Mac Pro (primo 2009) - Tekniske specifikationer

Processor

• 8-core: To 2,26 GHz, 2,66 GHz eller 2,93 Quad-core Intel Xeon 5500-processorer

• Quad-core: En 2,66 GHz, 2,93 GHz eller 3.33 GHz Quad-core Intel Xeon 3500-processor

• Næste generations Intel-mikroarkitektur

• 8 MB fælles L3-buffer pr. processor

• Integreret hukommelseskontrolenhed

• Dynamisk Turbo Boost-ydeevne (op til 3,33 GHz på 8-core 2,93 GHz computer, op til 3,6 GHz på quad-core 3,33 GHz computer)

• Hyper-Threading-teknologi til op til 16 virtuelle kerner

• 128 bit SSE4 SIMD-funktion

• 64 bit datastier og -registre

• Optimeret til energibesparelse

Hukommelse

• 1066 MHz DDR3 ECC SDRAM

• 8-core: Otte hukommelsespladser (fire pr. processor) understøtter op til 32 GB hukommelse med 1 GB, 2 GB eller 4 GB DIMM-enheder

• Quad-core: Fire hukommelsespladser understøtter op til 16 GB hovedhukommelse med 1 GB, 2 GB eller 4 GB DIMM-enheder

Grafik og skærme

• 16 baners PCI Express 2.0-grafikplads med dobbelt bredde med et af følgende grafikkort installeret:

• NVIDIA GeForce GT 120 med 512 MB GDDR3-hukommelse, PCI Express 2.0, en Mini DisplayPort og en dual-link DVI-port

• ATI Radeon HD 4870 med 512 MB GDDR5-hukommelse, PCI Express 2.0, en Mini DisplayPort og en dual-link DVI-port

• Flere grafikkortskonfigurationer, tilgængelige med to, tre eller fire NVIDIA GeForce 120 GT-kort

• Understøtter op til otte 30" skærme 1

• Understøtter digitale opløsninger på op til 2560 x 1600 pixels

• Understøtter analoge opløsninger på op til 2048 x 1536 pixels

• Mellemstik til skærm tilgængelige til:

• Ekstra DVI-port til Mini DisplayPort til DVI-mellemstik (ekstraudstyr)

• Ekstra dual-link DVI-port til Mini DisplayPort til Dual-Link DVI-mellemstik (ekstraudstyr)

• VGA-port til Mini DisplayPort til VGA-mellemstik eller DVI til VGA-mellemstik til skærm (ekstraudstyr)

Kommunikation

• To uafhængige 10/100/1000BASE-T Ethernet-grænseflader (RJ-45) med understøttelse af jumbo-rammer

• Bluetooth 2.1 + Enhanced Data Rate (EDR)

• Mulighed for AirPort Extreme Wi-Fi-kort med 802.11n2 (baseret på udkast til IEEE 802.11n-specifikation); IEEE 802.11a-/b-/g-kompatibel

Lagringskapacitet

• Fire kabelfri 3,5" harddiskpladser med direkte tilslutning og indbyggede uafhængige 3 Gb/sek. Serial ATA-kanaler; fire interne holdere til harddiske inkluderet

• Op til 8 TB intern lagringsplads3 i harddiskplads 1 til 4 ved brug af harddiske med følgende kapacitet:

• 640 GB Serial ATA 3 Gb/sek., 7200 o./min., 16 MB buffer

• 1 TB eller 2 TB Serial ATA 3 Gb/sek., 7200 o./min., 32 MB buffer

• Mac Pro RAID-kort (ekstraudstyr) med 512 MB buffer og batteri, der sikrer sikkerhedskopi af bufferen i 72 timer

• 18 x SuperDrive, der understøtter diske med to lag (dvd±rdl/dvd±rw/cd-rw)

• Skriver til dvd+r- og dvd-r-diske med op til 18 x hastighed

• Skriver til dvd+r DL- og dvd-r DL-diske med op til 8x hastighed

• Skriver til dvd+rw-diske med op til 8 x hastighed

• Skriver til dvd-rw-diske med op til 6 x hastighed

• Læser dvd'er med op til 18x hastighed

• Skriver til cd-r- og cd-rw-diske med op til 32 x hastighed

• Læser cd'er med op til 32 x hastighed

• Et tomt optisk drevrum til ekstra SuperDrive (ekstraudstyr)

Elektriske krav og driftskrav

• Spænding: 100-120V AC eller 200-240V AC (spænding på strømforsyning med stor tolerance)

• Frekvens: 50 Hz til 60 Hz, enkeltfaset

• Strømstyrke: Maks. 12 A (ved lav spænding) eller 6 A (ved høj spænding)

• Driftstemperatur: 10° til 35° C

• Opbevaringstemperatur: -40° til 47° C

• Luftfugtighed: 5% til 95% (ikke kondenserende)

• Maks. højde (drift): 3.000 m

Miljømæssig statusrapport

• Fri for bromerede flammehæmmere (BFR)

• PVC-fri interne kabler

• Kabinet af aluminium, som i meget stor udstrækning kan genbruges

• Opfylder kravene til ENERGY STAR 5.04

• Har fået vurderingen EPEAT Gold

Akustisk ydeevne

ANGIVNE STØJEMISSIONER i henhold til ISO 9296

Lydeffektniveau

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Lydtryksniveau

Brugerplacering

LpAm (dB)

2,66 GHz

2,26 GHz

2,66 GHz

2,26 GHz

Passiv tilstand

3,7

3,5

26

25

Harddisktilgang

3,7

3,6

26

25

CD-drevtilgang

4,9

5,2

41

41

1. LWAd er den statistiske øvre grænse for det A-vægtede lydeffektniveau (afrundet til nærmeste 0,1 B).

2. LpAm er middeltallet for det A-vægtede lydtryksniveau målt ved brugerens placering (afrundet til nærmeste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Forbindelser og lyd

• Fire FireWire 800-porte (to på forsiden og to på bagsiden)

• Fem USB 2.0-porte (to på forsiden og tre på bagsiden)

• To USB 2.0-porte på det medfølgende tastatur

• Stik til hovedtelefoner på forsiden og indbygget højttaler

• Optisk ind- og udgang til digital lyd, TOSLINK-porte

• Analoge minijackstik til linjeind- og udgang i stereo

PCI Express-udvidelse

• Tre ledige PCI Express-udvidelseskortpladser:5

• En PCI Express 2.0 x16-plads

• To PCI Express 2.0 x4-pladser

• Alle pladser leverer mekanisk understøttelse til 16 baners kort

• 300 W kombineret maksimum til alle PCI Express-pladser

Software

• Mac OS X v10.6 Snow Leopard (inklusive iTunes, Time Machine, Vis, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressebog, QuickTime, iCal, DVD Player, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools)

• iLife (inkluderer iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb og GarageBand)

Størrelse og vægt

• Højde: 51,1 cm

• Bredde: 20,6 cm

• Dybde: 47,5 cm

• Vægt (standardkonfiguration):

• 8-core: 18,7 kg6

• Quad-core: 18,1 kg6

I kassen

• Mac Pro

• Netledning

• Apple-tastatur med numerisk blok og Mighty Mouse

• Forlængerkabel til USB-tastatur

• Dvd'er til installering/gendannelse

• Trykt og elektronisk dokumentation

Fire core (MB871*/A)

8 core (MB535*/A)

Processor

2,66 GHz Quad-Core Intel Xeon

To 2,26 GHz Quad-Core Intel Xeon

Bufferhukommelse

8 MB fælles L3-buffer

8 MB fælles L3-buffer pr. processor

Hukommelse

3 GB (tre 1 GB DIMM-enheder) 1066 MHz DDR3 ECC SDRAM;

6 GB (seks 1 GB DIMM-enheder) 1066 MHz DDR3 ECC SDRAM

PCI Express 2.0-grafik

NVIDIA GeForce GT 120 med 512 MB GDDR3-hukommelse, Mini DisplayPort og dual-link DVI-skærmudgang

Harddisk

640 GB Serial ATA (3Gb/sek.); 7.200 o/min.

Optisk drev

18 x SuperDrive, der understøtter diske med to lag (dvd±r dl/dvd±rw/cd-rw)

Trådløs

Indbygget Bluetooth 2.1+EDR (Enhanced Data Rate)

PCI Express

Tre åbne PCI Express 2.0-udvidelsepladser med fuld længde med mekanisk understøttelse af kort med 16 baner; 300 W kombineret maksimum til alle PCI Express-pladser

Specielle konfigurationer

• 2,93 GHz Quad-Core Intel Xeon

• 3,33 GHz Quad-Core Intel Xeon

• 6 GB hukommelse (tre 2 GB DIMM-enheder)

• 8 GB hukommelse (fire 2 GB DIMM-enheder)

• 12 GB hukommelse (tre 4 GB DIMM-enheder)

• 16 GB hukommelse (fire 4 GB DIMM-enheder)

• ATI Radeon HD 4870 med 512 MB GDDR5

• To NVIDIA GeForce GT 120

• Tre NVIDIA GeForce GT 120

• Fire NVIDIA GeForce GT 120

• Harddiskpladser 1-4: 640 GB Serial ATA 3 Gb/sek. (7200 o/min) 1 TB eller 2 TB Serial ATA 3 Gb/sek. (7200 o/min.)3

• Mac Pro RAID-kort

• To optiske 18x SuperDrive-drev

• AirPort Extreme Wi-Fi-kort med 802.11n2

• Apple Keyboard

• Apple Wireless Keyboard

• Trådløs Mighty Mouse

• Dual-Channel 4 Gb Fibre Channel-kort

• Quad-Channel 4 Gb Fibre Channel-kort

• To 2,66 GHz Quad-Core Intel Xeon

• To 2,93 GHz Quad-Core Intel Xeon

• 8 GB hukommelse (fire 2 GB DIMM-enheder)

• 12 GB hukommelse (seks 2 GB DIMM-enheder)

• 16 GB hukommelse (otte 2 GB DIMM-enheder)

• 32 GB hukommelse (otte 4 GB DIMM-enheder)

• ATI Radeon HD 4870 med 512 MB GDDR5

• To NVIDIA GeForce GT 120

• Tre NVIDIA GeForce GT 120

• Fire NVIDIA GeForce GT 120

• Harddiskpladser 1-4: 640 GB Serial ATA 3 Gb/sek. (7200 o/min) 1 TB eller 2 TB Serial ATA 3 Gb/sek. (7200 o/min.)3

• Mac Pro RAID-kort

• To optiske 18x SuperDrive-drev

• AirPort Extreme Wi-Fi-kort med 802.11n2

• Apple Keyboard

• Apple Wireless Keyboard

• Trådløs Mighty Mouse

• Dual-Channel 4 Gb Fibre Channel-kort

• Quad-Channel 4 Gb Fibre Channel-kort

Opdateringer

• 1 GB hukommelse (MB980*/A)

• 2 GB hukommelse (MB981*/A)

• 4 GB hukommelse (MB982*/A)

• 640 GB SATA-drev (MB983*/A)

• 1 TB SATA-drev (MB984*/A)

• 2 TB SATA-drev (MC437*/A)

• Mac Pro RAID-kort (MB845*/A)

• ATI Radeon HD 4870-grafikopdatering (MB999*/A)

• Apple Dual-Channel 4 Gb Fibre Channel PCI Express-kort (MB842*/A)

• Apple Quad-Channel 4 Gb Fibre Channel PCI Express-kort (MB843*/A)

Tilbehør

• Apple LED Cinema Display (MB382*/A)

• 30" Apple Cinema HD Display (M9179*/A)

• Time Capsule (MB765*/A)

• AirPort Extreme-base (MB763*/A)

• AirPort Express-base (MB321*/A)

• Apple Keyboard (MB869*/A)

• Apple Wireless Keyboard (MB167*/A)

• Magic Mouse (MB829*/A)

• MobileMe-abonnement (MC288*/A)

• AppleCare Protection Plan (MA516*/A)

Programmer

• Final Cut Studio (MA886*/A)

• Final Cut Express (MA261*/A)

• Aperture (MB673*/A)

• Logic Pro (MA328*/A)

• Logic Express (MA603*/A)

• Shake (MA434*/A)

• Mac OS X Server v10.6 (licens til ubegrænset antal klienter) (MC190*/A)

• Apple Remote Desktop (MA231*/A)

• iWork (MB942*/A)

1. Kræver installering af fire NVIDIA GeForce GT 120-grafikkort.

2. Til trådløs Internetadgang kræves en AirPort-base eller et andet trådløst samlingspunkt og en konto hos en Internetudbyder (evt. mod betaling). For at opnå optimale 802.11n-datahastigheder skal alle brugere have et 802.11n AirPort Extreme-kort og oprette forbindelse med en 802.11n AirPort Extreme-base. Hastighed og rækkevidde bliver mindre, hvis et 802.11a-/b-/g-produkt opretter forbindelse til netværket. Den faktiske ydeevne kan variere, afhængigt af rækkevidde, forbindelseshastighed, de fysiske forhold, netværkets størrelse og andre faktorer. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen. Baseret på et udkast til IEEE 802.11n-specifikationen.

3. 1 GB = 1 mia. bytes og 1 TB = ca. 1 billion bytes; faktisk formateret kapacitet er mindre.

4. Mac Pro-computere, der er konfigureret med flere grafikkort, et Mac Pro RAID-kort eller Fibre Channel-kort opfylder ikke kravene fra ENERGY STAR.

5. PCI Express-pladser er ikke kompatible med PCI- eller PCI-X-udvidelsespladser.

6. Vægten afhænger af konfiguration.

Intel, Intel Core og Xeon er varemærker tilhørende Intel Corp. i USA og andre lande.