Hvis din Mac genstartede på grund af et problem

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din computer genstarter eller lukker ned uventet, eller hvis der vises en besked om, at din computer genstartede eller lukkede ned på grund af et problem.

Om pludselig genstart

I sjældne tilfælde kan der opstå et software- eller hardwareproblem på din Mac, der kræver en genstart. Når den starter op igen, får du muligvis vist en besked om, at computeren blev genstartet på grund af et problem.

En uventet genstart skyldes som regel software, der er installeret på din Mac, eller enheder, der er sluttet til din Mac. Hvis problemet får din Mac til at genstarte, hver gang den forsøger at starte, lukkes din Mac til sidst ned. Brug trinnene nedenfor til at kontrollere softwaren og hardwaren på din Mac.

Kontroller din software

Hvis problemet skyldes software på din Mac, kan et af følgende trin muligvis hjælpe:

Kontroller din hardware

Læs mere om, hvordan du kontrollerer tilsluttede enheder og anden hardware.

Kontroller først eksterne enheder

Hvis du ikke har sluttet enheder til din Mac, kan du gå til næste afsnit.

1. Luk din Mac.
  2. Fjern alle eksterne enheder, f.eks. harddiske eller printere. Hvis du har en stationær Mac, skal du kontrollere, at der kun er tilsluttet en skærm, et tastatur og en mus eller et pegefelt.
  3. Tænd din Mac.
  4. Brug din Mac i så lang tid, der plejer at gå, før den uventede genstart sker.
  5. Hvis der sker en uventet genstart, skal du følge trinnene for at kontrollere den interne RAM og hardware fra andre producenter.
  6. Hvis der ikke sker en uventet genstart, skal du slukke din Mac og tilslutte én ekstern enhed ad gangen, indtil der sker en uventet genstart.

Kontroller RAM og hardware fra andre producenter

Visse Mac-computere er udstyret med hukommelse (RAM), der kan fjernes. Hvis du for nylig har installeret hukommelse eller en harddisk (eller SSD), skal du kontrollere, at den er kompatibel og installeret korrekt. Hvis det er muligt, skal du prøve at fjerne den og derefter teste med den oprindelige hukommelse eller disk.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.