Oprettelse af en EPUB-bog i Pages

Vælg mellem en lang række foruddesignede bogskabeloner, så du kan oprette en interaktiv EPUB-bog, der kan ses i Apple Books.

Vælg en skabelon

Pages omfatter to kategorier af skabeloner, der er særligt designet til oprettelse af EPUB-bøger.

Sådan vælger du en skabelon:

1. Gør følgende for din enhed:

• I Pages på din Mac skal du vælge Arkiv > Ny.

• Tryk eller klik på knappen Nyt dokumentAlt-tekst til billede mangler.

2. Rul ned til Bogskabeloner i skabelonvælgeren.

Vinduet Bøger i skabelonvælgeren i Pages
  3. Vælg den skabelon, der passer bedst til dit indhold:

• Vælg en skabelon med stående format til bøger, hvor der hovedsageligt bruges tekst. Med en skabelon med stående format kan du vælge at bruge ombrydelig tekst, når du eksporterer til EPUB. I en eksporteret EPUB-bog justeres teksten til enhedernes forskellige størrelser eller retninger. Din bog kan derfor se anderledes ud end det oprindelige dokument, når den åbnes i Apple Books eller andre læserapps.*

• Vælg en skabelon med liggende format til bøger, hvor der bruges mange billeder eller tekst, som er formateret i kolonner. Skabeloner med liggende format eksporteres til EPUB med fast layout. Layoutet bevares i den eksporterede EPUB-bog. Layoutet ændrer sig ikke efter størrelsen eller retningen af en enhed.

* Hvis du beslutter, at layoutet i din EPUB-bog med stående format skal matche dokumentets layout, kan du altid eksportere dit dokument, der er baseret på en skabelon med stående format, som en EPUB med fast layout.

Oprettelse af en bog i Pages

Når du har valgt en skabelon, kan du tilføje tekst, billeder, billedgallerier, videoer, figurer, tabeller, diagrammer og dine egne tegninger i dit dokument. Du kan optage lyd direkte på en side i dokumentet og lytte til det i din EPUB. Du kan også animere tegninger, som afspilles i din EPUB. Desuden kan du sikre, at din bog har en indholdsfortegnelse, ved at bruge visning af indholdsfortegnelse i Pages til at tilføje en.

Hvis du vælger en skabelon med stående format, oprettes der automatisk nye sider, når du tilføjer indhold. Din tekst flyder automatisk fra den ene side til den næste. Hvis du bruger en skabelon med liggende format, skal nye sider tilføjes manuelt.

Du kan også kopiere et afsnit fra ét tekstbehandlingsdokument til et andet eller kopiere en side fra ét sidelayoutdokument til et andet. Læs mere om, hvordan du kopierer og indsætter sider og sektioner på iPad, iPhone eller Mac.

Hvis du vil have tekst til at flyde fra en side til en anden i en skabelon med liggende format, kan du bruge linkede tekstfelter i dit dokument.

Tilføj sider manuelt i en skabelon med liggende format

Du kan føje sider til en liggende skabelon på en Mac ved at vælge Indsæt > Side.

Sådan tilføjer du sider i en skabelon med liggende format på en iPad:

1. Tryk på knappen Oversigtsvalgknappen Oversigtsvalg, og slå derefter Miniaturer af sider til.

2. Tryk på miniaturen af den side, som den nye side skal sættes ind efter.

3. Tryk på knappen Tilføj side  nederst i oversigten Miniaturer af sider, og tryk derefter på en af mulighederne.

Sådan føjer du sider til en liggende skabelon på en iPhone eller en iPad i delt visning:

1. Tryk på sidetallene nederst på skærmen.

2. Tryk på knappen Tilføj sideknappen Tilføj side øverst på skærmen Miniaturer af sider.

3. Tryk på en af mulighederne, og tryk derefter på Vælg.

Eksporter dit dokument som en EPUB

Hvis du vil oprette en EPUB-bog af dit dokument, skal du eksportere dit dokument som en EPUB. Når du eksporterer dit dokument som en EPUB, behandler Pages automatisk billeder for at sikre, at din bog overholder standardkravene til EPUB-specifikationer.

Når du har oprettet EPUB-bogen, kan du se og dele din EPUB-bog.

Pages på iPhone eller iPad

1. Åbn dit dokument i Pages.

2. På din iPhone skal du trykke på knappen Mereknappen Mere. På iPad skal du trykke på dokumentnavnet eller trykke på knappen Mere, afhængigt af hvad du ser på værktøjslinjen.

3. Tryk på Eksporter.

4. Tryk på EPUB.

5. Indtast en titel og et forfatternavn, og vælg derefter eventuelle yderligere muligheder for din bog. Læs mere om muligheder til oprettelse af bøger

6. Tryk på Eksporter, og vælg derefter en indstilling:

• Tryk på Bøger i appen Bøger på din enhed for at se din bog.

• Hvis du vil dele din bog, skal du trykke på en app som f.eks. Mail eller Beskeder.

• Hvis du vil gemme arkivet på din enhed eller iCloud Drive, skal du vælge Gem til arkiver og derefter vælge en lokalitet.

Du kan også eksportere og sende eller gemme et arkiv ved hjælp af menuen Del på værktøjslinjen:

1. Tryk på knappen Delknappen Del på værktøjslinjen, og tryk derefter på Eksporter og Send.

2. Vælg EPUB, vælg eventuelle yderligere muligheder for formatet, og tryk derefter på Eksporter.

3. Del eller gem det eksporterede arkiv:

• Hvis du vil dele bogen, kan du vælge, hvordan du vil sende dit arkiv, f.eks. med Mail eller Beskeder, og send derefter arkivet.

• Hvis du vil gemme arkivet på din enhed eller iCloud Drive, skal du vælge Gem til arkiver og derefter vælge en lokalitet.

Pages til Mac

1. Åbn dit dokument i Pages.

2. Vælg Arkiv > Eksporter til, og vælg derefter EPUB.

3. Indtast en titel og et forfatternavn, og vælg derefter eventuelle yderligere muligheder for din bog. Læs mere om muligheder til oprettelse af bøger

4. Klik på Næste.

5. Del eller gem det eksporterede arkiv:

• Hvis du vil dele arkivet, skal du klikke på Send en kopi og derefter vælge, hvordan du vil sende arkivet, f.eks. med Mail eller Beskeder.

• Hvis du vil gemme arkivet på din enhed eller iCloud Drive, skal du klikke på Gem og derefter vælge en lokalitet.

6. Klik på Eksporter.

7. Hvis du vil åbne din bog i appen Bøger på din Mac, skal du dobbeltklikke på EPUB-arkivet.

Du kan også eksportere til EPUB og dele eller gemme et arkiv ved hjælp af menuen Del på værktøjslinjen:

1. Klik på knappen Delknappen Del på værktøjslinjen, og klik derefter på Eksporter og Send.

2. Vælg EPUB, og vælg derefter yderligere muligheder.

3. Del eller gem det eksporterede arkiv:

• Hvis du vil dele bogen, skal du klikke på Send en kopi og derefter vælge, hvordan du vil sende bogen, f.eks. med Mail eller Beskeder.

• Hvis du vil gemme arkivet på din enhed eller iCloud Drive, skal du klikke på Gem, vælge en lokalitet og derefter klikke på Eksporter.

Pages til iCloud

1. Åbn dit dokument i Pages.

2. Klik på knappen VærktøjerAlt-tekst til billede mangler, og vælg derefter Download en kopi.

3. Klik på EPUB i det vindue, der vises.

4. Klik på Download.

5. Hvis du vil se din bog i appen Bøger på en Mac, skal du dobbeltklikke på bogarkivet.

6. Du kan også dele din bog med andre i Pages til iCloud:

• Klik på knappen VærktøjerAlt-tekst til billede mangler, og vælg derefter Send en kopi.

• Klik på EPUB i det vindue, der vises.

• Vælg eksportindstillinger, og klik derefter på Næste.

• Klik på E-mail.

Publicer til Apple Books

Du kan publicere din bog fra Pages til Boghandel i Apple Books på din iPad, iPhone, Mac eller online på iCloud.com.