Familiedeling

Sådan deler du dine yndlingsting med dine favoritpersoner.

Familiedeling gør det nemt for op til seks familiemedlemmer at dele køb fra iTunes, iBooks og App Store, et Familieabonnement på Apple Music og en aftale om iCloud-lagringsplads. Familien kan også dele et fotoalbum, en kalender og påmindelser og endda hjælpe med at finde hinandens mistede enheder.

Få styr på tingene.

En voksen i husholdningen – familiearrangøren – vælger en funktion, som familien kan dele, og inviterer familiemedlemmerne til at deltage. Når de har tilmeldt sig, indstilles Familiedeling automatisk på alle familiemedlemmernes enheder. Arrangøren kan altid opdatere indstillingerne til Familiedeling, hvis du vil tilføje flere tjenester, der skal deles med familien.

Vælg en funktion

Send en invitation

Så nemt er det.

Familiedeling kan bruges på iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller en nyere version, på en Mac med OS X Yosemite eller en nyere version og iTunes 12 eller på en pc med iCloud til Windows

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på Indstillinger > [dit navn]. Tryk derefter på Indstil Familiedeling > Kom i gang, og følg vejledningen på skærmen. Hvis du har iOS 10.2 eller en nyere version: Tryk på Indstillinger > iCloud > Indstil Familiedeling, og følg derefter vejledningen på skærmen.
  • På din Mac: Gå til Apple-menuen > Systemindstillinger > iCloud, klik på Indstil Familiedeling, og følg trinnene på skærmen.

Du kan også indstille Familiedeling, når du tilmelder dig et Familieabonnement på Apple Music, eller når du køber en aftale om iCloud-lagringsplads, der skal deles med familien.

Alle familiens køb på alle familiens enheder.

Når du indstiller deling af køb, bliver de sange, album, film, tv-udsendelser, bøger og apps, som familiens medlemmer har købt, omgående tilgængelige for alle andre i gruppen. Og det bliver nye køb selvfølgelig også. Indholdet vises automatisk på fanen Købt i iTunes, iBooks eller App Store hos hvert familiemedlem. Vælg det familiemedlem, hvis samling du vil gennemse, og hent eller afspil derefter det valgte indhold. Andre familiemedlemmer har adgang til din samling på samme måde. Hvis du vil gøre visse køb private, kan du vælge at skjule individuelle emner eller vælge ikke at dele dine køb i indstillingerne til Familiedeling.

Køb i apps kan ikke deles med dine familiemedlemmer. Læs mere om typer af indhold, du kan dele.

Det er nemt at købe – og nemt at sætte grænser.

Ved deling af køb bliver alle nye køb fra iTunes, iBooks og App Store, der foretages af familien, faktureret arrangørens konto. Men organisatoren kan stadig få det sidste ord. Det kræver blot, at Spørg før køb slås til for børnene i familien. Når et barn vil købe noget, sendes der en besked til arrangøren, som så kan tage et kig på indholdet og godkende eller afvise det direkte fra sin egen enhed. Det gælder både for køb og gratis overførsler.

De skal spørge, før de kan købe

Før dine børn kan købe indhold, skal de spørge om lov.

Du kan svare, uanset hvor du er

Der vises en meddelelse på din enhed. Du kan gennemse anmodningen og godkende eller afvise den.

Et medlemskab af Apple Music til hele familien.

Med et Familieabonnement på Apple Music kan din familie nyde godt af ubegrænset adgang til Apple Music på deres enheder. Alle får fuld adgang til Apple Music-biblioteket med over 40 millioner sange. Hvert familiemedlem får desuden en privat konto med et personligt musikbibliotek og anbefalinger fra eksperter. En verden af musik for hele familien.

Deling af iCloud-lagringsplads med familien.

Nu kan du dele en aftale om iCloud-lagringsplads med hele familien. Vælg et abonnement på 200 GB eller 2 TB for at give alle tilstrækkelig plads til at opbevare billeder, videoer, dokumenter m.m. Det er nemt at se, hvor meget hver især bruger, og du kan når som helst opgradere til et større abonnement. Læs mere om aftaler om iCloud-lagringsplads og priser.

Når du deler en aftale om lagringsplads, har andre familiemedlemmer ikke adgang til dit indhold, medmindre du vælger at dele det. Hvis et voksent familiemedlem har brug for mere plads eller ønsker at bruge sin egen iCloud-lagringsplads, kan han eller hun vælge sin egen aftale om lagringsplads og stadig være en del af familien.

Hold styr på, hvor de andre er.

Med Familiedeling kan du begynde at dele din lokalitet med resten af familien – helt automatisk. Hvis du er ved at komme for sent til en middagsaftale eller vil vide, om dit barn er nået sikkert frem til musikundervisning, bruger I bare Find mine venner eller appen Beskeder, så I ved, hvor I har hinanden.

Hvis du vil have lidt privatliv, kan du midlertidigt stoppe delingen af din lokalitet ved at slå Del min lokalitet fra i iCloud-indstillingerne.

Find familiens enheder.

Når alle hjælper til, er det nemmere at finde familiens mistede enheder. Med Familiedeling og Find min iPhone kan alle andre i familien hjælpe, hvis en enhed er blevet væk. Deres enheder vises på en enkelt liste i appen Find min iPhone og på iCloud.com. Derfor er det nemmere end nogensinde før at spore en forlagt eller stjålet iPhone, iPad eller Mac.

Hold familien opdateret.

Når du indstiller Familiedeling, oprettes der automatisk et delt album i appen Fotos på alle familiemedlemmernes enheder. Alle kan tilføje fotos og videoer og skrive kommentarer til albummet, når de vil, og få besked, når der tilføjes noget nyt.

Familiedeling indstiller også en familiekalender, hvor alle kan se, tilføje eller ændre begivenheder og aftaler og få besked om eventuelle ændringer. Alle kan bruge appen Påmindelser til at sende påmindelser om tidspunkter eller steder til de andre i familien. Så ved alle, hvad der sker, uanset om der skal tages familiebilleder, eller om det er tid til en pizzaaften eller en strandtur.

Hvis du ikke vil dele familiens fotoalbum, kalender eller påmindelser, kan du fravælge dem direkte på din enhed eller på iCloud.com.

Børn under 13 år kan også få en konto.

Børn under 13 år kan få deres eget Apple-id. Det er organisatoren, der som forælder eller værge opretter barnets Apple-id og føjer barnet til familiegruppen. Spørg før køb er slået til som standard, og arrangøren kan begrænse, hvad børnene skal have adgang til på deres enheder. Det sker via funktionen Begrænsninger på iOS-enheder eller Børnesikring i macOS og iTunes.

Læs mere.

Familiedeling forudsætter, at familiemedlemmerne er logget ind på iCloud med et personligt Apple-id. Hvis deling af køb er slået til for din familie, kan musik, film, tv-udsendelser og bøger downloades på op til 10 enheder pr. konto, og fem af disse kan være computere.

iOS 8 eller OS X Yosemite eller en nyere version er en forudsætning for at kunne indstille eller blive del af en gruppe med Familiedeling og anbefales for at kunne få adgang til alle funktioner. Ikke alt indhold kan deles. Indhold kan skjules af familiemedlemmer, og skjult indhold kan ikke downloades. Indhold, der er downloadet hos familiemedlemmer eller købt via indløsningskoder, er ikke omfattet af Spørg før køb.