Hvis Spørg før køb ikke virker

Læs, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan se dine Spørg før køb-notifikationer, eller hvis dit barn får vist beskeden "Unable to Ask Permission" (Det er ikke muligt at bede om tilladelse) efter at have bedt familiearrangøren om at foretage et køb.

Ting, du kan prøve først

1. Kontroller, at både du og dit barn har opdateret til den nyeste version af iOS eller iPadOS på din iPhone eller iPad og den nyeste version af macOS på din Mac.

2. Hvis du har slået Fokus til på din enhed, skal du enten slå det fra, så du kan modtage notifikationer, eller tjekke dine indstillinger for Fokus for at sikre, at du kan modtage Tidsfølsomme notifikationer såsom Spørg før køb-anmodninger.

3. Prøv at ændre navnet på din enhed, og tjek, at din enhed og dit barns enhed har forskellige navne. Du kan se og ændre navnet på en enhed ved at gå til Indstillinger > Generelt > Om > Navn.

4. Bekræft, at dit barns kontaktkort er korrekt udfyldt på barnets enhed, inklusive barnets fulde navn og e-mailadressen eller telefonnummeret til barnets Apple-id, så notifikationer fra Spørg før køb sendes og modtages via Beskeder.

Hvis dine Spørg før køb-anmodninger mangler

Hvis du går glip af en Spørg før køb-notifikation, kan du finde anmodningen i Beskeder på iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

I iOS 15 og iPadOS 15 og tidligere og i macOS Monterey og tidligere kan du finde anmodningen i Notifikationscenter på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

Åbn Notifikationscenter på din iPhone, iPad eller iPod touch

No alt supplied for Image
  • På låst skærm skal du skubbe op fra midten af skærmen.

• På alle andre skærme skal du skubbe nedad fra midten øverst på skærmen.

Åbn Notifikationscenter på din Mac

No alt supplied for Image

Klik på datoen øverst til højre på skærmen, eller skub til venstre med to fingre fra pegefeltets højre kant. Notifikationer vises øverst i Notifikationscenter.

Hvis du stadig ikke kan se dine Spørg før køb-anmodninger, skal du kontrollere dine indstillinger for Familiedeling, kontrollere, hvilket Apple-id du er logget ind med, og kontrollere, at du bruger en understøttet enhed.

Hvis dit barn får vist beskeden "Det er ikke muligt at bede om tilladelse"

Når Spørg før køb er slået til, og dit barn beder familiearrangøren om at godkende et køb, kan barnet få vist beskeden "Det er ikke muligt at bede om tilladelse. Du kan ikke bede om tilladelse, fordi du er logget på en iCloud- og iTunes-konto, som ikke er tilknyttet hinanden".

Når du ser denne besked, skal du kontrollere dine indstillinger for Familiedeling, kontrollere, hvilket Apple-id du er logget ind med, og kontrollere, at du bruger en understøttet enhed.

Gennemgå indstillingerne for Familiedeling

Hvis du er familiearrangøren, kan du gå til Indstillinger eller Systemindstillinger for at se, om Spørg før køb er slået til for dine familiemedlemmers konti.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger.

2. Tryk på Familie. Hvis du ikke kan se Familie, skal du trykke på dit navn og derefter trykke på Familiedeling.

3. Hvis du er familiearrangøren, skal du sørge for, at Deling af køb er slået til. Derefter kan du trykke på et familiemedlems navn for at se, om Spørg før køb er slået til for vedkommendes konto.

På din Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Familie.

3. Hvis du er familiearrangøren, skal du klikke på Deling af køb og sørge for, at Del mine køb er slået til.

4. Klik på et familiemedlems navn, og klik derefter på Spørg før køb for at se, om det er slået til for den pågældende person.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Familiedeling.

3. Hvis du er familiearrangøren, skal du klikke på Deling af køb og sørge for, at Del mine køb er slået til.

4. Klik på Familiedeling, og klik på Detaljer ud for et familiemedlems navn for at se, om Spørg før køb er slået til for vedkommende.

Kontroller, hvilket Apple-id du bruger til køb

Kontroller, om du er logget ind på App Store, iTunes Store, Apple TV-appen, appen Apple Music eller Apple Books med det Apple-id, du har valgt til deling af indhold med familien.

Læs mere om, hvordan du bruger dit eget Apple-id til Familiedeling

På din iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller nyere:

1. Gå til Indstillinger > Familie.

2. Tryk på dit navn.

3. Noter, hvilket Apple-id der vises.

4. Tryk på Køb.

5. Tryk på Apple-id til køb, og kontroller, at du er logget ind med det samme Apple-id, som du bruger til familiedeling. Hvis du ikke er det, skal du trykke på Del vha. sekundært Apple-id og indtaste Apple-id'et og adgangskoden til det pågældende Apple-id.

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidligere:

1. Gå til Indstillinger, tryk på dit navn, og tryk derefter på Familiedeling.

2. Tryk på dit navn.

3. Noter det Apple-id, som du bruger.

4. Gå tilbage til Indstillinger.

5. Tryk på dit navn, tryk på Medier og køb, og tryk derefter på Vis konto.

6. Kontroller, at du bruger det samme Apple-id.

På din Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familie.

2. Klik på dit navn, og klik derefter på Køb.

3. Noter, hvilket Apple-id der vises under Apple-id til køb.

4. Åbn App Store.

5. Vælg Butik > Konto.

6. Klik på Kontoindstillinger.

7. Kontroller, at du bruger det samme Apple-id.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Familiedeling, og klik derefter på Oplysninger ud for dit navn.

3. Noter det Apple-id, som du bruger til familiekøb.

4. Åbn App Store. Klik på dit navn, og klik derefter på Vis oplysninger.

5. Kontroller, at du bruger det samme Apple-id.

På Apple TV

1. Gå til hjemmeskærmen, og gå derefter til Indstillinger > Brugere og konti > iCloud.

2. Vælg dit navn. Noter Apple-id'et.

3. Klik på menuknappen på Apple TV Remote for at vende tilbage til skærmen Brugere og konti.

4. Vælg [dit navn]s konto.

5. Kontroller, at du bruger det samme Apple-id.

Kontroller, at du bruger en understøttet enhed

Du skal have iOS 8 eller en nyere version på din iPhone, iPad eller iPod touch eller OS X Yosemite eller en nyere version på din Mac for at indstille eller tilmelde dig en gruppe til Familiedeling. Hvis du prøver at foretage et køb på en enhed, som ikke understøttes, skal du stadig bede om tilladelse. Du får dog ingen notifikation, når familiearrangøren godkender eller afviser anmodningen. Hvis familiearrangøren foretager købet, og indholdet ikke downloades automatisk, kan du trykke på prisen igen for at downloade emnet.

Hvis Spørg før køb er slået til for din konto

• Du kan ikke købe iTunes Match, iTunes-gaver eller Donationer.

• Hvis du downloader indhold fra et familiemedlems tidligere køb, får du ikke vist en besked om Spørg før køb. Der vises heller ingen besked om Spørg før køb, hvis du indløser en produktkode.