Brug VoiceOver-genkendelse på din iPhone eller iPad

Med VoiceOver-genkendelse kan din enhed genkende billeder og tekst i apps og internetoplevelser uden understøttelse af VoiceOver, f.eks. alt-tekst eller ARIA-mærker.

Du skal bruge følgende

Hvis du vil bruge VoiceOver-genkendelse, skal du have en af disse enheder, der kører iOS eller iPadOS 14 eller en nyere version:

• iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller en nyere model

• iPad mini (5. generation) eller en nyere model

• iPad Air (3. generation) eller iPad Air (4. generation)

• iPad (8. generation) eller en nyere model

• Alle iPad Pro 11"-modeller

• iPad Pro 12.9" (3. generation) eller en nyere model

Slå VoiceOver-genkendelse til

1. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > VoiceOver. Kontroller, at VoiceOver er slået til.

2. Tryk på VoiceOver-genkendelse.

3. Vælg derefter de relevante indstillinger for at slå dem til.

Billedbeskrivelser

Når Billedbeskrivelser er slået til, beskriver VoiceOver billeder i apps og på internettet. Når du bruger appen Kamera til at tage et billede, beskriver VoiceOver også, hvad der er synligt i søgeren. VoiceOver fortæller dig, om et billede har følsomt indhold, før den beskriver billedet. Billedbeskrivelser er tilgængelige på arabisk, engelsk (Storbritannien), engelsk (USA), fransk (Frankrig), italiensk (Italien), kinesisk (mandarin – Kina, fastlandet), koreansk, portugisisk (Brasilien), russisk, spansk (Spanien) og tysk (Tyskland).

Skærmgenkendelse

Når Skærmgenkendelse er slået til, genkender VoiceOver betjeningselementerne i appens brugergrænseflade, så du kan navigere i appen.

Tekstgenkendelse

Når Tekstgenkendelse er slået til, læser VoiceOver den tekst, den identificerer i billeder og fotos. Tekstgenkendelse er tilgængeligt på engelsk (USA), fransk (Frankrig), italiensk (Italien), kinesisk (forenklet), kinesisk (traditionelt), portugisisk (Brasilien), spansk (Spanien) og tysk (Tyskland).

Vælg et Feedbackformat

Du kan vælge, hvordan VoiceOver omtaler symboler eller billeder uden mærkater, ved at vælge et Feedbackformat:

• Læs op: VoiceOver siger først "muligvis" og beskriver derefter, hvad den genkender. Hvis VoiceOver f.eks. finder et trekantet symbol uden mærkat i en musikapp, siger den noget i retning af "Muligvis knappen Afspil".

• Afspil lyd: VoiceOver afspiller først en hurtig lyd, hvorefter den beskriver, hvad den genkender. Når du f.eks. vælger et foto af et kæledyr i Fotos-biblioteket, afspiller den muligvis en lyd og siger noget i retning af "En sort hund, der ligger på et blåt og hvidt tæppe på et trægulv".

• Gør ingenting: VoiceOver beskriver, hvad den genkender uden at give dig besked først.