Om Apple ProRes på iPhone

Læs om Apple ProRes på iPhone. Apple ProRes gør det muligt at redigere flere streams i realtid og samtidigt få professionel billedkvalitet.

Optag video i Apple ProRes

Du kan optage videoer i Apple ProRes-formatet i appen Kamera ved hjælp af et af dens kameraer i videotilstand.*

Du kan redigere Apple ProRes i appen Fotos eller iMovie på iPhone, iPad og Mac, Final Cut Pro til iPad og Mac og i videoredigeringsapps, der understøtter ProRes. Få mere at vide om Apple ProRes og Apple ProRes RAW.

* Du kan ikke bruge ProRes med Filmisk funktion, slowmotion eller video med tidsforløb.

Du skal bruge følgende

Hvis du vil bruge Apple ProRes, skal du have iOS 15.1 eller en nyere version og en af følgende iPhone-modeller:

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 15 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 14 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 13 Pro

Læs om understøttede opløsninger og billedfrekvenser

Din iPhone understøtter ProRes-optagelse ved hjælp af den indbyggede lagringsplads i din iPhone i HDR (High Dynamic Range), i SDR (Standard Dynamic Range) eller i logkodning.

Med iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max kan du også optage Apple ProRes direkte på en ekstern lagringsenhed, der er tilsluttet via USB-C.

Læs om, hvordan du administrerer ProRes-arkiver på en enhed til ekstern lagring.

Din iPhone understøtter disse opløsninger og billedfrekvenser:

• Understøttelse af ProRes med lagerkapacitet på 256 GB, 512 GB og 1 TB:

• 4K med 60 billeder pr. sekund (fps), kun iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max, når du bruger en ekstern lagringsenhed, som understøtter hastigheder på mindst 220 MB pr. sekund og maksimalt effektforbrug på 4,5 W

• 4K ved 30 fps, 25 fps og 24 fps

• 1080p HD ved 60 fps, 30 fps og 25 fps

• Understøttelse af ProRes med lagerkapacitet på 128 GB:

• 1080p HD ved 30 fps og 25 fps

• 4K med 60 billeder pr. sekund (fps), kun iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max, når du bruger en ekstern lagringsenhed, som understøtter hastigheder på mindst 220 MB pr. sekund og maksimalt effektforbrug på 4,5 W

Slå ProRes til

Hvis du vil optage videoer i ProRes på din iPhone, skal du gå til Indstillinger > Kamera > Formater og derefter slå Apple ProRes til under Videooptagelse. Hvis du vil optage en ProRes-video, skal du trykke på ProRessymbol for Apple ProRes i appen Kamera og derefter optage din video.

En iPhone med visning af indstillinger for kameraformater

Hvis du slår ProRes fra i appen Kamera, ændres videoformatet til det standardformat, du har angivet under Kameraoptagelse i Indstillinger > Kamera > Formater: enten High Efficiency Video Coding (HEVC) eller Mest kompatibel (H.264).

Administrer ProRes-arkiver

ProRes-arkiver er op til 30 gange større end HEVC-arkiver. Du kan gemme og administrere dine ProRes-arkiver på din iPhone, på iCloud eller med en iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max på en ekstern lagringsenhed, der er tilsluttet via USB-C.

Administrer arkiver på din enhed

Mindst 10 % af lagringspladsen på din iPhone skal være ledig for at optage i ProRes. Hvis ProRes er slået til, og der er mindre end fem minutters optagelsestid tilgængelig, frigør appen Kamera muligvis lagringsplads automatisk.

Du kan også eksportere store fotos eller videoer fra appen Fotos til en ekstern lagringsenhed. Hvis du vil rydde plads på din iPhone, skal du derefter slette videoen fra appen Fotos og slette den permanent fra albummet Slettet for nylig.

Administrer arkiver på iCloud

Hvis du arkiverer dine billeder i iCloud-fotos, skal du muligvis opgradere din aftale om iCloud-lagringsplads for at få mere plads til de store arkiver. iCloud har også begrænsninger på arkivstørrelsen.

Optag ProRes-arkiver på en enhed til ekstern lagring

Med en iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max kan du tilslutte en ekstern lagringsenhed via USB-C for at gemme eller optage dine ProRes-arkiver direkte på den eksterne lagringsenhed. Her er et par ting, du skal huske på:

• Din enhed til ekstern lagring skal formateres med APFS eller exFAT. Adgangskodekrypterede drev understøttes ikke.

• Brug et USB 3-kabel med en hastighed på mindst 10 Gbit pr. sekund.

• Din eksterne lagringsenhed skal skrive med en hastighed på mindst 220 MB pr. sekund. Hvis du tilslutter en langsommere enhed til ekstern lagring, får du muligvis en meddelelse om langsom optagelseshastighed.

• Brug appen Arkiver til at formatere din eksterne lagringsenhed og administrere dine ProRes-arkiver.

• Hvis du vil optage på din iPhone, skal du frakoble den eksterne lagringsenhed.

Brug ProRes med Fotos og andre apps

Apple ProRes bruges udbredt til postproduktion i hele branchen, så du kan åbne ProRes-arkiver med apps, der er kompatible med formatet. Apps kan muligvis omkode en ProRes-video til et mindre H.264-format, hvis ProRes ikke understøttes.

Rediger et ProRes-arkiv

Du kan redigere Apple ProRes-arkiver i appen Fotos eller iMovie på iPhone, iPad og Mac, Final Cut Pro til iPad og Mac eller i tredjepartsapps til redigering, der understøtter ProRes.

Følgende Apple-enheder kan understøtte afspilning og redigering af ProRes:

• Mac med Mac OS X 10.6 og nyere

• iPad Pro 12,9" (3. generation) og nyere

• iPad Pro 11" (1. generation) og nyere

• iPad Air (5. generation)

• iPad mini (6. generation)

• iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Del ProRes-videoer

Sådan deler du din ProRes-video:

• Brug et USB-C- eller Lightning-kabel og Billedoverførsel på Mac eller en kompatibel app på en Windows-pc til at overføre arkiverne.

• Eksporter din ProRes-video til en enhed til ekstern lagring.

• Brug iCloud-fotos til at få adgang til det originale ProRes-videoarkiv i fuld opløsning på alle dine enheder.

• Brug AirDrop til at overføre ProRes-arkivet fra din iPhone til en anden iPhone, iPad eller din Mac. Tryk på Indstillinger øverst på skærmen, slå Alle fotodata til, og tryk derefter på OK. AirDrop overfører den originale ProRes-video til understøttede enheder: iPhone 15-modeller, iPhone 14-modeller, iPhone 13-modeller, Mac med Mac OS X 10.6 og nyere, 12,9" iPad Pro (3. generation) og nyere, 11" iPad Pro (1. generation) og nyere, iPad Air (5. generation) samt iPad mini (6. generation). På alle andre enheder deler du en HEVC-video, hvis enhederne understøtter det, eller H.264-video, hvis enheden ikke understøtter det.