligvis indtaste adgangskoden for dit Apple-id.
  3. Tryk på din aktuelle betalingsmetode.
    Skærm med Betaling og Forsendelse på iPhone
  4. Opdater din konto, og tryk på Arkiver.

På din Mac

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på iCloud.
  2. Klik på Kontooplysninger.
  3. Indtast adgangskoden for Apple-id'et på din konto.
  4. Vælg Betaling, og vælg Oplysninger ud for dine betalingskortoplysninger.

På Windows-pc

1. Åbn iCloud til Windows.
  2. Klik på Kontooplysninger > Administrer Apple-id.
  3. Log ind med dit Apple-id og din adgangskode.
  4. Gå til afsnittet Betaling og levering, klik på Rediger betalingsoplysninger, og følg vejledningen.

Læs mere

Familiedeling forudsætter, at familiemedlemmerne er logget på iCloud og iTunes med et personligt Apple-id. Hvis deling af køb er slået til for din familie, kan musik, film, tv-udsendelser og bøger downloades på op til 10 enheder pr. konto, og fem af disse kan være computere. Du skal have iOS 8 eller en nyere version og OS X Yosemite eller en nyere version for at kunne indstille eller deltage i en gruppe med Familiedeling. Vi anbefaler dog, at du opdaterer til den nyeste version af iOS og macOS for at få fuldt udbytte af funktionerne. Ikke alt indhold kan deles. Indhold kan skjules af familiemedlemmer, og skjult indhold kan ikke downloades. Indhold, der er downloadet hos familiemedlemmer eller købt via indløsningskoder, er ikke omfattet af Spørg før køb.

Læs mere om, hvordan køb i iTunes og App Store faktureres.

*Aldersgrænserne varierer, afhængigt af land og område.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.