Se, hvad du skal gøre, hvis du får en advarsel om, at en AirTag, noget Find-netværkstilbehør eller et sæt AirPods er i bevægelse med dig

Med en AirTag kan du nemt holde styr på nøgler, pung, taske, rygsæk, bagage og meget mere. Du skal blot konfigurere den med din iPhone, iPad eller iPod touch og fastgøre den til din genstand, og så vises dit AirTag under fanen Genstande i appen Find.

AirTag og enheder, der er en del af Find-netværkstilbehørsprogrammet, og nogle AirPod-modeller ­– AirPods (3. generation), AirPods Pro og AirPods Max – bruger Find-netværket til at hjælpe dig med at holde styr på og finde dine ejendele.* Når du har konfigureret en kompatibel genstand, vises den under fanen Enheder eller Elementer i appen Find.

AirTag, AirPods og andet Find-netværkstilbehør indeholder funktioner, der beskytter mod uønsket sporing. De bør ikke bruges til at spore mennesker og bør ikke bruges til at spore ejendele, der ikke tilhører dig. Brug af disse produkter til at spore mennesker uden deres samtykke er kriminelt i mange lande og regioner rundt om i verden. Hvis det opdages, at en AirTag, et sæt AirPods eller Find-netværkstilbehør ulovligt sporer en person, kan politiet anmode om tilgængelige oplysninger fra Apple til at understøtte efterforskningen.

AirTag, AirPods og Find-netværkstilbehør er designet til at beskytte din anonymitet, når du bruger dem til at holde styr på vigtige genstande. De har unikke Bluetooth-identifikatorer, der ændres ofte. Find-netværket bruger end-to-end-kryptering og er bygget med tanke på beskyttelse af anonymitet.

Få mere at vide om Find og Privatliv

Uønsket sporing

Hvis en AirTag, AirPods eller andet Find-netværkstilbehør, der er adskilt fra ejeren, ses bevæge sig med dig over tid, får du besked på en af to måder. Disse funktioner blev oprettet specifikt for at afskrække folk fra at forsøge at spore dig uden din viden.

1. Hvis du har en iPhone, iPad eller iPod touch, sender Find en notifikation til din Apple-enhed. Denne funktion er tilgængelig på iOS eller iPadOS 14.5 eller nyere. Hvis du vil modtage beskeder, skal du:

• Gå til Indstillinger > Anonymitet og sikkerhed > Lokalitetstjenester, og slå Lokalitetstjenester til.

• Gå til Indstillinger > Anonymitet og sikkerhed > Lokalitetstjenester > Systemtjenester. Slå Find min iPhone til.

• Gå til Indstillinger > Anonymitet og sikkerhed > Lokalitetstjenester > Systemtjenester. Slå Væsentlige lokaliteter til for at få besked, når du ankommer til en væsentlig lokalitet, f.eks. dit hjem.

• Gå til Indstillinger > Bluetooth, og slå Bluetooth til.

• Gå til appen Find, tryk på fanen Mig, og slå Sporingsnotifikationer til.

• Sluk for flytilstand. Hvis din enhed er i flytilstand, modtager du ikke sporingsnotifikationer.

2. En AirTag, et AirPods Pro-opladningsetui (2. generation) eller Find-netværkstilbehør, som ejeren ikke har været i nærheden af i et stykke tid, udsender en lyd, når det flyttes.

Hvis du registrerer en ukendt AirTag, Find-netværkstilbehør eller AirPods, skal du følge nedenstående vejledning for at få flere oplysninger om genstanden, finde den og deaktivere den. Hvis du bruger en Android-enhed, kan du downloade appen Tracker Detect for at finde en AirTag eller noget Find-netværkstilbehør, der er adskilt fra ejeren og muligvis bevæger sig med dig.

Der vises en advarsel

Hvis du ser en af følgende advarsler på din iPhone, iPad eller iPod touch, kan en genstand, der er kompatibel med Find-netværket, være i bevægelse med dig, og ejeren kan muligvis se dens placering. Det kan være en AirTag, AirPods, AirPods Pro, AirPods Max eller og Find-netværkstilbehør fra andre producenter end Apple.

Det er muligt, at AirTag'en eller Find-netværkstilbehøret kan være knyttet til en genstand, du låner, eller du kan få denne advarsel, hvis du låner en andens AirPods. Hvis du låner en AirTag eller en anden genstand, der er kompatibel med Find-netværket, fra et medlem af din familiedelingsgruppe, kan du slå advarsler for den pågældende genstand fra for en dag eller på ubestemt tid.

Hvis en AirTag, der ikke er i nærheden af ejeren, og hvor det registreres, at den flytter sig med dig over tid, eller hvis din iPhone startes fra vågeblus og en AirTag ikke er i nærheden af sin ejer i et stykke tid, udsender en lyd for at angive, at den er flyttet, vises denne advarsel: AirTag fundet og flytter sig med dig.

Advarsel om sporing på iPhone

Find viser et kort over, hvor AirTag'en, Find-netværkstilbehøret eller AirPods-sættet er blevet observeret med dig. De røde prikker viser, hvor den ukendte genstand blev registreret i nærheden af din iPhone, iPad eller iPod touch. De stiplede linjer, der forbinder de røde prikker, er med til at angive den sekvens, hvor genstanden blev fundet sammen med dig. De røde prikker viser ikke, hvornår genstandens ejer kigger på genstandens lokalitet.

Ukendt genstand, der vises på kortet i appen Find på iPhone

Hvis AirPods, der er adskilt fra ejeren, ses bevæge sig med dig over tid, vises en af disse advarsler: AirPods registreret, AirPods Pro registreret eller AirPods Max registreret.

Advarsel om sporing på iPhone

Hvis Find-netværkstilbehør, der er adskilt fra ejeren, ses bevæge sig med dig i længere tid, vises denne advarsel: "Produktnavn" registreret (hvor "Produktnavn" er navnet på det Find-netværkstilbehør, der er blevet registreret).

Advarsel om sporing på iPhone

Hvis der registreres AirPods eller et Find-netværkstilbehør, men appen Find har problemer med at oprette forbindelse til dem eller til serveren på det pågældende tidspunkt, vises denne advarsel: Ukendt genstand registreret. Denne advarsel vises kun, hvis der registreres et sæt AirPods eller et Find-netværkstilbehør i nærheden af dig, ikke en AirTag. Dette kunne være lånte AirPods eller AirPods, der uforvarende blev efterladt af en ven eller et familiemedlem.

Advarsel om sporing på iPhone

Find den ukendte AirTag, de ukendte AirPods eller det ukendte Find-netværkstilbehør

Hvis du får en advarsel om, at en AirTag, AirPods eller andet Find-netværkstilbehør Først skal du tjekke i appen Find, om du kan afspille en lyd på det ukendte tilbehør:

1. Tryk på advarslen.

2. Tryk på Fortsæt, og tryk derefter på Afspil lyd.

3. Lyt efter lyden. Du kan afspille lyden igen, hvis du har brug for mere tid til at finde genstanden.

Hvis muligheden for at afspille en lyd ikke er tilgængelig, er genstanden muligvis ikke længere i nærheden af dig, eller også er den i nærheden af ejeren. Hvis den var nær dig natten over, kan det også skyldes, at dens identifikator har ændret sig. Appen Find bruger identifikatoren til at fastslå, at det er den samme genstand, der bevæger sig med dig. Hvis genstanden er inden for ejerens rækkevidde, kan du heller ikke afspille en lyd.

Hvis det ukendte tilbehør er en AirTag, og du har en understøttet iPhone-model med Ultra Wideband, kan du også trykke på Find i nærheden for at bruge Precision Finding til at hjælpe dig med at finde det ukendte AirTag.

1. Tryk på advarslen.

2. Tryk på Fortsæt, og tryk derefter på Find i nærheden.

3. Følg vejledningen på skærmen, og bevæg dig rundt i området, indtil din iPhone opretter forbindelse til den ukendte AirTag.

4. Din iPhone viser afstanden og retningen til den ukendte AirTag. Brug disse oplysninger til at komme tættere på den ukendte AirTag, indtil du finder den.

• Når AirTag er inden for Bluetooth-rækkevidde fra din iPhone, kan du afspille en lyd på AirTag ved at trykke på knappen Afspil lydAlt-tekst til billede mangler.

• Hvis der vises en besked på din iPhone om, at der kræves mere lys, skal du trykke på knappen Slå lommelygte tilAlt-tekst til billede mangler.

5. Når du er færdig, skal du trykke på knappen UdførtAlt-tekst til billede mangler.

Hvis muligheden for at afspille en lyd ikke er tilgængelig, eller hvis du ikke kan høre lyden eller ikke kan finde genstanden med Precision Finding, og du mener, at genstanden stadig er nær dig, skal du kigge dine ejendele igennem for at forsøge at finde den. Tjek dig selv eller noget i din besiddelse, der kan indeholde denne enhed. Det kan være i en genstand, som du ikke tjekker ofte, som en jakkelomme, det ydre rum i en taske eller dit køretøj. Hvis du ikke kan finde enheden, og hvis du føler, at din sikkerhed er i fare, skal du gå til et sikkert offentligt sted og kontakte politiet.

Hvis du hører en AirTag udsende en lyd

For at advare folk i nærheden udsender enhver AirTag, der er adskilt fra ejeren i en periode, en lyd, når den flyttes. Hvis du finder en AirTag efter at have hørt dens lyd, kan du bruge enhver enhed med NFC, som f.eks. en iPhone eller Android-telefon, til at se, om dens ejer har markeret den som mistet, og om du kan hjælpe med at returnere den. Hvis du mener, at denne AirTag eller dette Find-netværkstilbehør muligvis sporer personer uden deres samtykke, kan du få vejledning i, hvordan du deaktiverer genstanden.

Om disse AirTag-oplysninger på iPhone

Få oplysninger om, eller deaktiver AirTag, Find-netværkstilbehør eller AirPods

Hvis du har fundet en ukendt AirTag, kan du følge denne vejledning for at få vist oplysninger om den eller for at deaktivere den:

1. Hvis du har fundet en AirTag, skal du holde toppen af din iPhone eller NFC-kompatible smartphone nær den hvide side af AirTag'en, indtil der vises en notifikation.

2. Tryk på notifikationen. Dette åbner et websted, der indeholder oplysninger om AirTag'en, herunder serienummeret og de sidste fire cifre i telefonnummeret på den person, der registrerede den. Dette kan hjælpe dig med at identificere ejeren, hvis du kender vedkommende. Det kan være en god idé at tage et skærmbillede for at sikre, at du kan dokumentere oplysningerne.

3. Hvis ejeren har markeret AirTag'en som mistet, kan du muligvis se en besked med oplysninger om, hvordan ejeren kan kontaktes.

Rul ned til bunden af fanen Genstande, og tryk på Identificer fundet genstand for at få mere at vide om et sæt AirPods eller noget Find-netværkstilbehør, der er blevet væk fra ejeren.

Hvis du har brug for at se en liste over alle AirTags og alt Find-netværkstilbehør, som du har fået besked om, skal du starte appen Find på din iPhone, iPad eller iPod touch. Tryk på Genstande. Rul til bunden, og tryk på Genstande hos dig. Genstande, der for nylig har udløst en uønsket sporingsadvarsel, vises. Hvis muligheden for at afspille en lyd ikke er tilgængelig, er genstanden muligvis ikke nær dig længere, kan være i nærheden af ejeren, eller hvis den var nær dig natten over, kan dens identifikator være ændret.

Ukendt AirTag på kort i appen Find

Du kan deaktivere AirTag'en, AirPods'ene eller Find-netværkstilbehøret og stoppe genstandens deling af dens placering ved at trykke på Instruktioner til at slå fra og følge vejledningen på skærmen. Når AirTag'en, AirPods'ene eller Find-netværkstilbehøret er deaktiveret, kan ejeren ikke længere hente opdateringer om genstandens aktuelle placering. Du vil heller ikke længere modtage uønskede sporingsadvarsler for denne genstand.

Instruktioner om, hvordan du deaktiverer AirTag

Hvis du føler, at din sikkerhed er i fare, skal du kontakte dit lokale politi, som kan samarbejde med Apple for at anmode om oplysninger om genstanden. Du skal muligvis angive serienummeret på AirTag'en, AirPods'ene eller Find-netværkstilbehøret og enhedens serienummer.

Selv om du deaktiverer Find-netværket på din enhed, deaktiverer Bluetooth eller deaktiverer Lokalitetstjenester på din iPhone, forhindrer det ikke ejeren af AirTag'en, AirPods'ene eller Find-netværkstilbehøret i at kunne se placeringen af den pågældende AirTag eller det pågældende tilbehør. Du skal deaktivere genstanden ved at følge vejledningen ovenfor.

Sådan tjekker du, om der er en AirTag eller noget Find-netværkstilbehør i nærheden, med en Android-enhed

Hvis du bruger en Android-enhed, kan du downloade appen Tracker Detect fra Google Play Butik. Sporingsdetektor registrerer sporingsmekanismer på genstande inden for Bluetooth-afstand, som er blevet væk fra ejeren, og som er kompatible med Apples Find-netværk. Disse omfatter AirTags og kompatible sporingsmekanismer på genstande, der bruger Find-netværket. Hvis du tror, at nogen bruger en AirTag eller en anden sporingsmekanisme på en genstand til at spore din placering, kan du scanne med appen for at prøve at finde AirTag-enheden eller sporingsmekanismen. Hvis appen registrerer en AirTag eller en kompatibel sporingsmekanisme på en genstand i nærheden af dig i mindst 10 minutter, kan du afspille en lyd for at få hjælp til at finde den.

Gå til Google Play for at downloade appen Tracker Detect

Yderligere ressourcer

Hvis du mener, at din sikkerhed er i fare, kan disse ekstra ressourcer være nyttige:

* Find-netværket understøttes ikke i Sydkorea.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.