Hvis du ikke kan bruge dit kamera eller din videooutputenhed efter opdatering til macOS Sonoma 14.1

Fra og med macOS Sonoma 14.1 vil kameraer og videooutputenheder, der ikke bruger moderne systemudvidelser, ikke være tilgængelige til brug, medmindre du gendanner de gamle indstillinger.

Fra og med macOS Sonoma 14.1 er det kun kameraer og videooutputenheder, der bruger moderne systemudvidelser, som understøttes på macOS. Denne moderne software er mere sikker og beskytter din anonymitet bedre, bl.a. med understøttelse af kameraets indikator for anonymitet – et grønt priksymbol, der vises på menulinjen, når dit kamera er i brug.

Hvis dit kamera eller din videooutputenhed stadig bruger ældre software, kan du ikke vælge og bruge denne indstilling, efter at du har opdateret til macOS Sonoma 14.1.

Apple har arbejdet sammen med producenter af videoenheder om at opdatere deres software til den moderne kameraudvidelse, som blev tilgængelig i macOS Monterey 12.3. Nogle producenter af videoenheder har dog endnu ikke opdateret, så deres kameraer eller videooutputenheder er stadig afhængige af software, der ikke længere understøttes.

Hvis du ikke kan vælge og bruge dit kamera eller din videooutputenhed, fordi den bruger ældre software, skal du kontakte enhedsproducenten for at få at vide, om de har en opdateret version af deres software, som bruger kameraudvidelser, eller om de planlægger en opdateret version.

Du kan også vælge at gendanne understøttelsen af ældre videoenheder på din Mac, så du kan fortsætte med at bruge dit kamera eller din videooutputenhed.

Gendan understøttelse af ældre videoenheder

Når du gendanner disse ældre indstillinger, vises kameraets indikator for anonymitet ikke på menulinjen, når du bruger et kamera med ældre software.

1. Genstart din Mac i Gendannelsesfunktion:

2. Klik på knappen Indstillinger, og klik derefter på Fortsæt.

3. Vælg Terminal i menuen Hjælpeprogrammer.

4. Indtast denne kommando:system-override legacy-camera-plugins-without-sw-camera-indication=on

5. Tryk på Retur. Afhængigt af din systemkonfiguration bliver du muligvis bedt om at udføre yderligere trin.

6. Slut Terminal.

7. Vælg Genstart i Apple-menuen.

Læs mere om at udføre kommandoer i Terminal

For at skifte tilbage til standardindstillingerne skal du følge trinene igen og indtaste denne kommando:system-override legacy-camera-plugins-without-sw-camera-indication=off

Tjek indstillingerne for anonymitet og sikkerhed for Kamera

Hvis understøttelse af ældre videoenheder er blevet gendannet på din Mac, vises en advarsel i Systemindstillinger:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Rul ned, og klik derefter på Anonymitet & sikkerhed.

3. Klik på Kamera. Hvis understøttelse af ældre videoenheder er gendannet, får du vist en advarsel om, at kameraets indikator for anonymitet ikke vises på menulinjen, når et kamera eller en videooutputenhed med et ikke-understøttet tilbehør er i brug.