Mac Pro (2023) - Tekniske specifikationer

Lanceringsår: 2023

Finish

• Sølv

Chip

Apple M2 Ultra-chip

• 24-core CPU med 16 højtydende kerner og 8 effek­tivitetskerner

• 60-core GPU

• 32-core Neural Engine

• 800 GB/s hukommelses­båndbredde

• Medieenhed

• Hardware-accelereret H.264, HEVC, ProRes og ProRes RAW

• To enheder til video­afkodning

• Fire enheder til video­kodning

• Fire enheder til ProRes-kodning og ‑afkodning

• Kan konfigureres til:

• M2 Ultra med 24-core CPU, 76-core GPU og 32-core Neural Engine

Hukommelse

• 64 GB samlet hukommelse

• Kan konfigureres til 128 GB eller 192 GB

Lagerplads1

• 1 TB SSD

• Kan konfigureres til 2 TB, 4 TB eller 8 TB

Skærm­understøttelse

• Understøttelse af op til otte skærme sam­tidig:

• Otte skærme med op til 4K-opløsning ved 60 Hz

• Seks skærme med op til 6K-opløsning ved 60 Hz

• Tre skærme med op til 8K-opløsning ved 60 Hz

• Thunderbolt 4-udgang til digital video

• Understøttelse af original DisplayPort-udgang via USB‑C

• HDMI-video­udgang (pr. port)

• Understøttelse af en skærm med op til 8K-opløsning ved 60 Hz eller 4K-opløsning ved 240 Hz

• Understøttelse af variabel opdaterings­frekvens (VRR), HDR og lyd med flere kanaler

Lyd

• Indbygget højttaler

• 3,5 mm jackstik til hoved­telefoner med avanceret understøttelse af hoved­telefoner med høj impedans

• HDMI-port under­støtter udgående lyd med flere kanaler

Udvidelse

• Seks 4.-generations PCI Express-pladser i fuld længde

• To x16-pladser

• Fire x8-pladser

• En 3.-generations x4 PCI Express-plads i halv længde med Apple I/O-kort installeret

• 300 W ekstra strøm tilgængelig:

• To stik med 6 ben med en strøm­forsyning på 75 W pr. stik

• Et stik med 8 ben med en strøm­forsyning på 150 W

Tilslutnings­muligheder

• Otte Thunderbolt 4-porte (USB‑C)

• Seks porte på bagsiden af kabinettet og to porte oven på towerkabinettet eller to porte på forsiden af rackkabinettet

• Understøtter:

• Thunderbolt 4 (op til 40 Gb/s)

• DisplayPort

• USB 4 (op til 40 Gb/s)

• USB 3.1, 2. generation (op til 10 Gb/s)

• Interne tilslutnings­muligheder

• En USB‑A-port (op til 5 Gb/s)

• To Serial ATA-porte (op til 6 Gb/s)

• Yderligere tilslutnings­muligheder

• To USB‑A-porte (op til 5 Gb/s)

• To HDMI-porte

• To 10 Gb Ethernet-porte

• 3,5 mm jackstik til hoved­telefoner

Kommunikation

Wi‑Fi

• Wi‑Fi 6E (802.11ax)2

Bluetooth

• Bluetooth 5.3

To 10 Gb Ethernet-porte

• 10 Gb Ethernet (Nbase-T Ethernet under­støtter 1 Gb, 2,5 Gb, 5 Gb og 10 Gb Ethernet via RJ‑45-stik)

Enheder til indtastning

• Magic Keyboard med Touch ID og numeriske taster

• Magic Mouse

• Valgfri Magic Trackpad

Kabinet

• Mac Pro-towerkabinet med fødder; kan konfigureres til tower med hjul

Størrelse og vægt

• Højde: 52,9 cm

• Højde med valgfrie hjul: 55,7 cm

• Bredde: 21,8 cm

• Dybde: 45,0 cm

• Vægt: 16,86 kg3

Elektriske krav og driftskrav

• Spænding: 100-240 V AC ved 12A, 220–240 V AC ved 6A

• Frekvens: 50 Hz til 60 Hz, enkeltfaset

• Maks. strømforbrug: 1280 W ved 108–125 V eller 220–240 V, 1180 W ved 100–107 V

• Driftstemperatur: 10 til 35 °C

• Opbevaringstemperatur: -40 til 47 °C

• Relativ luftfugtighed: 5 til 95 % (ikkekondenserende)

• Maks. driftshøjde: Testet op til 5000 m

• Akustisk ydeevne (typisk): Lydtryksniveau (brugers position): 5 dBA, når den ikke arbejder4

I æsken

• Mac Pro

• Magic Keyboard med Touch ID og numeriske taster

• Magic Mouse

• Strømkabel (2 m)

• USB‑C til Lightning-kabel (1 m)

Styresystem

macOS

macOS er verdens mest avan­cerede computer­styresystem. Og med macOS Sonoma får du endnu mere power til både arbejde og under­holdning på din Mac. Du kan bl.a. forbedre dine videopræsentationer, booste din gamingoplev­else og gøre din enhed mere personlig.

Læs mere om det nyeste operativsystem

Tilgænge­lighed

Tilgænge­ligheds­funktioner hjælper personer med handicap med at få mest muligt ud af deres nye Mac Pro. Takket være de ind­byg­gede værktøjer, der hjælper ved udfordringer med syn, hørelse, mobilitet og indlæring, kan alle lave fantastiske ting.

Læs mere om Tilgænge­lighed

Funktionerne er bl.a.:

• Stemmekontrol

• VoiceOver

• Zoom

• Forøg kontrast

• Formindsk bevægelse

• Siri og Diktering

• Knapbetjening

Ind­byg­gede apps5

• App Store

• Bøger

• Kalender

• Kontakter

• FaceTime

• Find

• Freeform

• GarageBand

• Hjem

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kort

• Beskeder

• Musik

• Noter

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Fotos

• Podcasts

• Billed­fremviser

• QuickTime Player

• Påmindelser

• Safari

• Genveje

• Siri

• Værdi­papirer

• Time Machine

• TV

• Memoer

Specielle konfigurationer

• Konfigurer din Mac Pro med disse valgmuligheder på apple.com:

• M2 Ultra med 24-core CPU, 76-core GPU og 32-core Neural Engine

• 128 GB samlet hukommelse

• 192 GB samlet hukommelse

• 2 TB, 4 TB eller 8 TB SSD

• Hjul (tower)

Mac Pro og miljøet

For at reducere den skadelige påvirkning af miljøet er Mac Pro de­signet med følgende egenskaber:6

Lavet af bedre materialer

• 30% genanvendt indhold i hele produktet,7 herunder:

• 70 % genanvendt aluminium i kabinettet

• 100 % genanvendte sjældne jordarter i højttalermagneterne

• 100 % genanvendt guld i belægningen på flere printkort

• 100 % genanvendt tin i lodningen i flere printkort

• Mindst 35 % genanvendt plast i flere komponenter

Energieffektiv

• ENERGY STAR®-certificeret8

Smartere kemi9

• Fri for kviksølv, bromerede flammehæmmere, PVC og beryllium

Grøn produktion

• Over 20 % af elektriciteten til produktion kommer fra leverandørers projekter med ren energi10

• Ingen etablerede leverandøranlæg til slutmontering genererer affald, som ender på lossepladsen11

Ansvarlig emballage

• 100 % af de helt nye træfibre kommer fra bæredygtigt skovbrug12

• 95 % af emballagen er fiberbaseret13

Vi kommer tættere på vores 2030-mål

• CO₂-belastningen for Mac Pro er reduceret med 34 % i forhold til vores referencepunkt14

Apple og miljøet

I dag er Apples globale drift CO₂-neutral, og vi er fast besluttet på at nå vores Apple 2030-mål om at gøre alle vores produkter CO₂-neutrale.

Akustisk ydeevne

Angivne støjemissioner i henhold til ECMA-109

Lydeffektniveau

L W A,m (B)

Lydtryksniveau

Brugerplacering

L p A,m (dB)

Passiv tilstand

2,6 (K V = 0,3)

11

Trådløst internet

2,6 (K V = 0,3)

11

1. L W A,m er middeltallet for det A-vægtede lydeffektniveau afrundet til nærmeste 0,1 B.

2. L p A,m er middeltallet for det A-vægtede lydtryksniveau målt ved brugerens placering (afrundet til nærmeste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

4. K v er den statiske øvre grænse for det A-vægtede lydeffektniveau.

5. Mængden L W A,c (tidligere kaldet L W Ad) kan beregnes ud fra summen af L W A,m og K v .

6. Den trådløse webtest browser seks faner med en kombination af indhold, herunder medieindhold.

7. Testet konfiguration: Mac Pro med M2 Ultra-chip, 24-core CPU/60-core GPU, 64 GB samlet hukommelse, 1 TB lagerplads, towerkabinet.

1. 1 TB = 1 billion byte. Den faktiske kapacitet efter formatering er mindre.

2. Wi‑Fi 6E-forbindelse er tilgængelig i lande, hvor det understøttes.

3. Vægten afhænger af konfiguration og fremstillingsproces.

4. Akustik målt fra typisk brugerposition foran et Mac Pro-standardsystem. Akustik kan variere efter konfigurationen.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan hentes i Mac App Store. For at kunne hente apps skal du have et Apple‑id og en enhed, der er kompatibel med den version af styresystemet, der kræves til hver app.

6. Oplysningerne er nøjagtige ved produktlanceringen.

7. Et produkts genanvendte eller vedvarende indhold er massen af ​​certificeret genanvendt materiale i forhold til enhedens samlede masse, eksklusive emballage eller medfølgende tilbehør.

8. ENERGY STAR og ENERGY STAR-mærket er registrerede varemærker ejet af den amerikanske miljøstyrelse (U.S. Environmental Protection Agency).

9. Apples specifikation for brug af bestemte stoffer (Regulated Substances Specification) beskriver Apples begrænsninger for brug af visse kemiske stoffer i materialer i Apples produkter, tilbehør, fremstillings­processer og emballage, som bruges ved levering af produkter til Apples slutkunder. Begrænsningerne er baseret på internationale love eller direktiver, tilsynsmyndigheder, krav om miljømærkning, miljøstandarder samt Apples politikker. Alle Apple-produkter er fri for PVC og ftalater med undtagelse af netledninger i Indien, Thailand (for tobenede netledninger) og Sydkorea, hvor vi fortsat forsøger at få myndighedernes godkendelse af vores PVC- og ftalat-erstatning. Apple-produkter overholder Den Europæiske Unions direktiv 2011/65/EU med tilføjelser, inkl. undtagelser for brug af bly, f.eks. som loddemateriale ved høje temperaturer. Apple bestræber sig på at udfase brugen af disse undtagne stoffer i nye produkter, hvor det er teknisk muligt.

10. Når vi estimerer procentdelen af elektricitets­­relaterede udslip i vores produktion, som kommer fra ren energi, medregnes al ren energi anskaffet af vores leverandører i sidste regnskabsår. I vores CO₂-model tages der hensyn til, hvor stor leverandørernes produktion er ved produkt­lanceringen.

11. Alle etablerede leverandøranlæg til slutmontering af Mac Pro – dvs. anlæg, som har fungeret som Apple-leverandør i mere end et år – er tredjepartscertificeret som Zero Waste af UL LLC (UL 2799 Standard). UL kræver, at mindst 90 procent af affaldet anvendes til noget andet end energi for at opnå udmærkelsen Zero Waste to Landfill (Silver 90-94 procent, Gold 95-99 procent og Platinum 100 procent).

12. Ansvarlig sourcing af træfibre er defineret i Apples specifikation for bæredygtige fibre. Vi klassificerer bambus som en form for træfiber.

13. Analyse af amerikansk salgsemballage efter vægt. Klæbemidler, tryksværte og belægninger er ikke inkluderet i vores bereg­ninger af plastindhold og emballagevægt.

14. Reduktionen af CO₂-udslip beregnes i forhold til et referencescenarie: 1) Ingen brug af ren elektricitet til produktion eller anvendelse af produkter ud over det, som allerede findes på elnettet (baseret på regionale udslipsfaktorer). 2) Vigtige Apple-materialers CO₂-intensitet fra og med 2015 (vores referenceår for vores mål om at blive CO₂-neutral inden 2030). Materialers CO₂-intensitet afspejler brugen af genanvendt indhold og produktionstekno­logi. 3) Apples gennemsnitlige kombination af transportmetoder (fly, tog, skib, køretøj) efter produktserie over tre år (regnskabsårene 2017-2019) for at give et retvisende referencepunkt for CO₂-belastningen fra vores produkttransport.