Forstå og brug evalueringer af mental sundhed i appen Sundhed

Evalueringer af mental sundhed giver information om dit nuværende risikoniveau for depression og angst. Du kan dele data om din mentale sundhed med andre, herunder din familie og din læge.

Evalueringer af mental sundhed kan være informative værktøjer

Spørgeskemaerne PHQ-9 (Patient Health Questionnaire-9) og GAD-7 (Generalized Anxiety Disorder-7), der stilles til rådighed af Pfizer, kan være nyttige værktøjer til at hjælpe med at identificere, om du er i risiko for depression eller angst. De leveres kun til informationsformål i appen Sundhed, og resultaterne udgør ikke en medicinsk diagnose.

Hvis du er bekymret over dit mentale helbred, skal du kontakte en læge.

Om resultaterne af dine evalueringer af mental sundhed

Hvis du gennemfører en evaluering af mental sundhed, modtager du dit risikoniveau for depression eller angst baseret på etablerede retningslinjer samt lokale ressourcer om mental sundhed. Disse resultater og ressourcer leveres kun til informationsformål og udgør ikke en erstatning for rådgivning fra en læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.

Resultaterne kan indikere, om du er i risiko for depression eller angst, men kun en læge kan stille en diagnose. Når du er færdig med evalueringerne, følges de ikke op af en læge.

Sådan deler du data om din mentale sundhed

Sådan deler du en PDF af dine resultater med din læge: Fra kategorien Mentalt velbefindende i appen Sundhed skal du trykke på enten Risiko for depression eller Risiko for angst og derefter rulle til bunden og trykke på Eksporter PDF.

Der er også et link til at eksportere PDF'en, når du har gennemført en evaluering af Risiko for depression eller Risiko for angst.

Du kan også dele data om din mentale sundhed med din familie og venner med funktionen Sundhedsdeling i appen Sundhed.

• Sundhedsdeling-modtagere, som du vælger at dele med, kan se en oversigt over dine data for Mentalt velbefindende, inklusive data om Sindsstemning, Risiko for depression og Risiko for angst.

• De vil også modtage fremtidige opdateringer vedrørende de data, du deler, medmindre du beslutter dig for at stoppe med at dele.

• Sundhedsdeling-modtagere har ikke mulighed for at se oplysningerne "Yderligere kontekst", som du føjer til en Sindsstemning-log, eller dine svar på de individuelle spørgsmål i en evaluering af mental sundhed.

Al behandling af data for Sindsstemning, Risiko for depression og Risiko for angst sker på enheden. Apple kan ikke få adgang til eller se nogen af de data, du deler med andre brugere ved hjælp af Sundhedsdeling-funktionen. Du kan til enhver tid stoppe med at dele dine data for Mentalt velbefindende.

Hvis du er bekymret over dit mentale helbred, skal du kontakte en læge.

Del dine sundhedsdata med venner og familie

Licensoplysninger

Evalueringerne er kun klinisk validerede i visse lande og på visse sprog. PHQ-9 er tilgængelig i appen Sundhed for personer på 13 år og derover, og GAD-7 er tilgængelig i appen Sundhed for personer på 18 år og derover.

PHQ-9 og GAD-7 blev udviklet af lægerne Robert L. Spitzer, Janet B.W. Williams, Kurt Kroenke og kolleger med et uddannelseslegat fra Pfizer Inc. De er i det offentlige domæne. Der kræves ingen tilladelse til at reproducere, oversætte, vise eller distribuere dem.

Få mere at vide på Pfizers websted: www.phqscreeners.com.