Løs problemer med Profile Manager i macOS Server

Læs om, hvordan du finder og løser problemer, hvis Profile Manager ikke fungerer som forventet.

Hvis du ikke kan få adgang til administrationssiden

Den grundlæggende indstilling af Profile Manager foretages i appen Server. Du skal bruge Safari til at få adgang til websiden /mydevices i Profile Manager og til administrationswebsiden.

Det er kun serveradministratorer, der kan få adgang til administrationssiden. Formatet for webadressen til administrationssiden er:

• https://din_servers_fuldt_kvalificerede_domænenavn/profilemanager

• Eksempel: https://www.example.com/profilemanager

Hvis du vil tilmelde en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, skal du gå til:

• https://din_servers_fuldt_kvalificerede_domænenavn/mydevices

• Eksempel: https://www.example.com/mydevices

Hvis du ikke kan få adgang til administrationssiden med en anden webbrowser end Safari, kan du prøve med Safari. Hvis du ikke kan få adgang til den med Safari, skal du kontrollere din DNS-server. DNS-indstillingerne er vigtige, når du administrerer en Profile Manager-implementering. Hvis Profile Manager ikke åbnes, skal du sørge for, at serveren peger på en pålidelig DNS-server.

Hvis du ikke kan pushe profiler eller apps til klienter

Hvis du oplever problemer, når du pusher profiler eller apps til klientsystemer, skal du kontrollere systemlogarkivet i Konsol. Hvis det rapporterer, at din server ikke kan nå Apples APNS-servere Sørg for, at alle nødvendige porte er åbne.

Du kan få flere oplysninger ved at aktivere logføring af APNS-fejlfinding med disse Terminal-kommandoer:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.apsd APSWriteLogs -bool TRUE

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.apsd APSLogLevel -int 7

sudo killall apsd

Du kan se logarkiverne i appen Konsol ved at filtrere på undersystemerne com.apple.apsd og com.apple.apspd.

Når dine APNS-transaktioner er logført, skal du bruge disse Terminal-kommandoer til at slå logføring af fejlfinding fra:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.apsd APSWriteLogs -bool FALSE

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.apsd APSLogLevel

sudo killall apsd

Hvis du oplever andre problemer med Profile Manager

Profile Manager-logarkiver kan hjælpe dig med at løse problemer med Profile Manager. Du kan finde et symbolsk link med navnet "devicemgr" på /var/log. Dette arkiv peger på /Library/Logs/ProfileManager, hvor du kan finde disse logarkiver:

AuditLogs

• Arkiverne i denne mappe indeholder logføring af anmodninger og svar fra de tilsvarende tjenestelogarkiver, f.eks. de kommandoer, der er sendt til en enhed, eller alle de handlinger, der er igangsat af en bestemt bruger. Logarkivet er i CSV-format. Hvert arkiv har et sidehoved til at beskrive de data, der er logført i hver kolonne.

devicemgrd.log

• Indeholder statussen for forespørgsler til og synkronisering af Open Directory- og Active Directory-brugere og -grupper.

• Rapporterer fejl, der opstår fra forespørgsler, som udføres af devicemgrd.

• Viser de poster, der relaterer til afsendelse af push-notifikationer.

• Viser de poster, der relaterer til DEP- og VPP-transaktioner.

dmAuthService.log

• Logfører statussen for webbaserede forsøg på brugergodkendelse.

dmDeviceService.log

• Logfører interaktioner mellem Profile Manager og de enheder, der administreres med Profile Manager.

dmhttpd.log

• Logfører HTTP-data på højt niveau for anmodninger og svar fra Profile Manager-tjenester.

dmPortalService.log

• Logfører anmodninger og fejl fra brugerportalen på /mydevices.

dmSCEPService.log

• Logfører anmodninger og fejl for SCEP-tjenesten (bruges under tilmelding af enheder)

dmWebAdminService.log

• Logfører anmodninger og fejl under brug af webadministration på /profilemanager.

dm_helper.log

• Logfører de oplysninger, der relaterer til MDM-relateret brugergodkendelse fra macOS-netværksbrugere.

dmrunnerd.log

• Viser statussen for start og stop af de administrerede ruby-processer, der understøtter Profile Manager-websiden (/profilemanager og /mydevices). Dette logarkiv er nogle gange tomt.

migration_tool.log

• Viser statussen for og detaljer om overførsel fra en tidligere version af Server.app.

php-fpm.log

• Viser statussen for start og stop af de enkelte php-fpm-hjælpeprocesser.

php-fpm.devicemgr.log

• Problemer med PHP logføres i dette arkiv.

PostgreSQL-

• Logfører alle fejlbehæftede forespørgsler til PostgreSQL-databasen til Profile Manager.

• Dette arkiv bruges også til logføring af de kommandoer, der ændrer databaseskemaet.

servermgr_devicemgr.log

• Bruges til logføring af start og stop af Profile Manager-tjenesten.

Dette logarkiv kan indeholde nyttige oplysninger om webserveren:

• /var/log/apache2/service_proxy_error.log

Du kan få yderligere oplysninger ved hjælp af følgende Terminal-kommando:

sudo log show --info --debug --predicate "(eventMessage contains[cd] 'devicemgr') or (category contains[cd] 'HTTPServer')"

Om "fejl" i transaktioner

Nogle af disse logarkiver indeholder muligvis transaktionsfejl eller nye forsøg. De fleste af disse poster er forventede og angiver ikke et problem. Disse logførte hændelser er konflikter mellem forsøg på at udføre ændring i den underliggende PostgreSQL-database på samme tid. Den slags fejl medfører, at der foretages et nyt forsøg igen, indtil ændringen kan udføres.

Du kan identificere transaktionskonflikter, hvis du ser disse noter i logarkiverne:

• Canceled on conflict out to pivot

• could not serialize access due to concurrent update

• @@@ Retry #X

• @@@ Retry X

Kontroller apspd CFPrefs-arkivet

Gå til /Library/Preferences/ApplePushServiceProvider, vælg com.apple.apspd.plist, og vælg derefter Arkiv > Vis info. Hvis arkivet er større end 5 KB, skal du fjerne det og genstarte apspd-processen med følgende Terminal-kommando:

sudo killall apspd

Brug detaljeret logføring for at få flere oplysninger

Du kan også finde flere oplysninger om, hvordan du løser et problem, hvis du øger niveauet for logføring. Hvis du vil indsamle de oplysninger, du har brug for, skal du genskabe problemet, når du har øget niveauet for logføring.

Når du er færdig, skal du vende tilbage til det oprindelige niveau for logføring. Hvis du lader niveauet for logføring være på et højere niveau, reduceres den tilgængelige plads på startdrevet.

Slå detaljeret logføring til

Hvis du vil øge niveauet for logføring, skal du bruge denne Terminal-kommando:

sudo debugDeviceMgr 4

Dette genstarter automatisk Profile Manager-tjenesten.

Slå detaljeret logføring fra

Hvis du vil gendanne niveauet for logføring til den oprindelige indstilling, skal du bruge denne Terminal-kommando:

sudo debugDeviceMgr 1

Dette genstarter automatisk Profile Manager-tjenesten.