Fremvis dit kørekort eller id-kort fra Apple Wallet

Brug din iPhone eller dit Apple Watch til at fremvise dit kørekort eller id-kort ved udvalgte TSA-kontrolpunkter (Transportation Security Administration), virksomheder og spillesteder i USA. Du kan også dele dine identitetsoplysninger i deltagende apps.

Hvis du vil bruge din iPhone eller dit Apple Watch til at fremvise dit kørekort eller id-kort, skal du have:

• En iPhone 8 eller nyere eller et Apple Watch Series 4 eller nyere med den nyeste version af iOS eller watchOS.

• Face ID eller Touch ID slået til.

• Være logget ind på din enhed med dit Apple-id.

Læs mere om, hvordan du føjer dit kørekort eller id-kort til Apple Wallet

Fremvis dit kørekort eller id-kort fra Apple Wallet

Du kan tilføje og bruge dit kørekort eller id-kort i Apple Wallet på din iPhone eller dit Apple Watch i deltagende stater i USA og ved udvalgte virksomheder, spillesteder og TSA-kontrolpunkter (Transportation Security Administration) i lufthavne i disse stater.

• Når du bruger dit kørekort eller id-kort ved et TSA-kontrolpunkt, skal du bekræfte med det Face ID eller Touch ID, der er knyttet til dit kørekort eller id-kort, før dine oplysninger på din telefon vises til id-læseren.

• Hvis du vil bruge dit kørekort eller id-kort på dit Apple Watch ved et TSA-kontrolpunkt, skal du låse din iPhone op ved hjælp af det tilknyttede Face ID eller Touch ID, hver gang du tager dit Apple Watch på. Derefter kan du bruge dit kørekort eller id-kort uden at godkende, indtil du tager uret af igen.

• Du kan også fremvise dit kørekort eller id-kort for at hjælpe med at bekræfte dine identitetsoplysninger i deltagende apps og appklip. Du kan f.eks. bruge dit kørekort eller id-kort i Apple Wallet til at hjælpe med at bekræfte din identitet, når du ansøger om et kreditkort i en app til finansielle tjenester.

Når du bekræfter med Face ID eller Touch ID for at dele dine oplysninger, skal du gøre det med det Face ID eller Touch ID, der er knyttet til dit kørekort eller id-kort.

Sådan fremviser du dit kørekort eller id-kort personligt

1. Hold toppen af din iPhone eller skærmen på dit Apple Watch tæt på id-læseren. Du behøver ikke at låse op, vise eller aflevere din enhed for at fremvise dit kørekort eller id-kort.

2. På skærmen på din enhed skal du gennemgå de oplysninger, der vil blive delt.

3. Sådan giver du dit samtykke:

• På iPhone ved hjælp af Face ID: Tryk to gange på sideknappen for at godkende.

• På iPhone ved hjælp af Touch ID: Hold fingeren nede på Hjem-knappen for at godkende.

• På Apple Watch: Tryk to gange på sideknappen.

Når du har fremvist dit kørekort eller id-kort, vises et flueben og OK på din enhed.

Afhængigt af hvor du fremviser dit kørekort eller id-kort, kan der være yderligere krav. Når du f.eks. fremviser dit kørekort eller id-kort ved et TSA-kontrolpunkt, registrerer deres id-læser dit billede til sammenligning med billedet fra dit kørekort eller id-kort i Apple Wallet.

Sådan deler du dit kørekort eller id-kort i en app med din iPhone

1. I en app eller et appklip skal du trykke på knappen Bekræft via Apple Wallet eller Fortsæt med Apple Wallet.

2. Gennemgå de oplysninger, der vil blive delt, og andre detaljer:

• De oplysninger fra dit kørekort eller id-kort, som appen anmoder om.

• De oplysninger, som appen gemmer, og hvor længe appen planlægger at gemme disse oplysninger.

• Årsagen til, at appen anmoder om disse oplysninger.

3. Sådan giver du dit samtykke:

• På iPhone med Face ID: Tryk to gange på sideknappen, og godkend derefter.

• På iPhone med Touch ID: Hold fingeren nede på Hjem-knappen for at godkende.

Gemte id-kort i Apple Wallet drager fordel af de anonymitets- og sikkerhedsfunktioner, der allerede er indbygget i iPhone og Apple Watch for at hjælpe med at beskytte mod manipulation og tyveri:

• Data fra dit kørekort eller id-kort er krypteret.

• Hverken den udstedende myndighed eller Apple kan se, hvornår og hvor du bruger dit kørekort eller id-kort.

• Biometrisk godkendelse ved hjælp af Face ID og Touch ID hjælper med at sikre, at det kun er dig, som kan se og bruge dit kørekort eller id-kort.

Læs mere om, hvordan Apple beskytter dine personlige oplysninger og identitetsdata