OS X El Capitan - Tekniske specifikationer

Generelle krav

• OS X v10.6.8 eller en nyere version

• 2 GB hukommelse

• 8 GB lagerplads

• Nogle funktioner kræver et Apple-id i henhold til gældende betingelser.

• Nogle funktioner kræver en internetudbyder med kompatibelt udstyr (evt. mod betaling).

Krav til Mac-hardware

Du kan se oplysningerne om din Mac-model, hvis du klikker på Apple-symbolet øverst til venstre på skærmen, vælger "Om denne Mac" og derefter vælger "Flere oplysninger". Følgende Mac-modeller er kompatible med OS X El Capitan:

• MacBook (primo 2015)

• MacBook (ultimo 2008 i aluminium, primo 2009 og nyere modeller)

• MacBook Pro (medio/ultimo 2007 eller nyere)

• MacBook Air (ultimo 2008 eller nyere)

• Mac mini (primo 2009 eller nyere)

• iMac (medio 2007 eller nyere)

• Mac Pro (primo 2008 eller nyere)

• Xserve (primo 2009)

Krav til funktioner

Handoff og Instant Hotspot

Understøttes af følgende Mac-modeller:

• MacBook (primo 2015)

• MacBook Pro (2012 eller nyere)

• MacBook Air (2012 eller nyere)

• Mac mini (2012 eller nyere)

• iMac (2012 eller nyere)

• Mac Pro (ultimo 2013)

Handoff kræver en iPhone, iPad eller iPod touch med et Lightning-stik og iOS 8 eller nyere.

Instant Hotspot kræver en iPhone eller iPad med mobilnetværk, Lightning-stik og iOS 8.1 eller nyere. Kræver internetdeling via din udbyder.

Telefonopkald

Telefonopkald kræver en iPhone med iOS 8 eller nyere og et aktivt abonnement hos en udbyder.

SMS

SMS kræver en iPhone med iOS 8.1 eller nyere og et aktivt abonnement hos en udbyder.

AirDrop

AirDrop mellem Mac-computere og iOS-enheder understøttes af følgende Mac-modeller:

• MacBook (primo 2015)

• MacBook Pro (2012 eller nyere)

• MacBook Air (2012 eller nyere)

• Mac mini (2012 eller nyere)

• iMac (2012 eller nyere)

• Mac Pro (ultimo 2013)

AirDrop til iOS-enheder kræver en iPhone, iPad eller iPod touch med Lightning-stik og iOS 7 eller nyere.

AirDrop mellem to Mac-computere understøttes af følgende Mac-modeller:

• MacBook (primo 2015)

• MacBook (ultimo 2008 i aluminium eller nyere modeller)*

• MacBook Pro (ultimo 2008 eller nyere)*

• MacBook Air (ultimo 2010 eller nyere)

• Mac mini (medio 2010 eller nyere)

• iMac (primo 2009 eller nyere)

• Mac Pro (primo 2009 med AirPort Extreme-kort eller medio 2010 og nyere modeller)

Time Machine

Kræver en ekstra harddisk eller AirPort Time Capsule (sælges separat).

Metal

Understøttes af følgende Mac-modeller:

• MacBook (primo 2015)

• MacBook Pro (medio 2012 eller nyere)

• MacBook Air (medio 2012 eller nyere)

• Mac mini (ultimo 2012 eller nyere)

• iMac (ultimo 2012 eller nyere)

• Mac Pro (ultimo 2013 eller nyere)

Photo Booth

Kræver et FaceTime- eller iSight-kamera (indbygget eller eksternt), USB-videokamera (UVC) eller et FireWire DV-videokamera.

FaceTime

Videoopkald kræver et indbygget FaceTime-kamera, et iSight-kamera (indbygget eller eksternt), et USB-videokamera (UVC) eller et FireWire DV-videokamera og en internetforbindelse via bredbånd.

Læs mere om FaceTime

Boot Camp

Understøtter eksisterende Boot Camp-installeringer med Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 eller Windows 10. Nye Boot Camp-installeringer kræver Windows 8 eller Windows 10 (sælges separat).

Understøttelse af Exchange

Kræver Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4, Exchange Server 2010 eller Exchange Server 2013. Automatisk indstilling kræver, at Autodiscovery-funktionen i Microsoft Exchange Server er slået til.

AirPlay

AirPlay-skærmdublering kræver et Apple TV (2. generation eller nyere). Understøttes af følgende Mac-modeller:

• MacBook (primo 2015)

• MacBook Pro (primo 2011 eller nyere)

• MacBook Air (medio 2011 eller nyere)

• Mac mini (medio 2011 eller nyere)

• iMac (medio 2011 eller nyere)

• Mac Pro (ultimo 2013)

AirPlay til videoer fra nettet kræver et Apple TV (2. generation eller nyere).

Peer-to-Peer AirPlay kræver en Mac (2012 eller nyere) med OS X Yosemite eller nyere version og et Apple TV (3. generation rev A, model A1469 eller nyere) med Apple TV-software 7.0 eller nyere.

Power Nap

Understøttes af følgende Mac-modeller:

• MacBook (primo 2015)

• MacBook Pro med Retina-skærm (medio 2012 eller nyere)

• MacBook Air (ultimo 2010 eller nyere)

• Mac mini (ultimo 2012 eller nyere)

• iMac (ultimo 2012 eller nyere)

• Mac Pro (ultimo 2013)

Bevægelser

Kræver Multi-Touch-pegefelt, Force Touch-pegefelt, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

Force Touch-bevægelser kræver et Force Touch-pegefelt.

VoiceOver-bevægelser kræver Multi-Touch-pegefelt, Force Touch-pegefelt eller Magic Trackpad.

Diktering

Diktering kræver en mikrofon (indbygget eller ekstern).

Mac App Store

Kan bruges af personer over 13 år i USA og mange andre lande.

Hvad er inkluderet?

Programmer

• Automator

• Lommeregner

• Kalender

• Skak

• Kontakter

• Dashboard

• Ordbog

• Dvd-afspiller

• FaceTime

• Skriftbog

• iBooks

• Billedoverførsel

• iTunes

• Launchpad

• Mac App Store

• Mail

• Kort

• Beskeder

• Mission Control

• Noter

• Photo Booth

• Fotos

• Billedfremviser

• QuickTime Player

• Påmindelser

• Safari

• Huskesedler

• Systemindstillinger

• TextEdit

• Time Machine

Læs mere om indbyggede apps

Hjælpemidler

• Aktivitets­overvågning

• AirPort-værktøj

• AppleScript-redigerings­værktøj

• Indstil lyd og MIDI

• Bluetooth-arkivudveksling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-hjælpefunktion

• Konsol

• Digital farvemåler

• Diskværktøj

• Skærmbillede

• Grapher

• Hovednøglering

• Overførsels­assistent

• Systemoplysninger

• Terminal

• Hjælpeprogam­met VoiceOver

Sprog

• Arabisk

• Catalansk

• Kroatisk

• Forenklet kinesisk

• Kinesisk (traditionelt)

• Tjekkisk

• Dansk

• Hollandsk

• Engelsk

• Finsk

• Fransk

• Tysk

• Græsk

• Hebraisk

• Ungarsk

• Indonesisk

• Italiensk

• Japansk

• Koreansk

• Malajisk

• Norsk

• Polsk

• Portugisisk (Brasilien)

• Portugisisk

• Rumænsk

• Russisk

• Slovakisk

• Spansk

• Spansk (Mexico)

• Svensk

• Thai

• Tyrkisk

• Ukrainsk

• Vietnamesisk

*MacBook Pro (17" ultimo 2008) og den hvide MacBook (ultimo 2008) understøtter ikke AirDrop.

Ikke alle funktioner er tilgængelige i alle lande eller områder. Klik her for at se en komplet liste.

iCloud kræver iOS 5 eller en nyere version på iPhone 3Gs eller nyere, iPod touch (3. generation eller nyere), iPad eller iPad mini; en Mac-computer med OS X Lion v10.7.5 eller en nyere version eller en PC med Windows 7 eller Windows 8 (Outlook 2007 eller en nyere version eller en opdateret browser anbefales til brug af mail, kontakter og kalendere). Nogle funktioner kræver iOS 8 og OS X Yosemite eller nyere. Nogle funktioner kræver en Wi‑Fi-forbindelse. Nogle funktioner er ikke tilgængelige i alle lande. Brug af visse tjenester er begrænset til 10 enheder.