Vand- og anden væskeskade på iPhone eller iPod dækkes ikke af garantien

Service i forbindelse med væskeskade på en iPhone eller iPod dækkes ikke af Apples et-årige begrænsede garanti.

Find ud af, om din iPhone eller iPod har været udsat for væske

Hvis en iPhone eller iPod beskadiges på grund af væske (f.eks. kaffe eller sodavand), dækkes skaden ikke af Apples et-årige begrænsede garanti, men du kan have rettigheder i henhold til forbrugerlovgivningen. iPhone og de fleste iPod-modeller, der er fremstillet efter 2006, har indbyggede væskeindikatorer, der viser, om enheden har været i kontakt med vand eller vandholdig væske.

De fleste iPhone- og iPod-enheder er udstyret med en indikator for væskekontakt (LCI), som kan ses udefra.

En væskeindikator aktiveres, når den kommer i kontakt med vand eller en vandholdig væske. Indikatorfarven er normalt hvid eller sølv, men hvis indikatoren har været i kontakt med vand eller en vandholdig væske, bliver den rød. Væskeindikatoren aktiveres ikke af fugtigheds- eller temperaturændringer, der ligger inden for kravene til produktets omgivelser.

Hvis du vil finde ud af, om væskeindikatoren i enheden har været i kontakt med væske, skal du finde produktet i tabellen herunder og derefter finde en eller flere væskeindikatorer i enheden. Det anbefales at bruge et forstørrelsesglas med lys og prøve sig frem, indtil forstørrelsesglasset er i en vinkel, så indikatoren kan ses.

Oversigten nedenfor viser, hvor du finder indikatorerne, og hvordan de ser ud, efter at de har været i kontakt med væske:

Produkt

Indikator for væskekontakt (LCI), der kan ses udefra

iPhone 15*

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 15 Plus*

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 15 Pro*

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 15 Pro Max*

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 14*

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 14 Plus*

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 14 Pro*

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 14 Pro Max*

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 13 mini, iPhone 13

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 13 Pro

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 13 Pro Max

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 12, iPhone 12 mini

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 12 Pro

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 12 Pro Max

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 11

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone XR

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE (2. og 3. generation)

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 7 og iPhone 7 Plus

Der er ikke angivet et alternativ til billede

iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus

iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE

iPhone 4, iPhone 4s

iPhone 3G, iPhone 3GS

iPhone

iPod touch*

iPod nano*

iPod classic

iPod classic

iPod shuffle (3. generation)

iPod shuffle (3. generation)

Hvis du ikke er sikker på, om indtrængende væske forårsager et problem for din enhed, selvom du ser en rød indikator for væskekontakt (LCI), skal du kontakte Apple eller en Apple-autoriseret serviceudbyder for at inspicere enheden og yde hjælp.

* iPhone 15-modeller og iPhone 14-modeller i USA har ikke en ekstern indikator for væskekontakt (LCI).  iPod nano (7. generation) og iPod touch (5. generation) har ikke en synlig indikator for væskekontakt (LCI).