Om watchOS 11-opdateringer

watchOS 11 giver dig indblik i din sundhed og fitness, endnu mere intelligens, flere muligheder for personlig tilpasning og flere måder at holde forbindelsen med andre i verdens mest populære ur. Der er nye oplevelser, som giver dig et dybere indblik i din daglige sundhedsstatus og hjælper dig med at forstå, hvilken indflydelse dine træninger har over tid. watchOS 11 bruger maskinlæring, så du nemt kan oprette den perfekte urskive med fotos, og den smarte stak er blevet endnu mere intelligent og anvendelig med foreslåede widgets, interaktive widgets og liveaktiviteter. Du kan nu justere målene for dine aktivitetscirkler efter ugedag eller sætte dem på pause, når du holder hviledag, så du får endnu mere støtte til at nå dine fitnessmål. watchOS 11 indeholder også Tjek ankomst og Tjek status, appen Oversæt, nye funktioner, der kan hjælpe dig under en graviditet, m.m.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/100100

watchOS 11.0.1

Denne opdatering indeholder fejlrettelser til Apple Watch, herunder:

• Apple Watch kan muligvis genstarte uventet for nogle brugere

• Appen Musik kan muligvis lukke uventet, når der indlæses medier

• Batteriet kan blive afladet hurtigere end forventet

• Den berøringsfølsomme skærm på Apple Watch Series 9, Apple Watch Series 10 og Apple Watch Ultra 2 kan midlertidigt holde op med at reagere

• Beskeder kan lukke uventet, når der svares på en besked med en delt Apple Watch-urskive

watchOS 11

Vitalparametre

• Se dine natlige målinger af puls, åndedrætsfrekvens, håndledstemperatur, iltniveau i blodet og varigheden af din søvn samlet på et praktisk sted

• Se hver enkelt måling klassificeret som typisk eller uden for normalområdet for at få indblik i din daglige sundhedsstatus. Afvigelser fremhæves med en stærk lyserød farve

• Modtag notifikationer, når to eller flere målinger er uden for normalområdet, og gennemgå relevante oplysninger, som kan hjælpe dig med at forstå, hvordan disse ændringer kan være forbundet med andre livsstilsfaktorer

Fitness

• Brug træningsbelastning til at holde styr på, hvilken betydning intensiteten, som er baseret på vurderinger af indsatsen, og varigheden af dine træninger har for kroppen over tid

• Gennemse automatisk anslåede vurderinger af indsatsen, når du har gennemført populære kredsløbstræninger, herunder løb, cykling, svømning, vandring m.m.

• Se, hvordan din indsats kategoriseres i fire vurderinger af indsatsen: Nemt, Moderat, Hårdt og Helt færdig, og de kan ændres, så de passer til din opfattelse af den indsats, der kræves for at gennemføre træningen

• Inkluder distance som en måling i sessioner med flere sportsgrene i appen Træning, herunder Fodbold og Amerikansk fodbold, og der er føjet rutekort til flere udendørs træninger, f.eks. Roning udendørs og Langrend

• Opret specielle træninger til Bassinsvømning med understøttelse af serier og restituering

• Se den resterende tid i dit aktuelle interval, og gør dig klar til dit næste interval med træningsoversigten i Specielle træninger

• Tilpas målene for dine aktivitetscirkler efter ugedag i appen Aktivitet

• Sæt dine aktivitetscirkler på pause pga. en hviledag, i en uge, en måned eller længere, uden at det påvirker dine præmier for et antal dage i træk

• Tilpas fanen Resume i appen Fitness på iPhone personligt med de målinger, der er vigtigst for dig, f.eks. distance for skridt, antal skridt, løbekraft m.m.

Oversæt

• Du kan diktere udtryk og automatisk få dem oversat og læst op – med understøttelse af 20 sprog

• Du får nemt adgang til appen Oversæt med widgetten i den smarte stak, som på intelligent vis bliver tilføjet, når du rejser til et sted, hvor sproget er et andet end sproget på dit Apple Watch

• Se udtalen på sprog vha. det latinske alfabet, så du kan interagere mere naturligt på mandarin (forenklet kinesisk), japansk og koreansk

• Hent sprog for at få adgang til offlineoversættelse, når der ikke er mobil- eller Wi-Fi-forbindelse (tilgængeligt på Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2)

Tidevand

• Gennemse tidevandsdata for mere end 115.000 strande og 5.000 surfsteder verden over, inkl. højvande og lavvande, flod og ebbe samt tidevandshøjde og -retning i den nye app Tidevand

• Opdag strande i nærheden af din lokalitet med detaljerede kortoversigter, eller søg efter en strand efter navn

• Tilpas din urskive med tidevandskomplikationer, så du kan se aktuelle tidevandsoplysninger for dine foretrukne surfsteder eller den nærmeste strand

Smart stak

• Se oplysninger i den smarte stak, når de er relevante, med foreslåede widgets, som vises på intelligent vis vha. signaler, f.eks. klokkeslæt og dato, lokalitet, væknings- og sengetid m.m., for at bestemme deres prioritet

• Se opdaterede oplysninger fra apps, så du nemt kan følge status for en aktivitet, begivenhed eller opgave med liveaktiviteter

• Interager med en app direkte fra en widget i den smarte stak

Urskiver

• Opret en dynamisk urskive med fotos vha. billedkategorier, f.eks. personer, kæledyr, byer eller natur, så du på intelligent vis kan finde de bedste fotos fra din iPhone baseret på æstetik, komposition og ansigtsudtryk

• Visualiser, hvordan tiden går, med urskiven Flux, som bruger dynamisk topografi og farve til at fylde urskiven fra bunden, mens sekunderne går

• Se, hvordan urskiven Refleksioner reflekterer lyset med en metallisk urskive med solstråler, der skifter ift. dit håndleds bevægelser

• Tilpas den måde, som klokkeslættet vises på, på Apple Watch med et af ni store indiske skriftsystemer (bengali, gujarati, gurmukhi, kannada, malayalam, meitei, odia, ol chiki, telugu) og tre nye sprog (burmesisk, khmer og urdu), som er tilgængelige på nogle urskiver (Astronomi, Californien, Memoji, Modulær, Modulær duo, Modulær kompakt, Praktisk, Verdensur og XL)

Notifikationer om søvnapnø

• Modtag en notifikation om mulig søvnapnø, når data om vejrtrækningsforstyrrelser viser regelmæssige tegn på moderat til alvorlig søvnapnø i løbet af en periode på 30 dage (tilgængeligt på Apple Watch Series 9 og nyere modeller og Apple Watch Ultra 2)

• Estimer forstyrrelser i dit vejrtrækningsmønster under søvn med målingen Vejrtrækningsforstyrrelser, som kategoriseres som Forhøjet eller Ikke forhøjet

• Gennemse en rapport, der kan deles, så du kan få mere informative samtaler med behandlere, efter at du har modtaget en notifikation om søvnapnø

• Beregnet til brugere på 18 år og ældre, som ikke tidligere har fået diagnosticeret søvnapnø

Andre funktioner

• Start et tjek om ankomst fra Beskeder eller tjek status fra betjeningsmulighederne i Træning, eller brug den smarte stak til automatisk at give en ven eller et familiemedlem besked, når du har nået din destination, efter et forindstillet stykke tid, eller når du er færdig med at træne

• Brug Kort på Apple Watch til at se specielle gå- og vandreruter, der er hentet til din iPhone, og få adgang til trinvis vejvisning på ruten, selv når du er offline

• Se relevante oplysninger om dine billetter, f.eks. vejvisning til parkering og koncertens eller forestillingens starttidspunkt, med opdateringer til billetter i Wallet

• Rul gennem apps som Beskeder, Mail eller Vejr vha. dobbelttrykbevægelsen (tilgængeligt på Apple Watch Series 9 og nyere modeller og Apple Watch Ultra 2)

• Brug Tap to Cash til at sende penge til andre ved bare at holde dit Apple Watch i nærheden af deres iPhone eller Apple Watch (kun i USA) (tilgængeligt på Apple Watch Series 7 og nyere modeller, Apple Watch SE (2. generation) og alle Apple Watch Ultra-modeller)

• Se aktuel gestationsalder, og registrer de symptomer, du oplever under graviditeten, i Min cyklus, når du registrerer en graviditet i appen Sundhed på iPhone

• Få adgang til flere betjeningsmuligheder med Fjernbetjening, herunder lydstyrke, tænd/sluk, hold for at tale til Siri m.fl.

Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i alle lande og områder. Du kan finde flere oplysninger her: https://www.apple.com/dk/watchos/feature-availability/

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/100100