OS X Lion - Tekniske specifikationer

Generelle krav

• Mac-computer med en Intel Core 2 Duo-, Core i3-, Core i5-, Core i7- eller Xeon-processor

• 2 GB hukommelse

• OS X v10.6.6 eller en nyere version (v10.6.8 anbefales)

• 7 GB diskplads

• Nogle funktioner kræver en Apple-id; i henhold til gældende betingelser.

• Nogle funktioner kræver en internetudbyder med kompatibelt udstyr (evt. mod betaling).

Specielle krav til funktioner

Time Machine

kræver en ekstra harddisk eller Time Capsule (sælges separat).

Photo Booth

kræver et FaceTime- eller iSight-kamera (indbygget eller eksternt), USB-videokamera (UVC) eller et FireWire DV-videokamera. Baggrundseffekter ved brug af et DV-kamera kræver fast fokus, eksponering og hvidbalance.

FaceTime

Videoopkald kræver et indbygget FaceTime-kamera, et iSight-kamera (indbygget eller eksternt), et USB-videokamera (UVC) eller et FireWire DV-videokamera og en 128 kbps internetforbindelse (op/ned). Til HD-videoopkald kræves et indbygget FaceTime HD-kamera og en 1 Mbps internetforbindelse (op/ned). Modtagelse af HD-videoopkald kræver en kompatibel, Intel-baseret Mac.

Skærmdeling

i iChat og Finder kræver en 128 kbps internetforbindelse (300 kbps anbefales).

iChat

Lydchat kræver en mikrofon og en 56 kbps internetforbindelse. Videochat kræver et FaceTime- eller iSight-kamera (indbygget eller eksternt), USB-videokamera (UVC) eller et FireWire DV-videokamera og en 128 kbps internetforbindelse (op/ned).

Baggrundseffekter ved brug af et DV-kamera kræver fast fokus, eksponering og hvidbalance. Nogle iChat-funktioner får bedre ydeevne og kvalitet med større systemkapacitet.

AirDrop

understøtter følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro (ultimo 2008 eller nyere)

• MacBook Air (ultimo 2010 eller nyere)

• MacBook (ultimo 2008 eller nyere)

• iMac (primo 2009 eller nyere)

• Mac mini (medio 2010 eller nyere)

• Mac Pro (primo 2009 med AirPort Extreme-kort eller medio 2010)

Boot Camp

understøtter eksisterende Boot Camp-installeringer med Windows XP Service Pack 2, Windows Vista eller Windows 7. Nye Boot Camp-installeringer kræver Windows 7 (sælges separat).

Understøttelse af Exchange

kræver Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4 eller Exchange Server 2010. Automatisk indstilling kræver, at Autodiscovery-funktionen i Microsoft Exchange Server er slået til.

QuickTime X-filmoptagelse

kræver et FaceTime- eller iSight-kamera (indbygget eller eksternt), USB-videokamera (UVC) eller et FireWire DV-videokamera.

OpenCL

kræver et grafikkort eller en grafikprocessor af en af følgende typer:

• NVIDIA GeForce 320M, GeForce GT 330M, GeForce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce 8600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130, GeForce GTX 285, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GS, Quadro FX 4800, Quadro FX5600

• ATI Radeon HD 4670, ATI Radeon HD 4850, Radeon HD 4870, ATI Radeon HD 5670, ATI Radeon HD 5750, ATI Radeon HD 5770, ATI Radeon HD 5870

• AMD Radeon HD 6630M, AMD Radeon HD 6750M, AMD Radeon HD 6770M, AMD Radeon HD 6970M

Bevægelser

kræver et Multi Touch-pegefelt, en Magic Mouse eller et Magic Trackpad.

VoiceOver-bevægelser

kræver et Multi Touch-pegefelt eller et Magic Trackpad.

Mac App Store

er tilgængelig for personer over 13 år i USA og mange andre lande. Kræver kompatibel hardware og software og internetadgang (bredbåndsforbindelse anbefales; evt. mod betaling). I henhold til gældende betingelser.

Sådan får du OS X Lion

På alle nye Mac'er

Siden OS X Lion blev frigivet i juli, leveres alle nye Mac-computere med OS X Lion.

Opgradering fra OS X v10.6 Snow Leopard.

Brug Softwareopdatering til at opdatere til OS X v10.6.8, og køb derefter OS X Lion fra Mac App Store. Installeringsprogrammet til OS X Lion bliver hentet og anbragt i Dock, hvorefter det starter automatisk. Følg instruktionerne på skærmen for at gennemføre installleringen.

OS X Lion-licenser til flere brugere

Hent, installer og anvend OS X Lion på alle Mac'er i din virksomhed eller uddannelsesinstitution. Læs mere

Inkluderet i OS X Lion

Programmer

• Adressebog

• Automator

• Lommeregner

• Skak

• Dashboard

• Ordbog

• Dvd-afspiller

• FaceTime

• Skriftbog

• iCal

• iChat

• Billedoverførsel

• iTunes

• Launchpad

• Mail

• Mission Control

• Photo Booth

• Billedfremviser

• QuickTime Player

• Safari

• Huskesedler

• Systemindstillinger

• TextEdit

• Time Machine

Hjælpeprogrammer

• Aktivitetsovervågning

• AirPort-værktøj

• Indstil lyd og MIDI

• Bluetooth-arkivudveksling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-hjælpefunktion

• Konsol

• Digital farvemåler

• Diskværktøj

• Skærmbillede

• Grapher

• Hovednøglering

• Overførselsassistent

• Netværktøj

• Podcastoptagelse

• Podcast Publisher

• RAID-hjælpeprogram

• AppleScript-redigeringsværktøj

• Oplysninger om system

• Terminal

• Hjælpeprogrammet VoiceOver

• X11

Sprog

• Dansk

• Japansk

• Fransk

• Tysk

• Spansk

• Italiensk

• Hollandsk

• Svensk

• Dansk

• Norsk

• Finsk

• Kinesisk (traditionelt)

• Forenklet kinesisk

• Koreansk

• Brasiliansk portugisisk

• Portugisisk (Portugal)

• Russisk

• Polsk

• Tjekkisk

• Tyrkisk

• Ungarsk

• Arabisk

Læs mere om alle programmerne og hjælpeprogrammerne

Gendannelse af Lion

OS X Lion inkluderer et indbygget sæt værktøjer til reparation af din Mac i den nye gendannelsesfunktion, som du kan bruge til at reparere diske eller geninstallere OS X Lion uden en fysisk disk. Hold Kommando-R nede under starten for at bruge gendannelsesfunktionen, eller hold Alternativtasten nede under starten for at vælge gendannelsesfunktionen. Du kan gendanne fra en Time Machine-sikkerhedskopi, geninstallere OS X Lion via internettet fra Apples servere eller bruge Diskværktøj til at reparere eller slette en disk.