Sådan oprettes der forbindelse til ældre AFP-tjenester

Her kan du se, hvordan du slår ældre godkendelsesmetoder til for AFP-klienten i OS X Lion og nyere versioner, så du kan oprette forbindelse til ældre AFP-servere.

Ældre, mindre sikre godkendelsesmetoder er ikke slået til som standard i OS X Lion og nyere versioner. Ved at følge nedenstående fremgangsmåde kan du slå en eller flere af disse godkendelsesmetoder til for at opnå understøttelse af ældre enheder eller protokoller:

1. Åbn Terminal.
  2. Brug følgende kommandoer:
    sudo chmod o+w /Library/Preferences  sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1

3. Opret AFP-forbindelse til et andet system, så indstillingsarkivet for AFP-klienten udfyldes med standardværdierne. Bemærk: Du skal oprette forbindelse som registreret bruger, ikke som gæst.
  4. Brug følgende kommando for at få vist en liste med deaktiverede UAM'er (User Authentication Method):
    defaults read /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams

Som standard er de deaktiverede UAM'er "Cleartxt Passwrd", "MS2.0", "2-Way Randnum exchange" og "DHCAST128". Bemærk: Hvis listen ikke vises, skal du genstarte computeren og gentage trin 3.
  5. Du kan aktivere en af disse UAM'er ved at fjerne den fra listen med deaktiverede UAM'er. For eksempel aktiverer denne kommando DHCAST128 ved at fjerne den fra listen med deaktiverede godkendelsesmetoder:
    sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange"

6. Når du har foretaget de ønskede ændringer, skal du gendanne tilladelserne i mappen Indstillinger med denne kommando:
    sudo chmod o-w /Library/Preferences

Yderligere oplysninger

Hvis du vil fortryde de ændringer, der er beskrevet ovenfor, kan du enten slette arkivet /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient eller bruge følgende kommando til at deaktivere standardværdierne for ældre UAM'er igen:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange" "DHCAST128"