Familiedeling

Sådan deler du dine yndlingsting med dine yndlingspersoner.

Med Familiedeling er det nemt for op til seks familiemedlemmer at dele køb i App Store og køb af musik, film, tv og bøger, et Apple Music-familieabonnement, et Apple Arcade-abonnement, et Apple News+-abonnement, et Apple TV+-abonnement og en iCloud-lagringsplan – det hele uden at dele hinandens Apple-konti. Det giver også mulighed for at indstille et Apple-id til børn, fjernindstille tilladelser med Skærmtid og godkende indkøb og downloads fra en forælderenhed. Familien kan også dele et fotoalbum, en kalender og påmindelser og endda hjælpe med at finde hinandens mistede enheder.

Få styr på tingene.

En voksen i husholdningen – familiearrangøren – vælger en funktion, som familien kan dele, og inviterer familiemedlemmerne til at deltage. Når de har tilmeldt sig, indstilles Familiedeling automatisk på alle familiemedlemmernes enheder. Organisatoren kan altid opdatere indstillingerne til Familiedeling, hvis du vil tilføje flere tjenester, der skal deles med familien.

Så nemt er det.

Familiedeling kan bruges på iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller en nyere version, på en Mac med OS X Yosemite eller en nyere version eller på en pc med iCloud til Windows

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på Indstillinger > [dit navn]. Tryk derefter på Indstil Familiedeling >Kom godt i gang, og følg vejledningen på skærmen.
  • På en Mac med macOS Catalina eller en nyere version: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling. Tryk på Næste, og bekræft det Apple-id, du vil bruge til Familiedeling. Følg derefter vejledningen på skærmen. På en Mac med macOS Mojave eller en tidligere version: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på iCloud, og klik på Indstil familie, og følg derefter vejledningen på skærmen.

Du kan også indstille Familiedeling på iPhone, iPad eller iPod touch, når du tilmelder dig et Apple Music-familieabonnement, et Apple Arcade-abonnement, et Apple News+-abonnement, et Apple TV+-abonnement, eller når du køber en iCloud-lagringsplan til at dele med din familie.

Alle familiens køb på alle familiens enheder.

Når du indstiller deling af køb, bliver de sange, album, film, tv-udsendelser, bøger og apps, som familiens medlemmer har købt, med det samme tilgængelige for alle andre i gruppen. Og det bliver nye køb selvfølgelig også. Indholdet vises automatisk på siden Købt i App Store, iTunes Store eller Apple Books for hvert familiemedlem. Vælg det familiemedlem, hvis samling du vil gennemse, og download eller afspil derefter det valgte indhold. Andre familiemedlemmer har adgang til din samling på samme måde. Hvis du vil gøre visse køb private, kan du vælge at skjule individuelle emner eller vælge ikke at dele dine køb i indstillingerne til Familiedeling.

Køb i apps kan ikke deles med dine familiemedlemmer. Læs mere om de typer af indhold, du kan dele.

Det er nemt at købe – og nemt at sætte grænser.

Ved deling af køb bliver alle nye køb fra App Store og køb af musik, film, tv og bøger, der foretages af familien, faktureret organisatorens konto. Men organisatoren kan stadig få det sidste ord. Det kræver blot, at Spørg før køb slås til for børnene i familien. Når et barn vil købe noget, sendes der en besked til organisatoren, som så kan tage et kig på indholdet og godkende eller afvise det direkte fra sin egen enhed. Det gælder både for køb og gratis downloads.

De skal spørge, før de kan købe

Før dine børn kan købe indhold, skal de spørge om lov.

Du kan svare, uanset hvor du er

Der vises en meddelelse på din enhed. Du kan gennemse anmodningen og godkende eller afvise den.

Deling af iCloud-lagringsplads med familien.

Nu kan du dele en iCloud-lagringsplan med hele familien. Vælg et abonnement på 200 GB eller 2 TB for at give alle tilstrækkelig plads til at opbevare billeder, videoer, dokumenter og meget mere. Det er nemt at se, hvor meget hver især bruger, og du kan når som helst opgradere til en større lagringsplan. Læs mere om iCloud-lagringsplaner og priser.

Når du deler en lagringsplan, har andre familiemedlemmer ikke adgang til dit indhold, medmindre du vælger at dele det. Hvis et voksent familiemedlem har brug for mere plads eller ønsker at bruge sin egen iCloud-lagringsplads, kan han eller hun vælge sin egen lagringsplan og stadig være en del af familien.

Del abonnementer med alle i din familie.

Med Familiedeling kan I dele et Apple Music-familieabonnement, et Apple Arcade-abonnement, et Apple News+-abonnement og et Apple TV+-abonnement – alt sammen uden at dele hinandens konti. Familiearrangøren kan invitere et familiemedlem til at dele et af sine abonnementer via Beskeder. Du skal bare trykke på "Inviter via Beskeder", skrive familiemedlemmets navn eller telefonnummer og trykke på Send. Modtageren kan acceptere invitationen ved at få den vist og trykke på "Bliv en del af familie".

Du kan administrere dine abonnementer med Familiedeling i Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling.

Apple Music-familieabonnement

Med et Apple Music-familieabonnement kan din familie nyde godt af ubegrænset adgang til Apple Music på deres enheder. Alle får fuld adgang til Apple Music-kataloget med over 50 millioner sange. Og alle familiemedlemmer får deres eget personlige musikbibliotek og musikanbefalinger baseret på deres personlige smag. En verden af musik for hele familien.

Apple Arcade

Når du abonnerer på Apple Arcade, får du ubegrænset indhold til en udvalgt samling af over 100 nye spil på iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV. Op til seks familiemedlemmer kan få adgang med Familiedeling.

Apple News+

Med et abonnement på Apple News+ kan din familie få adgang til hundredvis af magasiner, populære aviser og førsteklasses digitale udgivere i appen News på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Apple News+ er kun tilgængeligt i Australien, Canada, Storbritannien og USA.

Apple TV+

Når du abonnerer på Apple TV+, får du originale historier fra de mest kreative hjerner inden for tv og film, uden reklamer og on-demand. Der bliver tilføjet nyt originalt indhold hver måned, og du kan se Apple TV+ på tværs af alle dine enheder med Apple TV-appen.

Sådan deler du lokaliteter og finder enheder

Personer i din familiegruppe kan dele lokaliteter og hjælpe andre familiemedlemmer med at finde mistede enheder.

Hold styr på, hvor de andre er.

Med Familiedeling kan du begynde at dele din lokalitet med resten af familien automatisk. Hvis du kommer for sent til et restaurantbesøg eller vil vide, om dit barn er nået frem til fritidsklubben, kan du og din familie bruge appen Find eller appen Beskeder til at holde styr på hinanden.

Hvis du har brug for privatliv, kan du midlertidigt stoppe med at dele din lokalitet ved at slå Del min lokalitet fra i appen Find.

Find familiens enheder.

Når alle hjælper til, er det nemmere at finde familiens mistede enheder. Med Familiedeling og Find [min enhed] kan andre i familien hjælpe med at finde et familiemedlems mistede enhed. Deres enheder vises på en enkelt liste i appen Find og på iCloud.com. Derfor er det nemmere end nogensinde før at spore en mistet eller stjålet iPhone, iPad, Mac eller et Apple Watch.

Hold familien opdateret.

Et delt album oprettes automatisk i appen Fotos på alle familiemedlemmernes enheder, når du indstiller Familiedeling. Alle kan tilføje fotos og videoer og skrive kommentarer til albummet, når de vil, og få besked, når der tilføjes noget nyt.

Familiedeling indstiller også en familiekalender, hvor alle kan se, tilføje eller ændre begivenheder og aftaler og få besked om eventuelle ændringer. Alle kan bruge appen Påmindelser til at sende påmindelser om tidspunkter eller steder til de andre i familien. Så ved alle, hvad der sker, uanset om der skal tages familiebilleder, eller om det er tid til en pizzaaften eller en strandtur.

Hvis du ikke vil dele familiens fotoalbum, kalender eller påmindelser, kan du fravælge dem direkte på din enhed eller på iCloud.com.

Se, hvordan dine familiemedlemmer bruger deres enheder.

Med Familiedeling kan du dele musik, film, apps og meget mere med familien – og det virker nu med Skærmtid på iOS og macOS. Du kan når som helst se rapporter og tilpasse indstillingerne for børn i familien direkte på din enhed.

På iOS: Hvis du allerede er en del af en familiegruppe, skal du gå til Indstillinger > Skærmtid og trykke på barnets navn. Hvis du har brug for at oprette et Apple-id til dit barn, skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling > Skærmtid. På macOS: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Familiedeling, vælg derefter Skærmtid, og tryk på barnets navn. Hvis du vil oprette et Apple-id til dit barn, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Familiedeling og derefter klikke på Tilføj .

Hvis du ikke har brugt Familiedeling før, skal du trykke på Indstil skærmtid for familie og følge vejledningen for at tilføje et barn og indstille din familie. Du kan tilføje familiemedlemmer når som helst i indstillingerne for Familiedeling.

Du skal være familiearrangør eller forælder/værge i din familiegruppe på iOS 12 eller en nyere version eller macOS Catalina for at kunne bruge Skærmtid med Familiedeling. Dit barn skal være under 18 år, være en del af din familiegruppe og have sit eget Apple-id og iOS 12 eller en nyere version eller macOS Catalina.

Børn under 13 år kan også få en konto.

Børn under 13 år kan få deres eget Apple-id. Det er organisatoren, der som forælder eller værge opretter barnets Apple-id og føjer barnet til familiegruppen. Arrangøren kan begrænse det indhold, børn har adgang til på deres enhed, med Skærmtid på iOS eller Skærmtid på macOSSpørg før køb er slået til som standard for børn under 13.

Læs mere.

Familiedeling forudsætter, at familiemedlemmerne er logget ind på iCloud med et personligt Apple-id. Hvis din familie har slået deling af køb til, kan apps, musik, film, tv-udsendelser og bøger downloades på op til 10 enheder pr. konto, og fem af disse må være computere.

iOS 8 eller OS X Yosemite eller en nyere version er en forudsætning for at kunne indstille eller blive del af en gruppe med Familiedeling og anbefales for at kunne få adgang til alle funktioner. Ikke alt indhold kan deles. Indhold kan skjules af familiemedlemmer, og skjult indhold kan ikke downloades. Indhold, der er downloadet hos familiemedlemmer eller købt via indløsningskoder, er ikke omfattet af Spørg før køb.