Brug Apple Pay, når appen Wallet ikke er din standardapp til kontaktløs betaling

Foretag Apple Pay-transaktioner, når appen Wallet ikke er indstillet som din standardapp til kontaktløs betaling.

Funktionerne i denne artikel er kun tilgængelige for iOS-brugere i lande eller områder i det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

Hvis du bor i det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, og din iPhone har iOS 17.4 eller en nyere version, kan du indstille en anden kvalificeret app som standardapp til kontaktløs betaling i stedet for Apple Wallet.

Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde omfatter alle lande i EU samt Island, Lichtenstein og Norge.

Sådan foretager du Apple Pay-transaktioner

Hvis du vælger en anden app som standardapp til kontaktløs betaling, vil det påvirke, hvordan du bruger Apple Pay og Wallet. Når du dobbeltklikker på sideknappen eller holder din iPhone tæt på en kontaktløs læser i butikken, starter din valgte app automatisk, når du har låst din iPhone op. De kort, du har gemt i Apple Wallet til at foretage Apple Pay-transaktioner, vises ikke længere.

Sådan foretager du kontaktløse transaktioner med Apple Pay

1. Åbn Wallet-appen på din iPhone.

2. Vælg dit kort.

3. Dobbeltklik på sideknappen for at godkende med Face ID, eller indtast din adgangskode, før du foretager en betaling.

Hvis du vil have, at Apple Pay og appen Wallet starter automatisk, når du dobbeltklikker på sideknappen eller holder din iPhone tæt på en kontaktløs læser, skal du vælge Apple Wallet som din standardapp til kontaktløse betalinger i Indstillinger.

Brug Ekspresfunktion

Ekspresfunktion fungerer fortsat, selvom Apple Wallet ikke er din standardapp. Med Ekspresfunktion kan du bruge nogle af dine kort og nøgler i Apple Wallet, uden at du skal vække eller låse op for din enhed, og uden at du skal godkende med Face ID, Touch ID eller din adgangskode.

Når du foretager en betaling med en app til kontaktløs betaling, tilsidesættes Ekspresfunktion for at undgå, at den interagerer med din kontaktløse transaktion.