Hjælp med at forbedre AR-lokalitetsnøjagtigheden i Kort

Du kan hjælpe med at forbedre hastigheden og nøjagtigheden af AR-funktioner i Kort ved at dele data med Apple om dine omgivelser, når du bruger disse funktioner. Der deles ingen billeder, og Apple indsamler kun de data, vi har brug for til at gøre disse oplevelser bedre.

Sådan kan du hjælpe med at forbedre AR-lokalitetsnøjagtigheden i Kort

Når du bruger Augmented Reality-funktioner i Kort – f.eks. til at se fordybende vejvisning til gående eller til at justere din lokalitet – løfter du din iPhone for at scanne dine omgivelser og registrere kendepunkter fra nærliggende bygninger og andre fysiske kendetegn.

• Der sendes ingen billeder til Apple, og der gemmes ingen billeder på din enhed, når du bruger AR-funktioner.

• Dit iPhone-kamera registrerer "kendepunkter", mens det scanner. Disse punkter repræsenterer formen og udseendet af stationære objekter omkring dig, f.eks. bygninger, på en måde, der ikke er læsbart af en person. I stedet bruger Kort maskinlæring på enheden til at sammenligne kendepunkterne med Apple Kort-referencedata, der sendes til din enhed for at aktivere AR-funktionerne i Kort.

• Dit iPhone-kamera bortfiltrerer bevægelige objekter som mennesker og køretøjer. Kort har kun brug for kendepunktdata for stationære objekter omkring dig, så kendepunkter kasseres, hvis de ændrer position på en måde, der ikke matcher kameraets bevægelse.

Når Kort sammenligner kendepunkterne med Apple Kort-referencedataene, kan Kort finde din lokalitet på et kort, og du kan se detaljeret vejvisning til gående i sammenhæng med den virkelige verden.

Da AR-funktionerne til vejvisning til gående og Juster lokalitet fungerer ved at matche det, som dit iPhone-kamera registrerer i den virkelige verden, med Apple Kort-referencedataene på din enhed, skal Apple Kort-referencedataene opdateres konsekvent for at levere hurtige og nøjagtige resultater.

Når du accepterer at dele de kendepunkter, som dit iPhone-kamera registrerer, med Apple, hjælper du med at opdatere disse referencedata for at forbedre hastigheden og nøjagtigheden af disse AR-funktioner.

Læs mere om vejvisning til gående i Kort

Læs om, hvordan Kort beskytter din anonymitet

Når du accepterer at forbedre AR-lokalitetsnøjagtigheden i Kort

Når du accepterer at forbedre AR-lokalitetsnøjagtigheden, beskytter Apple dine oplysninger ved kun at indsamle de data, vi har brug for til at gøre oplevelsen bedre.

• Dataene krypteres under overførsel, og de opbevares i et krypteret format, når de er inaktive.

• Dataene er ikke knyttet til dig eller dit Apple-id.

• Du deler kun de kendepunkter, som din iPhone registrerer, mens den scanner. Der sendes ingen billeder til Apple som en del af denne proces.

Som en yderligere foranstaltning til at beskytte din anonymitet bruger Apple maskinlæring på enheden til at tilføje "støj" til kendepunktdataene. Denne støj skaber uregelmæssige variationer i dataene, der stadig gør det muligt for Kort at sammenligne kendepunkterne med Apple Kort-referencedata, men som har til formål at forhindre det usandsynlige scenarie, at nogen skulle forsøge at bruge kendepunkterne til at genskabe et billede, hvor personer eller køretøjer ville kunne identificeres.

• Med henblik på at tilføje denne form for støj har Apple trænet et neuralt netværk med et kontradiktorisk setup, hvor det konkurrerer med et andet neuralt netværk, der er indstillet til at forsøge at rekonstruere et billede ud fra kendepunktdataene.

• Det første netværk tilføjer så meget støj til kendepunktdataene som muligt, samtidig med at dataene stadig holdes sammenlignelige med Apple Kort-referencedataene. Det andet netværk tager udgangspunkt i kendepunktdataene med den tilføjede støj og forsøger at rekonstruere et billede.

• Ved skiftevis optimering af disse to netværk kan Apple indsamle kendepunktdata, der stadig kan bruges til at opdatere Apple Kort-referencedataene, og samtidig forhindre rekonstruktion af et identificerbart billede ud fra disse data.

Kun en ekstremt sofistikeret hacker med adgang til Apples kodningssystem ville være i stand til at forsøge at genskabe et billede ud fra kendepunkterne. Da de kendepunktdata, du deler, er krypteret, når de forlader din enhed, og kun Apple har adgang til datasamlingerne, er denne form for angreb og genskabelse yderst usandsynlig. Den ekstra støj forhindrer desuden et ethvert forsøg på at bruge kendepunktdataene til at genskabe et billede, hvor personer eller køretøjer kan identificeres.

Skift dine indstillinger for Analyse og forbedring

Du kan til enhver tid begynde eller ophøre med at dele dine data for at forbedre AR-lokalitetsnøjagtigheden.

1. Åbn appen Indstillinger.

2. Tryk på Anonymitet og sikkerhed, og tryk derefter på Analyse og forbedringer.

3. Slå "Gør AR-lokalitetsnøjagtighed bedre" til eller fra.

I indstillingerne for anonymitet og sikkerhed kan du vælge at dele data med Apple for at forbedre funktioner, f.eks. AR-lokalitetsnøjagtighed.

"Gør AR-lokalitetsnøjagtighed bedre" er ikke tilgængelig i alle områder. Hvis du rejser til et område, hvor denne funktion ikke er tilgængelig og bruger en AR-funktion i Kort, vil dataene ikke blive delt med Apple, uanset om du har valgt at dele data med Apple eller ej.