Sådan tilpasses VoiceOver-udtaler på din iPhone eller iPad

Læs mere om, hvordan du ændrer den måde, som VoiceOver udtaler bestemte ord eller udtryk på, f.eks. dit navn, din by og meget mere.

Tilføj en udtale

1. I Indstillinger skal du gå til Tilgængelighed > VoiceOver > Tale > Udtaler.

2. Tryk på knappen Tilføjknappen Tilføj.

3. I feltet Udtryk skal du indtaste det ord eller udtryk, du vil tilpasse.

iPhone-skærm, der viser SIM i feltet Udtryk og udtalen af SIM i feltet Erstatning.
  4. I feltet Erstatning kan du enten:

• Skrive, hvordan du vil have udtrykket udtalt.

• Eller trykke på knappen Dikter udskiftningudskiftning for at sige udtrykket, som du vil have det udtalt.* Tryk på hvert forslag for at afspille det, og tryk derefter på OK, når du har valgt det, du vil bruge.

5. Vælg, hvilke sprog denne udtale skal gælde for, hvilken stemme der skal afspille udtrykket, om du vil ignorere store bogstaver i ordet, og hvilke apps denne udtale skal gælde for.

6. Tryk på Afspil for at afspille din udtale. Tryk derefter på Tilbage, når du er færdig for at gemme det.

* Hvis du vil bruge Dikter udskiftning, skal du aktivere Slå Diktering til i Indstillinger > Generelt > Tastatur.

Slet en udtale

1. I Indstillinger skal du gå til Tilgængelighed > VoiceOver > Tale > Udtaler.

2. Tryk på Rediger.

3. Tryk på knappen Sletknappen Slet ud for den udtale, du vil slette, og tryk på Slet.