Bærbare Apple-computere: Kalibrering af computerens batteri for at få den bedste ydeevne

Du skal kalibrere litiumionbatteriet i din iBook, PowerBook, MacBook eller MacBook Pro for at opnå den bedste ydeevne.

Batteriet har en intern mikroprocessor, som angiver en anslået energimængde i batteriet ved opladning og afladning. Batteriet skal genkalibreres af og til for at sikre, at batteritiden og procentvisningen på skærmen er nøjagtig, samt for at sikre, at batteriet virker optimalt.Du skal udføre denne procedure, når du bruger computeren første gang, og derefter hver anden måned. Hvis du normalt efterlader din bærbare Apple-computer tilsluttet stikkontakten og meget sjældent bruger batteriet, er det en god ide at udføre denne proces en gang om måneden. Webstedet www.apple.com/dk/batteries indeholder flere praktiske oplysninger om batterier og har en iCal-kalender til at hjælpe dig med at huske at kalibrere batteriet.

Bemærk: Hvis du ikke er sikker på, hvilken bærbar computermodel du har, kan du bruge disse links til at finde din model: iBook, PowerBook, MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro.

Bærbare computere med indbyggede batterier

Alle aktuelle bærbare Apple-computere er forudkalibreret, så det ikke er nødvendigt at udføre kalibreringsprocessen fra denne artikel. I følgende computere er der anvendt batterier, der kun må udskiftes af en autoriseret Apple-serviceudbyder.

MacBook

• MacBook (13", ultimo 2009) og nyere modeller

MacBook Air

• MacBook Pro (alle modeller)

MacBook Pro

• MacBook Pro med Retina-skærm (alle modeller)
  • MacBook Pro (13", medio 2009) og nyere modeller
  • MacBook Pro (15'', medio 2009) og nyere modeller
  • MacBook Pro (17", primo 2009) og nyere modeller

Bærbare computere med udtagelige batterier

Andre iBook- og PowerBook G4-computere end PowerBook G4 (15", Double-Layer SD).

1. Tilslut strømforsyningen, og oplad din computers batteri helt, indtil batteriets indikator slukkes og strømforsyningens tilslutningsindikator skifter fra orange til grøn, hvilket betyder, at batteriet er fuldt opladt.
  2. Frakobl strømforsyningen, og brug din iBook eller PowerBook. Når batteriet er ved at være tomt, kan du se en dialogboks på skærmen, som advarer om lavt batteriniveau. Fortsæt med at bruge computeren, indtil den går på vågeblus. På det tidspunkt er batteriet blevet tømt tilstrækkeligt til kalibrering.
  3. Tilkobl strømforsyningen, og sørg for, at den er tilkoblet, indtil batteriet er fuldt opladt igen.

Du skal kun oplade batteriet fuldt og så aflade det én gang for at kalibrere det. Derefter kan du tilkoble og frakoble strømforsyningen uanset batteriets ladningsniveau.

Tip! Når batteriet når "tom", tvinges computeren til at gå på vågeblus. Batteriet har en reserve ud over "tom" til at holde computeren på vågeblus i en periode. Når batteriet er helt tømt, tvinges computeren til at lukke ned. På dette tidspunkt kan alle åbne arkiver gå tabt. Det er derfor vigtigt, at du finder en stikkontakt og tilkobler strømforsyningen, før computeren tvinges til at lukke ned.

PowerBook G4 (15'', Double-Layer SD), MacBook (alle modeller) og MacBook Pro (alle modeller)

Batterikalibreringen for PowerBook G4 (15'', Double-Layer SD) og alle modeller af typen MacBook og MacBook Pro er blevet opdateret på grund af et nyt batteri, som er blevet udgivet på denne computer. Med disse computere skal du følge disse trin for at kalibrere batteriet:

1. Tilslut strømforsyningen, og oplad batteriet til din PowerBook fuldt, indtil lysringen eller LED på strømforsyningen skifter til grøn, og måleren på skærmen på menulinjen angiver, at batteriet er fuldt opladet.
  2. Lad batteriet hvile i fuldt opladet tilstand i minimum to timer. Du kan bruge din computer imens, sålænge strømforsyningen er tilsluttet.
  3. Fjern strømforsyningen, mens computeren er tændt, og kør computeren på batteristrøm. Du kan bruge din computer imens. Når batteriet er ved at være tomt, vises dialogen for lavt batteriniveau på skærmen.
  4. Gem dit arbejde. Fortsæt med at bruge computeren. Når batteriniveauet er meget lavt, går computeren automatisk på vågeblus.
  5. Sluk for computeren, eller lad den være på vågeblus i mindst fem timer.
  6. Tilkobl strømforsyningen, og sørg for, at den er tilkoblet, indtil batteriet er fuldt opladt igen.

Tip! Når batteriet når "tom", tvinges computeren til at gå på vågeblus. Batteriet har en reserve ud over "tom" til at holde computeren på vågeblus i en periode. Når batteriet er helt tømt, tvinges computeren til at lukke ned. Med funktionen Sikkert vågeblus på PowerBook G4-computerne (15'', Double-Layer SD) er indholdet af computerens hukommelse nu blevet gemt på harddisken. Når der er strøm på igen, vender computeren selv tilbage til tilstanden fra før vågeblus ved hjælp af det billede, som funktionen Sikkert vågeblus har arkiveret på harddisken.